Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?

Приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта.
Обновена: 7 фев 2020 10:19 | 7 фев 2020 10:14, Александър Попов
221
Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?
Снимка: БГНЕС
Лотарийните игри вече ще се организират само от държавата. Дейността ще се прехвърли към "Държавния спортен тотализатор", след като депутатите приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта. 
 
Поправките бяха вкарани извънредно в дневния ред на Народното събрание.
Още по темата
Те бяха приети със 135 гласа "за", 0 "против", а 12 се въздържаха.
 
С измененията в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.
 
От деня на влизането в сила на закона лицензите за организиране на лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавното предприятие "Български спортен тотализарор", се прекратяват. 
 
Билетите и фишовете, които не са продадени до влизането в сила на закона, ще се унищожат до 31 декемрви 2020 г.
 
Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.
 
Промените предвиждат забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Тия ритат на хранителни и биохимични добавки, я без тях, да ви видим какви футболистчета сте!
137
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е различна. Ха на бас. Писна ми от всезнайковци, които все всичко знаят. Пък и спортът не ме топли. Когато ходя на фитнес си плащам. Тъй, че по добре парите в държавата, отколкото в разни черепи.
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа, организаторите да внесат гаранция в рамките на неизплатените печалби! Нали се сещате, че предвид това че всички печалби са виртуални, това ще удари двойно по джоба продавачите на билетчета. Голям кеф! Най-накрая Захари ще си намери истинска работа, а пенсионерите ще си купят кисело мляко. Ако след тоя цирк продължите да търкате билетчета, значи нямате мозък.
135
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бре каква стана тя?-Само преди два дни Тиквата се изцепи в характерния си "назидателно-строг" стил,че НЕМАЛО ДА ИМА ОДЪРЖАВЯВАНЕ на хазарта,че това били спекулации с цел "клатене на правителството"....Сега па са направили точно обратното-ВСИЧКО да стане "държавно"!..?!?!..ако до сега не бяхте разбрали че живеем в някаква ЛУДНИЦА,сега би трябвало да сте наясно.ВСИЧКИ "закони и правила" са "ДЕН ДО ПЛАДНЕ"!!..Днеска едно,утре-друго решават хондрокефалите от НС.На това Т. му вика "стабилнос
134
0
 
13
 
! Отговори
$$$ преди 4 години
Добре нали г-н Симеонов обяснява,че хазартните игри са чума и не трябва да се търкат билетчета. След като лотарията се национализира,то тези билети няма ли пак да ограбват хората? Какво се променя? А казината,които са на всеки ъгъл? А тези нагли братя Найденови които се хилят,които ***.и? Държавата е пълен смях. Истината е че има наместване на пластове и парите ще потекът към нечий други ръчички и джобчета.
133
0
 
2
 
! Отговори
Оправете си списъка преди 4 години
В СЗО - половината неща вече ги пиши излекувани. И да хлапак нещата са многоо прости по Бръснача на окъм. Нещатата са били много по-жизнени и здрави! Секция психични заболявания -50%
132
1
 
2
 
! Отговори
До 135 преди 4 години
Ти си вярвай в извънземни,щом така ти харесва.Но действителността е съвсем друга.
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като реши да одържави В и К мрежата,Бокич посегна и на хазарта.Ред е на ресторанти,хотели,строителни фирми и всякакъв друг бизнес,от който може да спечелите.
130
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък вярвам, че спортът ще се издигне на по високо ниво. Парите ще отидат предназначение. ЩО не.
129
3
 
1
 
! Отговори
До 128 преди 4 години
1во-Преди 8 хил години няма как да знаеш дали е имало рак или не ! Точно пък ти ! Ако тогава е бил идеалният баланс и съвършен живот,то е нямало да се промени ! Така че вземи се разкарай,брат
128
1
 
1
 
! Отговори
Разгледахме я като преди 4 години
Машина създадена от човека, а не творение на истинския живот ... Artifficial by nature . създадена за контрол, за влияния, за налагане на робство върху живи същества. И тази машина така задействана беше на път да създаде многооооо по-големи проблеми отколкото това, което се случва в момента .... Във флота се избира по-малкото зло ... И едно последно нали нещо да се впише ... Така започна Вторият ренесанс и за времето си това беше добро .... Приятен ден ... Накъде ще тръгне ? Само животът знае
127
3
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ще кажа истината гола -държавен става монопола.В ограбената ни държава,*** за капиталист не става !!
126
5
 
1
 
! Отговори
Леголас преди 4 години
Ей много *** тука!
125
2
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 4 години
Много си зле приятел.Никой няма да вземе бизнеса на Шиши.Най-малко ще му дадат и тоя на черепа.
124
2
 
2
 
! Отговори
Какво следва ли? преди 4 години
В живата сила на света вие изграждате конструкция - социо-културна-архитектура по своята същност конструкция. Тази конструкция от популярни вярвания този конструктор в жизнения поток е изкуствен. Преди 8000 години го е нямало и със сигурност да ви кажа не е имало рак и други тежки болести дошли в последствие от тази конструкция. Тази машина има слаби места и всичките до едно са ударени. Убихме тази машина с ясното съзнание, че това ще бъде болезнен процес. Та тази конструкция я няма вече ....
123
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Който и да дойде да командва,пак хората на ДС, ще ни ограбват !
122
0
 
10
 
! Отговори
до 122 преди 4 години
Искаш да кажеш, че Дебелян с подкрепата на ГЕРБ открадна бизнеса на Черепа.Бъди по-точен в изказа си.
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък няма да търкам билетите да държавната лотария.Не познавам такъв,който да е спечелил от нея.Обявявам БОЙКОт!
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ, не наяде се..Върнахме се в годините, когато се грабеше, в името на държавата!Как ще вземеш, разработен бизнес, било то на Божков, било то хазартен?Това вече прелива чашата!И престанете с това, Божков е престъпник!Като в престъпник, защо толкова години, никой не го закачаше?Вече не е удобен, затова!Утре ще е на някой друг бизнеса!Потъпкват се всички човешки, правни и морални закони!
119
2
 
5
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
9.9.1944 == 7.2.2020