Ще доведат ли записите от СРС-та до разследване на президента?

Бившият конституционен съдия Пламен Киров коментира случая
10 фев 2020 10:45,
135

В началото на месеца главният прокурор Иван Гешев поиска съдът да каже какво точно е държавна измяна и докъде се простира имунитетът на президента. По-късно се появиха записи от СРС-та, в които мъж, за който се предполага, че е Румен Радев обсъжда начина, по който се разследва назначаването на съпругата му във военновъздушните сили.
Още по темата
Бившият конституционен съдия Пламен Киров не смята, че има основания президентът да носи наказателна отговорност, ако става въпрос само за разпространените записи. Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че държавната измяна винаги е престъпления, но се борави с наказателно-правни понятия, които не кореспондират на това, което може да извърши един държавен глава.

Прокуратурата със СРС-та: Иска КС да каже за президента

"Изправени сме пред това да гадаем какво точно е станало, защото никой не споделя цялата информация. Не може да бъде разкрито всичко, не е ясно и каква престъпна дейност се разследва. Не става точно ясно каква е фирмата, кои лица са разследвани. Слушани са едни лица, едни телефонни разговори, изведнъж се намесва частен разговор с гласа на президента. Става въпрос за производство на КПКОНПИ", коментира Киров.

В студиото на "България сутрин" той отбеляза, че очаква тълкователното решение на магистратите по запитването на главния прокурор да отнеме 4-5 месеца.

"В България има недосегаеми хора. Народните представители не отговарят наказателно за своите изказвания и гласувания в парламента. Могат ли с гласуванията си да извършват престъпления? Могат да разпалят агресивна война", поясни Пламен Киров.

Според него няма необходимост от промени в Конституцията, касаещи имунитетите на държавниците ни. Киров отбеляза, че тя не е съвършена в някои свои части, но по думите му с всяко нейно изменение решаваме някои промени, но пораждаме други такива.

"Имунитетът представлява привилегия на длъжностни лица, които не носят отговорност, каквато носят всички останали граждани. В миналото са имали основания. Евентуално би могла да се запази единствено тяхната неприкосновеност, като тя не бъде абсолютна, но да отпадне тяхната неотговорност", подчерта бившият конституционен съдия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
9
 
6
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Kъдето и да я пипнеш тази държава, все корупция. И този *** не прави изключение. Вярно, кокошкарска работа е това с Десито, но все пак показва манталитета на тези хора. Къде малки, къде по-големи далаверки, но все пак далаверки. Няма нито един, който да отиде да работи, да си получава заплатата, и да се грижи за интереса на хората и държавата. Всички са там за далаверките. *** ще излезне сух от водата, това е ясно, но в моите очи падна много.
49
5
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
във всеки случай има и доста майтапи в сагата "гешеф атакува Президента"..Напр.:-Като се усети ,или го усетиха,че разпространяването на информация,събрана със СРС,селянина с каскета се поправи:-"Това не е срс!"..Било "Извадки от некаква информация"..И никой се не сети да го попита:-"КАК е събрана тая информация?"-Ако не със срс,то с какво?Некоя врачка ими го е подшушнала?.И друго много смешно:-ГЛАВНИЯ твърди,че "ПОИСКАЛ РАЗРЕШЕНИЕ" от ПОДЧИНЕНИЯ си да разгласи записа?!?!Не изпадате ли в умиле
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данс са се само сезира, и президента така
47
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При цялата оскотяла от алчност герберо-седесарска глутница дето ръфа България от над десетилетие, посягането на Президента е гнусно престъпление на овладяната от мафията прокуратура.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободни съчинения на слабаците от Симеоново! Милиционерски им работа!
45
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Има разследване на Специализираната прокуратура, което е с предмет и обем, различни от представеното в медиите. Касае се за една фирма, която е контрагент на Министерство на отбраната и въобще на въоръжените сили за различни доставки за стотици милиони през годините. В хода на това разследване ДАНС в един момент са експлоатирали СРС извън наказателно производство - не по искане на прокурор, изготвили са записи..."Ако е както казва Гешев, това не е ли работа на военна прокуратура и съд?
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еднакво прости сме си всички и тия и ние, че коментираме това
43
11
 
18
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Един ниско образован елемент,окрадил тръбните инсталации за поливното земеделие,напазарувал си дипломи,се изявява в един дебел сайт,плюейки по президента на държавата ни.Осъден от българския съд,делото му потъна под дебелите килими на прокуратурата,днес този се изявява като едно от най злите кучета на Борисов.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка класификацирана информация хвърчи, като публична няма да има осъден
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви СРС, са като са изтекли публично?
40
15
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
мутрите от Харема на Боко ни върнаха СТО ГОДИНИ НАЗАД!!!!!..Не,те ни захвърлиха в някаква лудница,в каквато никога преди не сме попадали.но,щом това ви харесва,то.."So be it!".."Глас народен,глас Божи...Ще влезнем в Историята като единствената нация,извършила доброволно и с радост САМОУБИЙСТВО...халал да ви е ХИЛЯДОЛЕТНАТА ви история!
39
13
 
17
 
! Отговори
СРС преди 4 години
Няма да има разследване, защото няма за какво.Гешев даде на задна и се зае с битовата престъпност и Божков.Единственното което се опитаха да постигнат с тези СРС-та, беше да го компрометират и да му свалят високия рейтинг с тези си действия.За съжаление на ГЕРБ, постигнаха точно обратното. :)
38
12
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
СеРеСетата са незаконни когато ги употребяват такива като Йончева /от типа Ало Банов съм/ които разпространяват жълтини и фейкове за радиоактивна вода в Хасково и острови и вили в Гърция и Испания, но пропускат да споменат за офшорките си на Вирдижините и вилите си за гости в с.Велика ... Когато са ги поръчали от ДАНС или Прокуратурата, те са си напълно законни, защото тези институции са призвани да се борят с организираната престъпност и да защитават законноста и държавната сигурност ... !!!
37
14
 
10
 
! Отговори
Московские новости преди 4 години
До ПроСоТоРусофилите и комунистите сте престъпници по презумпция.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд за всеки, който е нарушил закона.
35
1
 
6
 
! Отговори
Калифорния преди 4 години
До Анонименда в калифорния потърси малко и ще видиш че не е имот а палат
34
5
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
в "Швейк" има един такъв случай:..-Некакъв немски офицер нарекъл на улицата войник "чешка св..иня"..Понеже войника бил интелигентен,в цивилния живот литератор,той се оплакал на командира на полка..След неколко дни оня го извикал и му казал:-"След направената проверка се установи,че сте бил в редовен отпуск и за това няма да бъдете наказан"...ХАРЕСА ЛИ ВИ?Какво става тук сега:-Служебно лице ПРЕСТЪПВА ГРУБО Закона,за което се следват до 5 г. пандиз,но..о,чудо,щяли да "разследват" президента?!
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години бяха публикували,че Борисов е купил имот на дъщеря си в щатите,Ако е така,защо се замълча и никой нищо не разследва?
32
2
 
11
 
! Отговори
марина преди 4 години
всеки който тръгна да разследва бате бойко си лежи метри под земята вие за президента се хванахте.Дръжте тиквата и ще видите къде са парите на народа
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ако не се проведе е по- лошо.Нарушават се един куп закони, да се докаже някакъв проблем. После си правят един мръсен пиар, от които са затънали до гушата в кал. Не може да стане по - грозно и просто.Само долните *** не са си обесили на простора със тия СРС.