Партията на Слави – разпознаваема, вероятно влиза в следващото НС

Премиерът се представя като гъвкав към различни ситуации
Обновена: 17 фев 2020 11:07 | 17 фев 2020 11:04,
334

Бойко Борисов надмина Тодор Живков и Стефан Стамболов по продължителност на управлението като министър-председател. Ако Борисов завърши този си мандат, има шанса да постави рекорд за най-дълго време на държавното кормило, който на този етап "държи" Станко Тодоров.

Според политическия психолог Антоанета Христова Борисов се представя комплексно. Много трудно се намира харизматичен лидер, а той е харизматичен, подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

"Много е гъвкав и адаптивен към различните ситуации. Около него другите партии изпаднаха в криза и не успяха да влязат във форма", посочи Христова.

Още по темата

Политологът Иво Инджов е на мнение, че към края на третия си мандат Борисов е спечелил от слабостта на своите противници. По думите му премиерът припомня стари роли, като ги прави още по-атрактивни чрез новите технологии.

Вчера Слави Трифонов учреди и оглави своята партия "Има такъв народ". Вярвам, че сме на прав път и заедно ще направим нещо, което ще ни остави в историята, заяви шоуменът по време на учредителното събрание.

"България е страна с доста политически партии. Въпросът не опира до бройката, а до програмите и конкретните политически намерения. На този етап единствено партията на Трифонов предизвиква по-голям интерес и очаквания. Може да се очаква, че с висока степен на вероятност ще влезе в следващия парламент", посочи Инджов в "България сутрин" и допълни, че "Има такъв народ" няма потенциал да бъде балансьор в следващия парламент.

"Когато чуя за създаването на нови партии, това не ме радва. Пак ще имаме едно упражнение, боричкане на хора, които никога не са били в политиката. Това никак не е добре, защото виждаме доста неподготвени упражнения за целия период на прехода", каза на свой ред Антоанета Христова.

Тя подкрепи мнението на Инджов, че единственият видим е Слави Трифонов. По думите ѝ той ще има подкрепа, но не много сериозна. Христова допуска, че партията му ще мине 4% на изборите и ще обере много от недоволните хора в полезрението на патриотичните партии.

"ГЕРБ и БСП ще бъдат много по-малко засегнати от останалите
. От една страна виждаме разбита група на Патриотите, от която изпъква само ВМРО. Пред БСП стои много сериозна задача, напрежението се трупа. Април или май ще имаме разрешение на лидерския проблем в БСП. Ще видим как ще се препозиционират и как ще се подготвят за следващата година", обясни политическият психолог.

Иво Инджов смята, че БСП не успява да яхне народното недоволство и е много пасивна.

"Продължава да не може да намери себе си. В този смисъл Слави Трифонов се явява доста сериозен състезател, който може да си "отчупи" от електората на БСП", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
естествено е да е "разпознаваема"! то чалгата и простотията си личат отдалече!
287
8
 
18
 
! Отговори
Онези наивници преди 4 години
които гласуваха за Витков, сега ще гласуват за Славуца, и резултата ще е същият, ще минат 1% и ще лапат само субсидии, нали това целят бандата на Славуца. В Левски Г не пада сухо, и помиярчетата му ще останат гладни, затова гледат към държавната софра. Да видим ако влязат в парламента, дали ще направят субсидиите 1 лев!?
286
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, много ви е страх да не си развалите рахата. А, трябва, нужна ни е промяна. Стига безобразия, държава не остана от крадци и мошеници на политическия фронт. Когато не проумеем, че от нас зависят "богопомазаните" горе и не им вгорчим живота с натиск да работят за държавата и носят пълна отговорност ще е така.
285
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако вкарат Слави в парламента поне ще е забавно :) Всеки петък ще си гледаме актьорски парламентарен контрол . Краси Радков и компания стигат . А останалите във ваканция . Това на майтап де :)))
284
8
 
22
 
! Отговори
Шамко преди 4 години
Слави излиза от телевизията 2 год преди изборите в момент, в който ГЕРБ отива на зле и му трябва нов ход за да задържи властта по някакъв начин. Хм, доста съмнейшън е това батка. А това, че Слави плюеше по ГЕРБ е всъщност тъй наредене от ... ГЕРБ. Помня интервюто, когато ББ беше при Слави. То подготовка,то се вадят листи от пазвата... Вместо внзапни и неудобни въпроси - дириджиран сценарий.
283
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде Слави, че военно моторизираната реч зе да ми омръзва.
282
7
 
17
 
! Отговори
некой си преди 4 години
тогава че цъфнем и вържем
281
6
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Народът искаше да чуе нещо различно още когато синият командир го скубеше яко.Затова Партията избута напред царя,та хората да отъждествят различното с него.Сега е същото,само че пр.ос.то.тиите на новия месия ги гледаме доста години по телевизията,а който е гледал и слушал внимателно,за него няма да гласува.
280
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Слави ще оправи животинския комплекс на народното събрание.
279
2
 
12
 
! Отговори
Ха-Ха преди 4 години
Да, прав си, голямо шубе ме хвана." Клатеха се в лево, в десно, мостчето им беше тесно, хванаха се за ръцете, па цамбурнаха в реката"
278
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който и да влезе нищо не може да се промени.най якото е че и 10 000 год да лъжат, народа пак ще вярва на едни и същи лъжи.леви или десни, средни или крайни, долни или горни, всичко е театър.
277
6
 
2
 
! Отговори
dexdan преди 4 години
tozi anonimen mnogo aktiven
276
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко плаща за да се запиша където трябва:Tарифи:- Участие в шествие - 20 лв- протест пред НС без знаме - 50 лв- протест пред НС със знаме - 100 лв- търкаляне по жълтите павета пред НС - по договоркаОстаналите мутроболкуци/партии да не се стесняват да дават оферти.
275
9
 
21
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Едно време куцо и сакато основаваше фондации. Сега е модерно да основеш политическа партия... Абе прогрес!...
274
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до бсп никога повечепредлагам - бкп никога повече- защото банкянското и четата му са все от бкпти сигур си някой 80 годишен дятка дето ти се иска да управлява бкп- и затова си харесваш банкянскотодокато не изгоним комунистите от министерски съвет и парламента все така ще е ама лошото че всички борци срещу комунизма им *** задниците
273
13
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Чудя се , кой е центърът, които ни предлага такива артисти като: Цяря, Бойко, Цветанов, Пеевски, Гешев - лансиран като чекист и му наложиха и каскет и накрая стигнаха до чалгаджията Трифонов. Наистина има такава държава, защото има такъв народ.
272
21
 
20
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
Тия мноооого са се объркали.Всички мои познати,аз и моето семейство ще гласуваме за новата партия на Слави.До сега рядко съм гласувал,но сего с кеф ще подкрепя Слави.Спомнете си референдума.Няма българин,който да не иска свинете в парламента да не се намалят на 120.Програмната му декларация е това,което иска да чуе народът.Нищо чудно да е ПЪРВА сила на следващите избори.
271
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е най-успешният медиен продажник и политическа к-ва.Сутеньо_рите ряпа да ядат.
270
12
 
18
 
! Отговори
of преди 4 години
Тоя самозабравили се шоумен(халтура мастър) ако влезе в парламента ще е знак, че масата е абсолютно деградирала.
269
9
 
9
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
как нема да е разпознаваема. символът му на слаби е една ръак сграбчила българското знаме. ръката е на движенията на жоржо шорош. разгледайте знамената на всичките цветни революции и се сетете кой стои зад тях. слаби ще влезе в коалиция с *** и ще му легализира престъплния, ще потули кражбите и злоупотребите и на края ще ни забие кръста. гаранция от шорош. ПС: половината министри на тиковчев са шорошоидчета, особено онази транс булка на туризма, ефрейторката на външните работи, грабриел кончето, и уродливата царцичка тетка салчева.