Радев противопоставял институциите, не било нормално

Организирана агитка направила скандала на Паметника на Левски
191
Радев противопоставял институциите, не било нормално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото "ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог".

По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това", каза още тя.

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В конституцията пише, че президентът е държавен глава, не обединител. Що за тъпотия! Кого да обединява? Обеднелия народ и вегетиращи от нищета пенсионери с олигарси и ояли се политици? Трябва да е ненормален , за да стои безучастно, когато една върхушка се изживява като пожизнен господар на територията за сметка на останалото народонаселение. Президентът трябва винаги да е на страната на онеправданите и тези, които имат нужда от подкрепа.
39
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
До 6то главноОпорката ако не си с ГЕРБ си с БСП падна отдавна. Ние искаме промяна , до като ти си ***.аз ненавиждам всички, до като на теб ти плащат за да въсхваляваш ГЕРБ. 80 процента от герберугите са комунисти. Доказано е
38
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Бойко беше оценил ситуацията и не беше предложил баба Цецка,тоя щеше да духа супата!
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най простата и крадлива партия - от десет години да не можеш да събереш гласове за да управляваш!
36
4
 
17
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
Патицата пак е надолу с главата. Алоооо, како, в България отдавна институции НЯМА! Има една сюрия тикви с дебели заплати, които не знаят друго, освен да изпълняват заповедите и прищевките на банкянския плондер!
35
2
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Твоята грамотност,интелект и възпитание са отразени в поста ти ! Когато някой е действително Т.Ъ.П. ,това няма как да му бъде обяснено!!!
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 7 и подобни.Възраждане не са ХУЛИГАНИ!Много телевизия гледаш, деде!И нищо не си научил от живота!Лесно е да те заблудят
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До -радев е една *** на нинова и типичен бесепар! от него нищо не става! той е типичен пример, за когато господ слязъл да раздава акъл, военните били на учение! политиката е за политиците, а не за военните! и още нещо : простотията е като кашлицата - не може да се скрие!
32
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да, Камелия, не е нормално президент да напада правителството и да прокарва партийни интереси. Това ли е обединител на нацията?
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази кака не и ли викаха " пекинската патица"?
30
16
 
6
 
! Отговори
До 7 и подобни. преди 4 години
Аз съм на 70 и няма как да съм калинка.Просто разумните и мислещи хора,преживели социализма ,без да ползват обиди и цинизми ,казват че Не е нормално президентът на една държава да води шествието на една организирала го партия/,донесла толкова беди/,като /жизнерадостен митинг включая хулигани като ,,Възраждане" и да говори от името на народа.Не смятай преживелите ,,недоносчето социализъм" дечко,за калинки!. Калинките сте вие ,поколението което никога не е имало реален досег с този строй
29
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неуката и неграмотна виетнамо- пекинска патица и мисирка обиди българите с думата тълпа. Дрънка поцинкованата кофа от яд, че хората о президентът казват истините открито.
28
5
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Не е нормално и всички да искат да учат висше образование и след това, като го завършат, да вземат, и да си повярват, че са много умнни хора, пък те - червени селяни с диплома...
27
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Факт.
26
18
 
10
 
! Отговори
123 преди 4 години
Радев е едно голямо нищо, ама много голямо. Това е истината, колкото и на някой да не му харесва това. Истоната е една.
25
7
 
21
 
! Отговори
- преди 4 години
Плювналиев ли искате да ви обединява- аз НЕ ИСКАМ!!!ОСТАВКА за цялата пасмина!ПРЕЗИДЕНТСКА република
24
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът трябва да е коректив на властта, а не ***, както им се иска на герберастите и Боко.
23
7
 
31
 
! Отговори
- преди 4 години
Мантрата на герберастите - Радев не бил обединител на нацията!!!Да ви светна -Радев ОЛИЦЕТВОРЯВА единството на нацията ,но не го създава!!!Няма как да обедини Крадливите политици с ограбения народ!Няма как да обедини убиец с жертва!Той е "просто" летец изтребител и може да изтребва и го прави добре -до крак!!!
22
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно! Именно гербаджии плюят и се противопоставят на всички, от които нямат изгоди. И затова пък обикновените хора ги "поздравяват" гръмко и както трябва. На националният празник пак чуят "поздравите" на народа.
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Бате, те пикА-ливите що мислиш си спряха коментарите в сайта. Всеки знае , че това е сайта на правителството и си личи като мирише на леш катомлогнеш