Радев противопоставял институциите, не било нормално

Организирана агитка направила скандала на Паметника на Левски
191
Радев противопоставял институциите, не било нормално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото "ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог".

По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това", каза още тя.

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 157: Разпознаваем си то по това, което пишеш. Още първото ти изречение го показва - гербаджийски ***.А другото, което си написал, не си струва да се коментира.Президента не е избран, за да обединява българския народ с корумпираното и некадърно управление на ГЕРБ. Скандалите те сами си ги създават, в това число и закупуването на Ф-16. Грипен беще избран с конкурс, а Ф-16, без никакъв конкурс, а само за това за да потупат в САЩ Бойко по рамото. А кога ще ги получим, не се знае.
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеления чорап бил светец щото казвал истината!? Говори общи приказки казани с патос и интонация като на панахида, смазващ песимизъм в Новогодишните речи и т.н. Аз си мислех, че по делата ще го познаете - "избора" на самолетите Грипен, замитането на скандалите с близките му, зарязаното семейство, разединяваща му политика, институционалния срив, международна анонимност, проруски позиции... Всички предишни президенти са колоси пред тази злобна карикатура на политик!
118
1
 
4
 
! Отговори
коя е тая преди 4 години
Коя е тая пекинска патица.....
117
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Радев е надеждата ни за по-добро. Забравяте, че той помоли да няма политически скандирания пред паметника. Но хората вече не издържат на герберските простотии.А Фандъкова спечели с манипулирани избори и затова я освиркаха. Уж учителка, а чете словото си от листче като Плевнелиев, две думи не може да каже, ако друг не ги е написал предварително. Писна им на хората да им бъркат в джоба герберите с данъци, такси, бюрокрация. Писна им да ги лъжат, че България била добре, пък доходите ни - последни.
116
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 години
Каквото и да каже Радев ,все не се харесва на гербаджиите и все си баят за някакво противопоставяне , а той президента само им изнася кирливи ризи !
115
5
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ - ТОЧНИЯ БЪЛГАРИН КОЙТО ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ от онези примитивни хора !!!!
114
6
 
9
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Важно е,че президента казва истината,а дали противопоставя институциите е без значение,на никой не е нужен и полезен добронамереният лъжец.
113
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление, Радев все повече заприличва на съпругата си с неуместните постове във Фейсбук. Простотията е заразна:(((
112
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви институции бе?Има едни структури във властта, превзети от различни мафиотски кланове, други, преминали под контрола на Москва. Вече не може да се говори за институции.
111
14
 
23
 
! Отговори
.... преди 4 години
Просто казва истини. За това е харесван от хората. А гербчетата се тресат от страх.
110
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да напълни един самолет до Виетнам с гербери от МС и НС. Останалите сами ще се разбягат като пилци.
109
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завиждайте, гербери, Президент Радев е велик!!!! Признават или не, скоро ще ви се наложи от личен опит да го разберете! :))))
108
18
 
41
 
! Отговори
PILOT преди 4 години
Льольовци не можете да екстардирате Президента , защото е единственният от политиците избран с мажоритарен вот и е с най-високия рейтинг !
107
40
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екстрадирайте го тоя. Путин да си го прибира.
106
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РР тласка страната към гражданска война!
105
41
 
19
 
! Отговори
ник преди 4 години
кой води стадото?Румен магарето
104
37
 
13
 
! Отговори
ник преди 4 години
коѝ води стадото? Румен магарето.
103
46
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият Радев е маргинал и льольо, вие какво очаквате. Гласувахте за сянка, бяха ви представили един анонимен мърлльо като светец и се хванахте. Сега съжалявате, че сте гласували за него, но щетата е факт.
102
7
 
20
 
! Отговори
иванчо преди 4 години
До АнонименА какво е комунист.Над 80г.съм а още не съм виждал такъв.В Русия може да има,ама са го скрили в Сибир и повече от век не го показват за да му сваля шапка.
101
44
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
опорните точки от Москва лъснаха от предателя шпион самальотчик