ВМРО зове: Нито един мигрант от Турция да не мине границата!

Пускането на сирийските бежанци било провокация на Ердоган
56
ВМРО зове: Нито един мигрант от Турция да не мине границата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО излязоха с остра позиция по повод на решението на турския президент Реджеп Ердоган да бъдат пуснати бежанците от Сирия на територията на България и Гърция.

Според воеводите това е поредната провокация от страна на Ердоган, която не бивало да остава без отговор.

Още по темата

"Има един единствен критерий: нито един мигрант да не бъде допускан. България не бива да се превръща в бежански лагер и да плаща цената на чужди геополитически грешки!“, заявяват от ВМРО в позиция, изпратена до медиите.

Натискът вече е факт след обострянето на поредния военен конфликт на границата на южната ни съседка със Сирия. Нови групи има вече в Гърция и Македония. Има и такива, тръгнали към Одрин, които искат да влязат в страната ни, припомнят от политическата формация.

"Наш дълг е да не допускаме това. Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО  Красимир Каракачанов нееднократно е завявал, че няма да допусне подобна заплаха на българска територия. И днес той отново подчерта готовността на армията и неговата решителност като военен министър за спиране на всякакви опити за нелегален пробив по границата на страната ни. Ние от ВМРО призоваваме и партньорите си във властта да отстояват неприкосновеността на територията и защитата на държавната граница – срещу започналото от страна на Турция поредно пропускане на мигранти“, настояват от воеводите.

Според ВМРО в тази ситуация нямат значение никакви наднационални, глобални и други интереси, а само българският.

"Започналите вече процеси по придвижване на мигранти към Европа е факт и то констатиран от световните агенции и поощрен от Анкара. Всичко това означава, че до часове България може да стане най-важното място в Европа. Затова трябва да я защитим“, призовават още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А колко от воеводите ще отидат на границата да спират мигрантите ? Николко... Те са си били изпълнили своята част като са изразили остра позиция. Сега другите трябвало и те да се присъединят като отидат и спират мигранти . ... докато воеводите доволни от свършената работа си почиват изморени в някоя маханичка . Браво, шкембе воеводи.
47
2
 
2
 
! Отговори
men преди 4 години
какъв запас какви 5 лева бе. сега имаме професионална армия, половината на щат са като деси поетеси. облекчават генералщаба. искаш да ви закараме там некви 60 годишни дедки, да цъкате белот и да пийте ракийца. зима е още, вируси, пневмонии, грипове. лятото може.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Воиводите също бивши комунисти-ченгета, които също бяха национално отговорни мошеници патерица на врага Б. Б....Щяха да искат сметка...! Продажници поред ите! Далавераджии. Този е поредният два пъти по шишкав отпреди...! Такова е племето. Няма отърване.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стабилна,висока+дълбока бетонна стена с камери и фотоклетки,а покрай стената минирано поле.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение как ще ги спирате,важното е да ги спрете и да не ги оставяте тези главорези в България.Взимайте пример от Тръмп и постройте една стабилна стена!
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не така бе шкембе войводо. кАдети е прочутото гостоприемство.
42
2
 
6
 
! Отговори
До Bungar преди 4 години
Във помощта си на тези хора автоматично оставаш без жена и дъщеря ,даже и конзервите ти за короно вируса що си събрал ше ти ги вземат. След това ако останеш жив и здрав бъди благодарен на алах!
41
3
 
8
 
! Отговори
Дон Бидон преди 4 години
Без паника! Оградката на Валери ни пази хахахаха.
40
1
 
13
 
! Отговори
Бивш граничар преди 4 години
Абе Шкембо!К'во разбираш ти от ОДГ!?Тия орди се спират само с плътни минни полета,дето не се поставят за два дена!Досега къде бля?Впрочем,има и машини за бързо поставяне на мини,минира се и от въздуха,но това е за временни минни полета,по спешност.Хубавото минно поле си иска време.
39
2
 
11
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Тоя човек умишлено ли снимате само главата му?!За да не правите реклама на верига супермаркети?!
38
2
 
9
 
! Отговори
24/7 преди 4 години
Хахаха....трафикантите дали ще се запознаят подробно с острата позиция на смешниците псевдо-патриоти от ВМРО ?
37
0
 
16
 
! Отговори
Не преди 4 години
Ако се наложи да мобилизират всички от запаса. На границата с автомати, картечници и каквото има налично. Като си подаде някой носа през оградата стреляш и толкова. Какво толкова сложно има. 50000 бежанци да тръгнат да минават границата и няма да има сила , която да ги спре. Ще минат барабар с оградата. Предните бежанци ги видяхме, престъпници от съвсем други държави!
36
5
 
8
 
! Отговори
кмк преди 4 години
До Bungarнарода е озверен и озлобен. таквиа неща като съпричастие са му чужди.отделно хората масово са *** и неспособни да правят разумни анализи.гостоприемството е мит. има го само ако дъщерята се жени за французин.а вмро са точно такива, нагли и алчни същества. постоянно в някакви далавери. разликата между тях и дпс е че вмро са *** и не могат да си правят успешно далаверите, а другите го правят.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишман войвода да заминава на границата и да пази само с шкембето си ще блокира пътя, а ако вземе и някое пушкало пиле няма да префръкне.
34
2
 
14
 
! Отговори
Пионер преди 4 години
Каракачанов да повлече крак. Като застане на границата, те няма да има откъде да минат. Ама после да не им продава паспорти.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО как ще защити България като лидерите са им обвинени в криминални престъпления.
32
4
 
7
 
! Отговори
Продадоха Родината преди 4 години
Късно е либе за китка! Сега ще пиеш вода от чучура, а територията ще се насели с талибани.
31
19
 
15
 
! Отговори
Bungar преди 4 години
Къде се изпари българското гостоприемство?Както ние..прабългарите сме се домъкнали на Балканите в търсене на по добро място за живот или защото са ни гонили. Едва ли сме питали някой да ни допусне по тези земи..Не е нормално да не помогнем на хора в нужда..
30
6
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
1) Няма сирийски бежанци. Това е *** от Афганистан, Пакистан, Ирак и не знам още откъде. 2) Ако има сирийци, те не са бежанци, а ислямисти, свързани с военни престъпления, които, ако бъдат върнати в Сирия, директно отиват в затвора. 3) Тази бутафорна ограда беше направена с помощта на ВМРО!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Shkembe, pomoli batko si Erdogan da ti prati burki da opakovash prevantivno bulgar asker...zer bulgar askera ti sha sa stopi kat nebetsheker v sherbet...