Радев гневен: Отмяната на честванията на Шипка е манипулация!

Как така в София било безопасно, а на върха не?
Обновена: 3 мар 2020 11:45 | 3 мар 2020 11:42, Камелия Цветанова
718
Радев гневен: Отмяната на честванията на Шипка е манипулация!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поздрави българите по случай националния празник 3 март.

В град Шипка, където беше отслужен благодарствен молебен в храма "Рождество Христово", държавният глава определи отмяната на официалните чествания на Шипка като "манипулация".

Още по темата

"България даде вчера един огромен принос към световната медицина. Успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията, както знаете, се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите", коментира той, цитиран от БНР.

Президентът благодари на хилядите, които изкачиха върха, че отново са на Шипка.

"Тук, на този връх, „покрит с бели кости и с кървав мъх“, се решава изходът от войната. Съдбата го поверява в ръцете на няколко хиляди български опълченци и войниците от Брянския и Орловския полк. Техният героизъм ще пречупи морално поробителя и ще отвори пътя към Освобождението. Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на "вируса" на манипулацията, на "вируса" на страха, на "вируса" на примирението, на "вируса" на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха, както всички вас, за които дългът към паметта е свят и неотменим", посочи в словоот си държавният глава.
 
Той напомни, че преди 142 години България възкръсва след петвековното османско иго.

"Под знамената на руската армия се сражаваха хиляди воини от много народи на необятната империя. За много от тях нашата земя се оказа последен дом. Дълбок поклон пред паметта на всички, които положиха костите си за България. 142 години българската държава устоя на историческите ветрове и съхрани своя суверенитет. Но той не е даденост. Суверенитетът изисква осъзнаване на националния интерес и воля да бъде отстояван. От нас зависи днес да го опазим, да го пазим и в бъдните години", отбеляза Радев.
 
"През годините много политици пренебрегваха и оспорваха Трети март. Правят го и днес. Много манипулатори се опитваха да изопачават историята за политическа употреба. Те нападаха истината с настървението, с което пълчищата на поробителя някога щурмуваха Шипка. Но и едните, и другите претърпяха поражение. Защото хиляди достойни българи като вас днес отстояваха историческата памет с разум и със сърцата си. Със смиреното си присъствие на този връх. Тези хора аз наричам „опълченците на историческата памет“ и това сте всички вие, скъпи сънародници. Към вас е моята благодарност", заключи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още по темата: ШипкаРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧОВЕКОще второто ти изречение съдържа твърдение което не можеш да покажеш и докажеш.
553
13
 
19
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Президента е единствения български политик ,който казва истината на управляващите престъпници право в очите.А че ни управляват престъпници /апартаментаджии,паспартаджии ,терасари ,асансьораджии и суджукари/ не е тайна за никого.90% от обикновените българи мислят като ген.Радев.Останалите 10% знаят че е прав , ама са вързани на държавната герберска хранилка и им е забранено да мислят.
552
8
 
20
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 4 години
ЖАЛКИ КОМЕНТАРИ ПРОТИВ РАДЕВ. ДА Е КАЗАЛ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е ВЯРНО, А И 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ГО МИСЛЯТ.
551
6
 
20
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 4 години
Само като си представя кой беше президент преди Радев , и започвам още повече да харесвам генерала.Жалко че не сме президентска република ,за да видя глуповатата Тиква в затвора.
550
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувахме за Румен Радев и сега страшно съжаляваме- аз и моето семейство.Не искаме президент, който целенасочено разделя българите и пръска злоба и ненавист.Нека да си ходи, докато не е станало много късно!
549
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя като го пуснат по телевизията сменям канала
548
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румене, според теб Корона вируса е манипулация!!! То и в Чернобил нямаше авария, според твоята партия БКП!!
547
8
 
17
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Поздравления за ген.Радев-един достоен и уважаван български генерал.Боко Тиквата е предател ,безродник и слуга на краварите и на всеки ,който го погали по голямата куха тиква ,бивш прислужник на Тато ,на Царя и на Маджо.На 3 март отиде да се поклони и на султана.ТОВА СА ФАКТИТЕ!
546
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ал Бънди ми харесва повече.
545
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
544
7
 
11
 
! Отговори
150+++ кила л**на преди 4 години
А къде е премиерът? Защо нито веднъж на национален празник не чухме една реч от него?Аз мога да ви кажа защо не е на Шипка. Ако се напън да изкачи върха, ще вземе ***. Това туловище го разкарват само с кола и повече от 100 метра не може да мине. И то само на равен терен. Ако е по баир, въобще не се и пробва.
543
12
 
8
 
! Отговори
Този мърляч преди 4 години
Приликата на Радев с телевизионния герой Ал Бънди не е случайна. Тя е пълна, и по отношение на манталитет, акъл. Просто е ясно, че капацитета на Радев е като на продавач на ***.
542
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 569Тази информация я има, само трябва малко да потърсиш. Не се изисква чак толкова акъл!
541
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече се разхлабва хватката на Просия над България, толкова по-гневен става Радев.
540
7
 
9
 
! Отговори
Курти Вълев преди 4 години
Докога ще търпим тази руска ***- муню? Кой ще ни спаси от неговата простащина?
539
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе много народ се плюнчи за газаама да сте видели някой от правителството да каже на какви цени се купува газ от различните доставци?говорят за проценти за борси и за други номера за да не обявят честно и открито газ от азербейджан - толково на кубикгаз от америка - толкова на кубикгаз от русия - толкова на кубикщом една информация се крие значи става дума за далаверадемек управниците пак да напълнят гушите
538
14
 
16
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Кой е казъл,че в София е безопасно??? Докога Радев ще продължава да манипулира хората? Със всеки изминат ден този Президент олеква. Крайно време е да започне да върши нещо в името на България и народа,това в което се е заклел.
537
6
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Товарищ Радев все пак успя да се изяви за пореден път на Шипка, като пося там поредния си щам от "политически вируси" ... С това той откри официалнта си изява за годината ... Следват гостуването му на Червения площад в чест на "День победы", както и празниците на връх.Бузлуджа, 9-ти септември и събора на яз.Копринка ... !!!
536
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и ся ко праймцената на газа падна с 40%путин се изгаври с банкянската тик.вакак ще намаляме цените господа крадливции как ще купуваме скъпа американска газдето теменужчето миналия месец сключи споразумение за 50% от консумациятана страната ни да бъде от евтината американска гази ся ко праймцените като им връщат пари от месец аввгуст на народа кой ще му върне похарченото от авгест до сегаили ще заминат парите към барселона
535
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плюите, червени отпадъци, яд ви е , че герб постигат успехи.