Радев гневен: Отмяната на честванията на Шипка е манипулация!

Как така в София било безопасно, а на върха не?
Обновена: 3 мар 2020 11:45 | 3 мар 2020 11:42, Камелия Цветанова
718
Радев гневен: Отмяната на честванията на Шипка е манипулация!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поздрави българите по случай националния празник 3 март.

В град Шипка, където беше отслужен благодарствен молебен в храма "Рождество Христово", държавният глава определи отмяната на официалните чествания на Шипка като "манипулация".

Още по темата

"България даде вчера един огромен принос към световната медицина. Успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията, както знаете, се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите", коментира той, цитиран от БНР.

Президентът благодари на хилядите, които изкачиха върха, че отново са на Шипка.

"Тук, на този връх, „покрит с бели кости и с кървав мъх“, се решава изходът от войната. Съдбата го поверява в ръцете на няколко хиляди български опълченци и войниците от Брянския и Орловския полк. Техният героизъм ще пречупи морално поробителя и ще отвори пътя към Освобождението. Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на "вируса" на манипулацията, на "вируса" на страха, на "вируса" на примирението, на "вируса" на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха, както всички вас, за които дългът към паметта е свят и неотменим", посочи в словоот си държавният глава.
 
Той напомни, че преди 142 години България възкръсва след петвековното османско иго.

"Под знамената на руската армия се сражаваха хиляди воини от много народи на необятната империя. За много от тях нашата земя се оказа последен дом. Дълбок поклон пред паметта на всички, които положиха костите си за България. 142 години българската държава устоя на историческите ветрове и съхрани своя суверенитет. Но той не е даденост. Суверенитетът изисква осъзнаване на националния интерес и воля да бъде отстояван. От нас зависи днес да го опазим, да го пазим и в бъдните години", отбеляза Радев.
 
"През годините много политици пренебрегваха и оспорваха Трети март. Правят го и днес. Много манипулатори се опитваха да изопачават историята за политическа употреба. Те нападаха истината с настървението, с което пълчищата на поробителя някога щурмуваха Шипка. Но и едните, и другите претърпяха поражение. Защото хиляди достойни българи като вас днес отстояваха историческата памет с разум и със сърцата си. Със смиреното си присъствие на този връх. Тези хора аз наричам „опълченците на историческата памет“ и това сте всички вие, скъпи сънародници. Към вас е моята благодарност", заключи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още по темата: ШипкаРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 538Очевидно не си разбрал иронията. Очевидно срещу Радев БиБитко попадна в близка среща от трети вид. В сравнение с Радев на БиБитко мозъкът е не повече отколкото на една амеба. И като капак, всички от обкръжението на БиБи са със същия мозъчен потенциал.
513
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
534 то бива тъпотия а *** твоето е космическа.*** за разновидност на вируси говори Радев.Но за тъпу...ри като теб няма значение.
512
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе *** гербаввземи прочети прокламацията на българскотот правителство за пушки при нозеи обявяване на неутралитетагодина и двамесеца след датата 01.08.1914 когато германия обявява война на русиябългария забравя за неутралита и вместо да се втурне към одринска тракия и да размаже турците които са удавили англичаните на чанакале и да си върне територеята до цариграте хукнала да се бие в румъния срещу руснацитев рузултат губим земите на беломорието и две области сега в сръбско
511
6
 
10
 
! Отговори
АБСУРДЕН преди 4 години
ЧОВЕК!НЯМА ПОЯВА, да не се заяде за неща, ПОД нивото на ОБЕДИНИТЕЛ !
510
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само аз ли се сещам, каква радост чака България? ББ ще получи Нобелова награда по медицина за откриването на втория щам на коронавируса. Радвайте се хора! Такова велико откритие и при това направено на националния ни празник. А сега да видим, някой ще нарече ли ББ "Тиква"! Тиква, ама нобелист! Само се притеснявам, че в САЩ като разберат, колко велик министър председател си имаме, да не въведат този пост и при тях и да ни го отнемат.
509
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът Ви съвсем изплесна ...
508
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а сега кой нападна първи-българия русия-или русия българия------- Първата световна започва с нахлуване на руснаците в Германия. България се включва, за да си върне териториите, населени с българи. Агресивната Руска империя е пратила срещу нас 80-хилядна армия. С Божията помощ и с помощта на Гррмания и Турция, сме им е бали мамата.
507
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм благодарен на президента за приноса му във виросологията.Той първи устанави че има разновидност на корона вируса ,но обърка вторият вид не ена Шипка ,а в Ст. загора и е Корни вирус.
506
22
 
22
 
! Отговори
528 преди 4 години
И още за президента и премиера: "По делата им ще ги познаете!" Докато единия получава поздравления и обикаля паметниците, другия се грижи за границите на държавата и преговаря с терористи като Ердоган! А да не забравяме кой е главнокомандващ, президента, бивш военен!
505
11
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен.......даже и кобургите не си позволаваха да отменят честванията на шипка......Кое беше отменено? Имаше военни, оркестър, граждани, копейковци и др.
504
14
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Радев бе патриот на Шипка, но предния ден тъпия ББ се потеше при Ердоган! Пак заради народната любов и майка България!
503
17
 
16
 
! Отговори
:D :D :D преди 4 години
Абе, я палете с тоя *** и всички вие селяци на Радев :D
502
8
 
23
 
! Отговори
... преди 4 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВЛАСТТА ПОКАЗА КОЛКО МНОГО СЕ СТРАХУВА ОТ СЪПОСТАВЯНЕТО И ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ.
501
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
даже и кобургите не си позволаваха да отменят честванията на шипкавижте снимката на цар борис 1942 година на шипка- и до него наредени офицерите от абвера- и словото му в което говори за руските братя освободителие тогава е имало живи участници и може би затова не са си позволявали такива ид.ио.тщини като днеска
500
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Радев, защо не честваш победата на Царство България над агресивната Руска империя през 1918 г.""това може да го напише само гербаво продажно ид.иотче повтарящо опорните точки на соропитецитепървасветовна започва август 1914- българия обявява неутралитеттурция същ осе включванеутрална българия се включва октомври 1915 да спасява турция и германиярезултат - 1918 национална катастрофа - подарък от кобургитеа сега кой нападна първи-българия русия-или русия българия
499
11
 
31
 
! Отговори
Горе преди 4 години
в планината,на върха,на високото отидоха истинските българи,патриоти и рододлюбци,а там долу,в ниското,в полето останаха тиквите,кратуните,предателите,чуждопоклонниците и гъзолизниците-лакеи,съгледвачи и доносници!?!?А шефката на парламента най-вероятно е объркала посоките или накъде духа вятърът?!?!
498
20
 
13
 
! Отговори
Глас народен преди 4 години
Абе ти и 9 септември честваш.Нищо,че комунистите предадохте българите в Македония,Западните Покрайнини и Беломорска Тракия!
497
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее президента Радев,истински патриот,браво,че не отстъпи пред атаките и саботажа на герберите и изнесе реч на Шипка на най-съкровения български празник - Освобождението на 3 Март на България и подписването на Сан Стефанския договор!
496
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алекс Алексиев: Ислямистите гледат на България като на плацдарм за проникване в Европа. На Балканите те отдавна са проникнали"Фокус", 07 октомври 2010 | 10:04m.focus-news.net/?action=opinion&id=16046В последните 6 години,те проникват масово и в Европа!
495
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пРезидента си я обича Рассия- матушка най-много от всичко!