БСП поиска: Да паднат санкциите срещу Русия! Мнозинството отказа

Според социалистите ограниченията вредят на икономиката ни
Обновена: 4 мар 2020 12:24 | 4 мар 2020 12:00, Камелия Цветанова
99
БСП поиска: Да паднат санкциите срещу Русия! Мнозинството отказа
Снимка: БГНЕС

След близо два часа дебати законотворците решиха, че няма да приемат решението, предложено от БСП, да отпаднат наложените от ЕС санкциите срещу Русия.

От март 2014 г. ЕС постепенно налага ограничителни мерки срещу Русия, които бяха приети в отговор на незаконното анексиране на Крим и умишленото дестабилизиране на Украйна. Според червения Антон Кутев обаче поне 60% от българите искат санкциите да паднат, защото са в наша вреда.

"Ние ограничаваме собствената си икономика и вредим на собствените си предприемачи, това не е цивилизования начин, по който ЕС да общува с Русия", скочи той.

"Очевидно е, че както за България, така и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат, а в същото време те доказаха своята неефективност", коментира още Кутев.

Според съпартиеца му Александър Симов отпадането на санкциите ще разреши едно неравновесие в ЕС, защото в момента по-големите страни от Общността заобикалят ограниченията и търгуват с Русия. "С това решение България ще прекрати лицемерието в ЕС", призова той.

Десислав Чуколов от "Атака" смята, че санкциите, които наложи ЕС, са показали васалното отношение на САЩ спрямо Съюза.

"В Крим имаше референдум и хората казаха, че искат да се присъединят към Русия, а после санкциите бяха въведени с идеята ,че така ще пострада Русия, но тя не пострада и руската икономика се развива", коментира той. Чуколов смята, че ограниченията имат значение за отделните държави като България, която губи от тя.

Според Румен Гечев от БСП няма нито един случай, в който санкциите да са довели да добър резултат за тези, които ги налагат.

Председателката на външната комисия в НС Джема Грозданова от ГЕРБ обаче предупреди, че решението на БСП не съответства на механизмите, по които функционира българската държава.

"Приемането на такъв проект на решение ще влезе в противоречене с конституционния принцип за разделение на властите и информирането на ЕП за решението на НС не би повлияло на политиката на ЕС, защото еропарламентът не участва във формирането на тази политика", обясни тя.

Грозданова отсече, че санкциите са механизъм за регулиране на кризата срещу нарушената международна среда на сигурност. Според нея е нужен диалог с Русия и такъв съществува.

В отговор червената шефка Корнелия Нинова отсече: "Очевидно ГЕРБ не е против нашето предложение по същество и си търсите процедурни хватки, с които да го отхвърлите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да се пенявите герберските ***, от санкции срещу Русия (да благодарим на Бог, че я има) загуба има само целия ЕС. И по-точно такива безгласни като България, защото другите си правят бизнеса с нея и не им пука, че ФЯЩ щели да им се карат! Докато Европа и Русия не започнат да работят заедно, ФЯЩ ще са световен хeгeмoн!
66
11
 
16
 
! Отговори
Според Шундин преди 4 години
Санкциите помагат на терорашкаТака че нека да стоят
65
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мразя ФАЩНали русия е велика, нека се оправя сама, защо пищи като вдовица за х.. постоянно, пък и вие предателите русофили заедно с нея?
64
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че има мнозинство в парламента с малко повече акъл от продажниците от БСП. Иначи руснаците вече щяха да ни клaтят.
63
17
 
9
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Тези "санкции" едно че са нелигитимни друго ,че са лицемерни!На ФАЩ и нато защо няма санкции за множеството им военнопрестъпления срещу човечеството ,и освен това ЦРУ дестабилизира Украйна като спонсорира нацисткия преврат там а не Русия!Защо няма цанкции за 1 милион избити иракчани,защо няма санкции за геноцида в източна Украйна от страна на марионетната американска върхушка там !ЗАЩО!От къде на къде БЪлгария трябва да търпи загуби заради световният терорист и окупатор ФАЩ!
62
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски ***!!!
61
5
 
14
 
! Отговори
БСП противоречие! преди 4 години
Е нали според БСП санкциите били полезни за Русия - защо тогава да ги сваляме ако обичаме тази страна ?
60
5
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До Куртев: да отпадат санкциите и да ставаме 16-та република. И без това от БГ политиците полза няма. Да ни управляват от Москва директно. А и повечето българи искат да не работят и да получават пари от държавата. Гласувайте и това!
59
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринНапред с братска Русия!аз братя пoлyчовеци нямам. Ти ако имаш значи не си българин.
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталинисти...
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според социалистите ограниченията вредят на икономиката нивредят на гушите на камунетата :)
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз живея в България и не ми пука каква стока има в магазините в Москва. Също така не понасям необразовани чужденци, които не могат да научат БЪЛГАРСКИ да обиждат народа ми.България над всичко
55
6
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен ...... живея в москва санкциите са без полезни..............Живееш, ама друт път. ***!
54
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
живея в москва санкциите са без полезни по магазините има немска френска ителянска австрииска американска стока бг и полска стока няма те заобикалят санкциите търговията им върви а вие от бг че сте големи тарикати дръжте си стоката увас вие сте богати пари имате и сте послушни пред ес и сащ. живейте си със този девиз послушното момче на ес и сащ умници тръгнали да се мерят с русия
53
6
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Санкциите бяха потвърдени и от правителството на Сергей Станишев.Какво кудкудяка тази?!
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията на Вълко Червенков-гнус!
51
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на БСП!
50
3
 
15
 
! Отговори
въпрос към кремъл преди 4 години
Колко рубли струва бг.депутат?
49
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Кои са поискали - Кутев, Чукулов, Гечев..... NO COMMENT.....
48
6
 
18
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
снимка на предателите