БЛС за медсестрите: Абсурд, разграничаваме се от окупацията на НС

Столичната колегия заплашва с контрапротест в защита на съсловието
6 мар 2020 12:08, Анисия Иванова
224
БЛС за медсестрите: Абсурд, разграничаваме се от окупацията на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Български лекарски съюз с недоумение следи окупацията на Парламента, започнала миналата нощ и продължила и тази сутрин. Съсловната организация изразява своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет.

Това се посочва в позиция на УС на БЛС по повод протеста на медицинските сестри и барикадирането им в бившия партиен дом.

"Български лекарски съюз е категоричен: Подобни действия са абсурдни и недопустими! Налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес.

Още по темата

Мислехме, че България е направила своя цивилизован избор към свободно и демократично общество и че е възприела демокрацията като основна ценност.

Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.

Подобно поведение, създаването на хаос, внасянето на допълнително напрежение в съсловието могат да доведат само и единствено до негативен резултат - и за пациентите, и за специалистите по здравни грижи и за лекарите", се казва още в декларацията.

От Столична лекарска колегия на БЛС също са категорично против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки авторитета на съсловието.

"Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер. В противен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване.

Лекарската съсловие абсолютно е готово да застане и да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия“, добавят от Столична лекарска колегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
32
 
! Отговори
ta0mi преди 4 години
Най-добре работещата тактика:разделяй и владей в действие
149
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестрите на Нинова, Йончева и Манолова тотално изпляскаха
148
6
 
42
 
! Отговори
Мфакар преди 4 години
Фалшивите доктори, които предписват скъпоструващи хранителни добавки са против сестрите да вземат повече от 700 лева. Евала!
147
6
 
45
 
! Отговори
ан преди 4 години
слушах пресконференцията на лекарите изумена и си направих извода ,че никога няма да постигнем нещонаяли ,напили се ,забогатяли и продължават да пождхвърлят на сестрите трохиа ония да ги гледат в очите като боговекак ще отделят от 52 хиляднатна си заплата една хилядарка за сестр
146
6
 
40
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
"...... ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване" Ха, доктори направете протеста и тогава ще видите -"Кон боб яде ли", когато ние от, които цицате непрекъснато без грам свян с вашата алчност, направим контрапротест на вашия. Вас ви устройва здравната реформа защото ви даде западноевропейски статус -Джипове, апартаменти, стотици хиляди влогове и още и още, а сега станахте против искането на сестрите! П
145
10
 
9
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
Една община с минимални заплати на мед сестри е Смолян в която престъпницата от БСП Любка Бадева роднина на БКП депутата Дора Янкова и Николов разпределят и крадат парите на мед.сестрите отпуснати от правителство години наред и така ни лев от мизерни увеличения не достигат до сестрите заради техните кражби.Материалите са в NOVA btv Ппрокуратура ДАНС.Всеки момент крадците на БСП ще бъдат арестувани като Иванчева.В другите общини давайте сигнали в ДАНС и Прокуратурата.
144
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малцина сме ний в тази държава,всеки ни гледа, на ума ни се чуди.Възкликнал бе Ботев още тогава:- Свестните тука считат за луди!
143
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези няколко протестиращи вече станаха като Йоло Денев и Босия - психически разстроени и пристрастени към протестирането. Дава им смисъл на живота и адреналинова тръпка.Палатките не ги задоволяват, искат в държавни палати да се разполагат и те да командват цялата държава.
142
1
 
17
 
! Отговори
BB преди 4 години
БЛС Дали съществува такова нещо и ако да дали тази ОПГ може без тези сестри или кражбите за тях а работата за други
141
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 4 години
другарката мустафа-херо,защо не отиде при барикадиралите се сестри,иначе,слънцето я вози на джипката ,на хеликоптера,а сега нещо не и се разкарва,да види сестрите,които протестират,срещу бойко.
140
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 4 години
Сестрите също се разграничават,от лекарите -гербери,в БЛС.
139
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж"Хахаха ... хранениците на борисов изработват мястото на трапезата.
138
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това е българина. Като вица за българския казан в ада. Ако един се излъже да се бори за правата си, веднага другарчето му му подлага бананова ***, макар че е в негов ущърб. Ей така само и само да изпързаля другарчето си и да му е гадно. Естествено няма да пропусне и да се подмаже на дявола колко му е верен.
137
5
 
12
 
! Отговори
до 142 преди 4 години
Преди години баща ми почина от рак.Отидох на село и трябваше да работя ,но ме наболваше кръста.Единственото обезболяващо което намерих беше това дето баща ми вземаше в последните си дни.След половин час болката изчезна,но като му свърши действието след това ме боля още 10 дни!На следващото ходене на село тези лекарства ги изгорих!Та може да е добре това дето сестрата ти е спестила обезболяващото.Болката е сигнал,че нещо не е наред.Все едно да ти свети лампата за маслото на колата и да караш!
136
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НСО им носило вода, кафе и храна. НСО са станали прислужници на 5 палаткаджии рекетьори на държавата за пари.
135
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не било това начина. Видяхме и вашия начин. Резултат - от години експлоатация и лъжи и никаква промяна.
134
4
 
34
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Явно управниците са подкупили шефовете на БЛС.На тях дали им стиска да поседнат до сестрите в партийният дом?Озалагам се,че не!Но не се и учудвам това си е най старата практика в света-да подкупят шефовете и да съсипят съсловието.Сега сестрите издигат искания за справедливо заплащане.Защо да сме против тях?Ако някой се е клел във вярност на някоя партия аз не съм .Безпартиен съм и подкрепям сестрите!
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българоубийци!
132
18
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Преди време бях опериран и ми бяха предписани обезболяващи лекарства,но се оказа,че СЕСТРАТА е икономисала голяма част от тях ?! Сестро,къде ми отидоха лекарствата ?!
131
3
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Бои по лекарския съюз да не спират да ги бият където сварят