Медсестрите се барикадираха през нощта в НС, оставиха ги без ток

Сестрите останаха там след заседание на здравната комисия
6 мар 2020 08:00,
94
Медсестрите се барикадираха през нощта в НС, оставиха ги без ток
Снимка: БГНЕС

Пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта в сградата на парламента. Те се барикадираха там късно снощи и твърдят, че ще останат без краен срок. Обявили са и гладна стачка.

Сестрите са останали в сградата вчера след приключването на заседание на здравната комисия. Твърдят, че актът им не е бил планиран предварително.

Още по темата

Протестиращите останаха цяла нощ в сградата, сутринта излязоха на прозорците, защото токът в сградата е спрян.

На 1 март медицинските сестри опънаха палатков лагер пред Министерски съвет с искане за промени в здравната система. Едно от тях е увеличение на заплатите на медицинските работници. Според недоволните на много места в страната обещаното от 1 януари по-високо възнаграждение не е станало факт.    

„Този акт на неподчинение е вследствие на една година лъжи и обещание от страна министерството. Чакахме и се надявахме, но в един момент напрежението излезе от контрол”, каза пред "Нова тв" медицинската сестра Елена Тонева.

„Вчера си бяха гласували увеличение на заплатите, а ние една година протестираме и нашите проблеми никой не ги решава”, заяви Мая Илиева.

Заедно с майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" вчера те затвориха бул. "Дондуков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ей хораАко си платен и *** като тях се срамувай. Използват ги като марионетки,за да си постигнат целите Мая,Корнелия ,президента и целия червен електорат .То бяха циркове,то бяха лъжи и все още има за съжаление лекомислени хора които им се връзват на въдицата.Трудовите правоотношения се уреждат между работодателя и работника, а не при министъра,той какво да направи , повечето от тях са търговски дружества.Помисли как ни обслужват ,само като я гледаш Бойка колко е неадекватна.
83
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СестраТези нагли, *** платени гъски да искат заплати от директорите на търговските си дружества, не е виновен министъра,много добре знаят как се уреждат трудовите правоотношения.Това е чисто политически сценарий под ръководството на циркаджийките Мая и Корнелия барабар с президента! Всички трябва на бъдат осъдени
82
2
 
2
 
! Отговори
(И.Й) преди 4 години
"гладната стачка" е примадонщина в самата си същност;а протест(неподчинение) и примадонщина са несъвместими неща.(и така е със всякакви протести, неподчинения и/или бунтове - тръгнеш ли "да правиш фасони" с "гладни стачки"- нататък вече всичко е обречено да стигне най-много до под крушата - и тогава никой и нищо около тебе не може да ти помогне никак)Ако ще се правя на примадона,по-добре просто да си седя в къщи и там да си пристягам колана,колкото реша и колкото ми стиска, дажеи"до паяжина"
81
3
 
1
 
! Отговори
(И.Й) преди 4 години
Ако "водят" и "практикуват" разни "гладни стачки", то не е в състояние да им помогне даже и някой, най-обикновен човек, който е готов, ако не друго, то поне просто да им занесе някаква храна "за подкрепа на телесните сили"...На тия "гладни стачки" даже и "народните хора" биха им се възмутили и, и сигурно със присвити устни, биха си обърнали главата и биха ги оставили "да си чупят главата, щом залудо се натягат като опънати струни"...?
80
2
 
1
 
! Отговори
(И.Й) преди 4 години
Ако протестират и действително са обявили"гражданско неподчинение" -"без излишни протоколни церемонии"-заслужават човек да е с тях?; а ако просто ще се церемоним с разни гладни стачки и други такива подобни...- тогава сами си правим така, че да се слагаме на "системата да ни убива"...Ако хапнат и ядат нормално и поразмислят пак -може и да има шансове за нещо?; а ако ще пристягат коланите почти като моми,дето гледат да се запазят"достойнни"-тогава освен"системата да си ни убива",друго не остава?
79
4
 
4
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
До Бокич я стегни! ***, преди това да им даде това КОЕТО Е ОБЕЩАЛ от 01.01. 2020 год. а протестирането е демократичен акт, не е като червените кхмери да стават партизани и терористи по заповед от Москва, а това че наричаш министър председателя Бокич говори колко СЛАБО Е МЕБЕЛИРАН горния ти етаж.
78
1
 
11
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
До анонимен 72 има нужда от сестри не само в частните но и в общинските болници и ако искаш и да знаеш там работата е повече защото майкa ти като се разболее я караш в общинска защото частните ще ти одерат кожата така е когато се при казва наизуст
77
1
 
6
 
! Отговори
(пак същия И.Й.) преди 4 години
Да обявиш и да "водиш" "гладна стачка" "против" някого означава, че не си съгласен да "те храни" и "да те стопанисва" онзи, когото повече не можеш и отказваш да търпиш - ?, обаче...- в същото време очакваш същият онзи, който за теб е нетърпим, все пак да започне "да се грижи за тебе" и "да те стопанисва"....- парадокс?"гладната стачка" (за мене поне) е, един вид, завоалирана заплаха със самоубийство -? -подобно нещо никога няма как да бъде начин на протест и неподчинение, още по-малко на бунт.
76
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РодолюбциМного правилно крайно време е червената *** и тези *** платени гъски да си получат заслуженото.
75
1
 
10
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Не мога да разбера защо след като обещаха от пуснаха уж пари не си изпълниха обещанието и да се приключи но тогава беше предизборно ясно е някъде под хвърлиха жълти стотинки и се приключи като цяло заплатите не са увеличени. 2ра мбал София я увеличиха с 50 ЛВ това нормално ли е
74
1
 
4
 
! Отговори
(същия Ивайло) преди 4 години
Ако успоредно с протеста и неподчинението (си), "водят" и "гладна стачка"... - никой няма как да им помогне... Понеже накрая, САМОизтощили се, те сами пак ще се окажат в немощно състояние и ....навярно сами ще си стиснат ръцете и ще се прегърнат с онизи, срещу които "протестират"(?), които "не(?) могат да търпят" и на които "не(?) се подчиняват"... и нищо чудно просто пак да подхванат на нов глас старата песен отпреди протеста, ...само вече малко по-унило и потънало...
73
2
 
6
 
! Отговори
(Ивайло Йорданов) преди 4 години
Не може да протестираш и да обявяваш неподчинение с "гладна стачка" - така сам си изсмукваш силите, които са ти нужни. Трябва да се храниш, колкото е нужно или колкото има, за да имаш сили да водиш протеста и неподчинението - иначе ти сам обричаш на провал и целта за която се бориш, и борбата, която водиш,- и сам се поставяш в ръцете на тези, на които (уж?) не се подчиняваш.Неподчинение - аз поне го разбирам, че заставаш на смърт,ако трябва; а гладната стачка?-"почвам бавно да се самоубивам"...
72
20
 
10
 
! Отговори
Родолюбци преди 4 години
Тези трябва да бъдат съдени като терористи, тормозещи народа на България а червените ***, които са ги пуснали там да не напуснат Белене до живот! Искаме Народен съд за червения тероризъм!
71
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са насъскали питбулите си от НСО срещу медицинските сестри, били са ги, влачили са ги, блъскали са ги.
70
0
 
9
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Активист на БКП 70 Според теб излиза че военизирането в Русия е национален спорт.А докторите и те ли са военизирани ? Що бе , война ли има ?
69
7
 
10
 
! Отговори
Да се радват, преди 4 години
че не са им пуснали газ, мутрите и на това са способни!
68
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма право да нарушава спокойствието на гербавите крадци.Няма значение колко е гладен или онеправдан.Нали така господа кратунковци -дребни тарикати от хранилката.
67
3
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Андрейчо 58 Андрейчо , това което се случва не за ха-ха-ха-ха .Явно си голям ***.Няма нищо за смях. Напротив.
66
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия работарки,като искат големи заплати да ходят в частни болници или в чужбина,тук стандарта е малък,но има друго за голяма е нужно да си кадърен за да те назначат на работа борсата е пълна с места за работа в ЕС ако си добра сестра заминаваш,даваха една по нова ,тая говореше пълни глупости
65
8
 
3
 
! Отговори
dl преди 4 години
Пълен абсурд!Никой не отрича проблема с липсата на кадри в здравеопазването,найвечена среден медицински персонал.Но каква можеда сеочаква,като в цялата държава всичко зависи само и единствено от един човек."Той" е всичкопуска,спира,разрешава,забранява.Е,това е основният абсурд!Каквото и да се случва,до анархия не трябва да се стига.Липсата на критерии за оценка на всеки труд води до такива ситуации.Ако покриваш всички критерии,ще получиш и съответното възнаграждение за труда си,а не на калпак