БЛС за медсестрите: Абсурд, разграничаваме се от окупацията на НС

Столичната колегия заплашва с контрапротест в защита на съсловието
6 мар 2020 12:08, Анисия Иванова
224
БЛС за медсестрите: Абсурд, разграничаваме се от окупацията на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Български лекарски съюз с недоумение следи окупацията на Парламента, започнала миналата нощ и продължила и тази сутрин. Съсловната организация изразява своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет.

Това се посочва в позиция на УС на БЛС по повод протеста на медицинските сестри и барикадирането им в бившия партиен дом.

"Български лекарски съюз е категоричен: Подобни действия са абсурдни и недопустими! Налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес.

Още по темата

Мислехме, че България е направила своя цивилизован избор към свободно и демократично общество и че е възприела демокрацията като основна ценност.

Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.

Подобно поведение, създаването на хаос, внасянето на допълнително напрежение в съсловието могат да доведат само и единствено до негативен резултат - и за пациентите, и за специалистите по здравни грижи и за лекарите", се казва още в декларацията.

От Столична лекарска колегия на БЛС също са категорично против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки авторитета на съсловието.

"Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер. В противен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване.

Лекарската съсловие абсолютно е готово да застане и да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия“, добавят от Столична лекарска колегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те това те дофторите алчни за нищо не стаят!
169
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спомням си по време на орешарски учителите излезнаха масово на протест и то за дълго никои от българите не ги подкрепи само подигравки даже се чуха от политиците че вече трябва да развалят седенката това сме ние българите щом нас не ни засяга да се опрвят другите
168
27
 
12
 
! Отговори
Hoho преди 4 години
Тези сестри работят ли някъде и защо не са уволнени за тези циркове по време на епидемия и може би корона? Да се преквалификацират и да ди намерят друга работа.
167
10
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Конституцията. Кой ти каза, че тези неща трябва да са безплатни. Бяха уж такива в едно друго минало време, но знаеш как свърши то. Ако още ти е мило, бегом към Северна Корея.
166
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До адвокат ТеневНа това определение отговаря и Герб и е разбираемо ,те са от същото котило и лакомията им е еднаква !
165
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостТи си от лапачите на Герб и вие всичките сте гости ,вие сте най-ненаситното и крадливо племе.....Тази наглост ваша унищожи страната ни и изгони децата ни от тази прекрасна наша родина !
164
30
 
12
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тия протестиращи девойки КОЙ ги пусна да влязат в сграда на Народното събрание. Ако не знаете, червени ***, това не е Партииният ви дом, а сграда на Народното събрание. Така че, недейте да се пените толкова.
163
9
 
28
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
Лекарско"съсловие" хайде да не си играеме а да въведеме кастите като в Индиа. Ние сме висша каста и сме нещо,вие сте низша каста и сте нищо. Българио,Българио,този път май замина за винаги....
162
5
 
20
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
БСП не са социалисти...това са социал кариеристи капиталисти....
161
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите не били съгласни с протеста на мед.сестрите! Срамно е да не помогнат и да не съчувстват на колегите си, но сестрите искат държавните и общ. болници да престанат да бъдат търговски дружества, а това директно ще удари търговците в бели престилки. Ще спре огромното точене на касата. Няма да ги има заплатите по 50хил. лева и нагоре, поставяне на стентове на здрави хора и др. Но на кого му пука. Куче влачи...
160
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЛС е една продажна, паразитна структура, която само събира пари под формата на членски внос /12 месеца х 12 лв. месечно=144 лв годишно/ от лекарите в България. Ничий съсловни интереси не защитава, освен тези на управляващите. И защо се меси в случая, след като медицинските сестри не членуват в БЛС, по простата причина, че той е лекарски съюз.
159
7
 
11
 
! Отговори
Батакa преди 4 години
София не е България нали заплатите са по 1500лв.Къде вие с гайдите тръгнахте,това е положението сега се строй магистралата към Калотина,Ботев и Локомотив Пловдив нямат стадиони?Трябват пари. Идват бежанци и корона вирус.ГЛАД ГЛАД
158
2
 
28
 
! Отговори
Конституцията преди 4 години
ДА!Всичко е от незачитане на конституцията!Имаме право на безплатна медицинска помощ,а получаваме богати лекари,фармацефти,частни болници,бедни сестри,и болен народ!Имаме право на безплатно учение,а децата ни са неграмотни,озлобени,учат се от улицата на всичко друго не и на труд.Не ме агитирайте за следващите избори!Не и за партия която е била в парламента!Нито един минал през власта на прехода не заслужава уважението ми!
157
2
 
21
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 149 И защо лекарите да не са доволни ? Ти гледаш ли какви нови коли карат ?Има и съвсем начинаещи с 1000 лв. заплата , без специалност , но добрите пари са пред тях.И както във всяка професия има добри и лоши.
156
13
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарския съюз да не се прави на ощипана мома.Срам и позор,че не ги подкрепиха.А за техните далаверки-хората все повече ще научават.
155
12
 
18
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
Една община с минимални заплати на мед сестри е Смолян в която престъпницата от БСП Любка Бадева роднина на БКП депутата Дора Янкова и Николов разпределят и крадат парите на мед.сестрите отпуснати от правителство години наред и така ни лев от мизерни увеличения не достигат до сестрите заради техните кражби.Материалите са в NOVA btv Прокуратура ДАНС.Всеки момент крадците на БСП ще бъдат арестувани като Иванчева.В другите общини изобличавайте и давайте сигнали директно в ДАНС и Прокуратурата.
154
4
 
32
 
! Отговори
Bay Hoy преди 4 години
Живеем в *** - ако това може да се нарече живот ?!!!Но продажните лекарски душици ще сведат покорно главици - да не би случайно да ги заподозрат в нещо !! А то има в какво !!!500 години - малко са ни - още е трябвало, за да изчезнат подобни мизерни душици !!!Когато сития не вярва на гладния ... знаете какво следва - и това време настъпва !!!
153
1
 
22
 
! Отговори
Абе, ооланкулу преди 4 години
"Лекарската съсловие" ... кой ти даде дипломата бе пишман журналист ??
152
3
 
49
 
! Отговори
ABC преди 4 години
Кой ще организира контрапротеста, онези с по 57 000 лв. месечна заплата ли??
151
5
 
15
 
! Отговори
БОЙКА ИСКА БОЙКО преди 4 години
ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, той пък иска друг(о) - вероятно Барселона, Борислава или нещо друго...