Борисов: Гардовете на НСО дърпали, бутали сестрите... не е джентълменско

Премиерът е уверен, че протестът на петте е с политически привкус
Обновена: 6 мар 2020 17:39 | 6 мар 2020 16:23, Камелия Цветанова
271
Борисов: Гардовете на НСО дърпали, бутали сестрите... не е джентълменско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов смята, че барикадирането на петте медицински сестри в бившия Партиен дом, има политически привкус.

Още по темата

"Вижда се кой отива при тях“, коментира той явно имайки предвид Мая Манолова, бивш кадър на БСП, която се изправи като кандидат, издигнат от инициативен коминет на последните кметски избори срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ в София.

"Имам два отговора в зависимост от ситуацията. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз не говоря така. Никога не правя такива заключения, а точно обратното“, каза той, цитиран от "Фокус".

"Какво толкова е станало, че са преспали там – да ги дърпат, бутат и извличат насила не е красиво и джентълменско", допълни той и продължи: "Отнасяме се с уважение към исканията на всеки".
 
"Познавам ги тези сестри, идвали са и исканията им са изпълнени - не 50, а 500 милиона повече са парите за здравеопазване в новия бюджет. Разделихме се с добро и останах малко учуден от това, което е станало", коментира още премиерът Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
4
 
11
 
! Отговори
Долни сме си преди 4 години
По-долу някакъв завижда на сестрите за 1500 левчета заплатка. Не пита Тиквата от СИК как е станал милиардер и си купува на любовниците палати в Европа, а се загледал в 750 евро заплатка на сестрите (те не полуават толкова, но дори така е малко.) Долно племенце сме. Всеки е дървен философ и мисли само за себе си. Протест ли? Роби на протест не ходят. А чуждия протест могат само да оплюят. Брат им да отиде на протест и него ще предадат.
175
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най голям бой по протестиращи имаше при Орешака. Бранеха яко власта комунистите. Викаха тая власт с кръв сме я взели с кръв ще я дадем.
174
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ще е всеки ден ако Радев и Нинова са на власт, ще пращат спец части да въдворяват ред. НСО са на подчинение на Президента.
173
9
 
9
 
! Отговори
Боколенд Цъфти преди 4 години
Боко е милиардер, а тези сестри едвам си купуват хляб на децата. В Тиквенистан е добре да си мафиот. Единствените, които са ОК (доколкото можеш да си ОК в толкова пропаднала държава) са другарите от ГЕРБ, ДПС и БСП + послушните "бизнесмени" от обръчите им от фирми. Честен човек няма шанс в Тиквенистан. Съветът ми е час по-скоро да се махнете от държавата на мафията. Ако сте под 40 - тръгвайте веднага. В чужбина не е лесно, но след 3-4 години всичко се подрежда и започваш да живееш нормално.
172
8
 
6
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Доколкото знам НСО - има задача да охранява някои 'важни' държавни личности. Няма в задачите си да 'въдворява' ред. Така че според мен - в случая след като не е имало непосредствена заплаха за 'важна държавна личност' - не е трябвало да се намесват. Но след като са повикали МВР, които за съжаление заедно с Каскета са били в поредната акция срещу крадци на арпаджик, и не са се отзовали - опитали се да помогнат.В резултат - няма добро дело останало ненаказано!
171
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР отказало да изведе сестрите и Радев пратил НСО. Помните ли Орешака как биеше протестиращите.
170
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Радев защо праща НСО против сестрите, явно не е разбрал че са от неговата партия.
169
10
 
5
 
! Отговори
Копейкин преди 4 години
Ми нали гардовете от НСО по заповед на Мъжът под чехъл - Мишокът вирусолог ги пуснаха вътре, че ги и хрантутеха цяла нощ. След като си изиграха жалките ролички трябваше да бъдат изхвърлени. Така действат прецедентът Злорадев и Коронелия вируса заедно със Мръсната Мая и плешивият ***.р от Учин дол. Комуноидите освен подривна дейност, атентати, шантаж и провокации друго не могат. Трудно се взима власта със легални избори. Хората просто не ги искат.
168
2
 
7
 
! Отговори
продължавам преди 4 години
прави ли ви впечатление прекалено раздутия брой на държавната администрация. Тая чиновническа армия много се храни бе. От там могат да се смъкнат много пари и да се насочат към увеличение на пенсиите , заплатите, здравните услуги и да престанат постоянните увеличения на всякакви застраховки, такси и услуги от всякакъв характер и да престане това дране на народа ни. Амин.
167
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука има много ***. Опитват се да изкарат, че протеста на сестрите е едва ли не организиран. Хората са стигнали до ОТЧАЯНИЕ, и причината е режимът на ГЕРБ! Протестът на сестрите а напълно основателен и всички българи ги подкрепят!
166
6
 
7
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Аз ако бях - щех на всека да и купя по една къща в Барцелона - да мирясат! А не така 'със сила'!
165
8
 
5
 
! Отговори
Я да ги проверят! преди 4 години
Няма сестра с под 1500 лв. заплата, да не говорим,че повечето са и с пенсии 5-600 лв. от ТЕЛК и заплати.
164
8
 
9
 
! Отговори
Медсестра преди 4 години
Да мед. сестра съм!!!!!! Но има огромно значение дали ставаш за тази работа или просто работиш това...защото някой те е уредил а ти едвам си завършила!!!!! Тази наша "колежка" днес показа, че и е платено за театъра!!!!
163
1
 
9
 
! Отговори
защо преди 4 години
се вайкат от къде да вземат пари за сестрите и не само за тях. Ето едно решение - първо намалявате броя на депутатите наполовина. Така ще отпаднат и разходите по антуража им и екипите им / любовниците им. Второ - намалявате наполовина чиновниците към всяко министерство, заедно със секретарките им. Трето - продължавате със същите проценти надолу към общините, областните управи/ също редуциране броя на областите/,
162
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са командосите на Президента, НСО е на подчинение на Радев. Прави показно как ще управлява.
161
3
 
9
 
! Отговори
20 срещу 5 жени? преди 4 години
Стана като с бай Петко от Лясковец.
160
4
 
8
 
! Отговори
Мая Кост..ска. преди 4 години
Тия сестри са направо нинджи! Гардовете, барабар с генерала са молели за милост.
159
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОООх "джентълмена " бат Бойко с уличният език дето всеки ден се изказва сякаш е на женският пазар и нарича много по-интелигентните от него журналистки *** ,говори за някакви *** сайтове ,за пунта мара.....
158
6
 
8
 
! Отговори
Медсестра преди 4 години
Аз съм мед. сестра и при нас всичко се оправи!!! А тези явно са взели много пари за цирка днес!!!! Кака Корни(със съдействието на Р.Овч.) ако не бутне скоро правителството ще прави компания на Мая!!!!
157
4
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
ясно е че удобно не видяхте как Божков не плаща данъци и краде хората,обвинихте смели и достойни майки и българки в тероризъм и ги обявихте за "луди",търгувате със здравето на Народа ни,болници търговски дружества финансирани с нашите пари от данъци и здравно...порно,подкрепа за достойните български жени...Бог да пази България