Медсестри на балкона на Партийния дом - целенасочена провокация!

Защо НСО остави една нестабилна психологически жена да стои там?
228

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като целенасочено организирана провокация определи барикадирането на медицинските сестри в бившия Партиен дом шефката на депутатите от ГЕРБ и председател на здравната комисия в НС Даниела Дариткова.

Според нея протестиращите сестри не са потърсили контакт с нито един представител на здравата комисия, до чието заседание вчера бяха допуснати.

Освен това пред Партийния дом се появила и "една от активните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха сестрите", т.е. Мая Манолова.

Още по темата

"Сестрите потърсиха контакт единствено с медиите и бяха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизиите. Барикадата на прозореца се състоя в прайтайма на телевизиите“, настоя Дариткова.

Тя е категорична, че управляващите винаги търсят диалог, но в същото време няма да толерират действия, които нарушават закона.

Освен това според нея стои и въпросът дали отговорният от НСО за охраната на сградата на парламента, в която заседават комисиите, смята действията на гардовете за адекватни.

"Наистина беше много рисково да оставят една жена в нестабилно психологическо състояние на прозореца и двама от видни представители на НСО да не могат да се справят“, коментира Дариткова.

Тя определи ситуацията като много неприятна.

Сътрудниците на здравната комисия са допуснали вчера до заседанието представители на медсестрите, както са го правили винаги, макар че те не представляват легитимна организация.

"Заседанието започва в 15, 30 ч., те влязоха в 16 ч. По време на протичащото заседание сестрите нахлуха в залата и се насочиха в далечния ъгъл със столовете и не се опитаха да влязат в комуникация с комисията, а с журналистите. Ние приключихме заседанието, след което се разразиха останалите събития“, разказа Дариткова.

Тя е категорична, че сестрите са останали в залата след заседанието против всякакви правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 35. Да имаш мнение е добре, но не когато 5 кози го налагат на всички. То и Костя Копейкин има мнение да ни направи втори Крим.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... и доста бой ще изядеш още докато те прибират в камионетката, вярвай ми!Ами, не ти вярвам. Впечатленията ми от американската полиция са доста други, но това е отделна тема.
39
10
 
10
 
! Отговори
БСП акцийка ! преди 4 години
Целенасочена провокация на БСП ето !Много са огладнели другарите .........
38
8
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Шайката ОПГРОБ докара хората до това да сме първи в света по самозапалвания исторически! Незнам каква политика виждат зад протестите на народа за достоен живот, но едно е сигурно, тези *** ще бъдат драни живи! Скоро.
37
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що за идиотизъм никой не те кара да работиш където и да е има достатъчно свободни позиции хвърляш си молбата и готово!
36
6
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
на Прокопиев НПОнките
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти пробвай да се качиш на оградата на Белия дом пък после ще те видим в новините как са ти стъпили на главата.Да, добре. Хубавото е, че усещате как си заминавате и страхът ви прави агресивни.
34
4
 
5
 
! Отговори
DB до 26 преди 4 години
... и доста бой ще изядеш още докато те прибират в камионетката, вярвай ми!
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КНСБТова го разбрахме.И бсп са същата стока,а герп са техни наследници.Затова трябва млади и способни хора.А не пекински патици,вирОсолози и шменти капели.
32
7
 
8
 
! Отговори
Бонифаций преди 4 години
Както винаги протестиращите у нас са оставени на произвола на съдбата,докато останалите "змияри" гледат отстрани сеир и пишат коментари по сайтовете.За това не се чудете че сме най-бедната и корумпирана страна в Европа !
31
5
 
6
 
! Отговори
DB до 26 преди 4 години
Ти пробвай да се качиш на оградата на Белия дом пък после ще те видим в новините как са ти стъпили на главата.Айде стига басни за комунисти и простотии. Пак казвам, това е почеркът на ДСБ маргиналите , как пък нищо ново не можаха да измислят толкова години.
30
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 28. Кои всички? Щото на изборите от 10 години май друго се получава.
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ГЕРБ всичко насочено към тях, като критика е провокация.Провокация, или "ама това е политическо". Ами, политическо ще е, много ясно - да имаш мнение по даден въпрос относно управлението си е политика и това е нормално. Но те искат мненията да ги дават само те и никой друг, та превърнаха думата "политика" в *** и резултатът е видим.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да е парадоксално,само Цветанов може да го разкара оня.Не ми е приятен,но си давам сметка,че друг не може,защото ими познава и кътните зъбки.По-лошо от това-здраве му кажи.Белким си е взел поука от лудостта на май муняка.Нека недоволните от герп и бие сие пие се обединят в името на нещо по-добро.
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време когато протестираха полицаите веднага им вдигнаха заплатите защото властимащите усетиха, че може да гризнат дръвчето, но когато протестират безопастните мед. сестри и майки се правят на луди и ги лъжат безогледно.
26
8
 
1
 
! Отговори
Едно към едно преди 4 години
Дариткова да обясни КОЙ иска "да ритне" от прозореца шефа на НСО? Защо МВР изпадна в тишина...Ето това е политическата провокация. Премиер срещу Президент!
25
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата с увреждания наистина са нещастни с такива майки.
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо ня трябва да се дават права на жените. Свободията ги побърква и стават неадекватни.
23
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ГЕРБ всичко насочено към тях, като критика е провокация. А всъщност всички им казват в прав текст, че нищо не е свършено от всичките им обещания. Само се чудя, как има балъци, които вярват на гербаджийски обещания. Държавата и всичките и институции са пред финансов колапс и населението прогресивно намалява и обеднява, а те ми говорят за провокации, явно това е новото извинение за несвършената работа.
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да нямат 5 чифта белезници да сложат.Така са ви учили в Симеоново, така си знаете - белезниците и айде, все едно сме преди 1989 г. За сведение, дори в САЩ никой никого не арестува, ако протестира пред Белия дом - това е твое конституционно право. Ама вие си знаете едно - "не допустить, запретить, посадить" - дотам ви е акъла.