Политолог: Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав

Предсрочни избори са малко вероятни
10 мар 2020 23:05, Нели Христова
90

Конституционният съд допусна за разглеждане въпроса на главния прокурор може ли да бъде разследван държавният глава и по-конкретно - какви са границите на президентския имунитет и какво е "държавна измяна".

Румен Радев отказа да коментира решението на КС.

"Интересно какво ще се случи от тук нататък предвид факта, че президентските избори чукат на вратата. Може да ви изглеждат доста далеч, но година и половина далеч не е толкова много. В изказването на президента не виждам нищо ново в тази ситуация" каза политологът Димитър Ганев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него Радев използва всяка една своя възможност да препотвърди какво е казал досега.

"Това е консистентно негово поведение вече 2 години. Можем да бъдем абсолютно убедени, че докато има тази конфигурация на изпълнителната власт и докато имаме този президент, в следващата 1 година това ще бъде линията, която ще поддържа Радев", каза още той.

Политологът посочи, че няма нищо различно в това да се критикува изпълнителната власт и съответно те, чрез Борисов или депутати, връщат топката.

"Имаше няколко скандала от началото на годината, особено с околната среда, които нанесоха щета върху управляващите. Имаше напрежение между ГЕРБ и ВМРО, но като че ли темата с коронавируса и мигрантите подейства по закон - в момента, в който имаше външна заплаха, автоматично това води до вътрешна консолидация", допълни Димитър Ганев.

Според него предсрочни избори са малко вероятен сценарий.

"За да се стигне до тях трябва да се измине много дълъг път, който със сигурност никой не го иска. При форсмажорно обстоятелство - много тежка криза или когато властта бъде притисната до момент, в който не може да продължи да управлява, Борисов все пак има ход. Той не е свързан с предсрочни парламентарни избори, а с оставка. Няма никаква политическа логика Борисов, който държи цялата власт в страната, доброволно да я предаде на своя явен политически опонент в лицето на Радев", каза още Ганев.

Политологът смята, че в момент, в който Борисов усети някакво напрежение в някой сектор, то той го запълва със средства.

Това не решава проблема, а понякога го задълбочава, според Димитър Ганев.

"Покрай коронавируса и мигрантската криза, които брутално доминират в медийното пространство, ми се струва, че изпускаме процеси, които са важни за перспективата ни. Един от тези процеси е подготовката за изборите на БСП, защото в момента там се води жестока война между скорошни съюзници - Кирил Добрев и Корнелия Нинова", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
10
 
4
 
! Отговори
Баамаа преди 4 години
Боже тоя какъв *** , какъв политолог е ...спомням си го преди 3-4 години може и по-вече като прохождаше в тоя бизнес си преправяше гласа за да изглежда като мъш...
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислештите хора, знаят че е прав.
72
4
 
7
 
! Отговори
До българин 1 селяни преди 4 години
Вземай калашникя и го слагай под брадичката .***!
71
11
 
11
 
! Отговори
Добри Войников преди 4 години
Ганев да се научи първо на правилна терминология.Президентът консистентно бил говорел за....Момченцето си повярва ,че е политолог като чичковците.
70
9
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
Какъвто пРезидента, такъв иПремиера: шапкари ор втория ешалон на БКП, който се дърлят кой да докопа "кокала"
69
9
 
19
 
! Отговори
Тошко преди 4 години
Същественото ще каже Радев пред съда, след обвиненията на прокуратурата.
68
15
 
17
 
! Отговори
Българин 1 селянин преди 4 години
Като чета гербо-тролските коментари ми идва да хвърля мотиката и да грабна "калашника"
67
18
 
16
 
! Отговори
Кьормеков преди 4 години
Зелени тикви използват всяка възможност, да угодят на батката който ги активизира по свой изпитан начин.Когато някой от т. нар. сондажници на човешките мисли разбере,че са го забравили,той вмъква в брътвежите си името на президента Румен Радев.Душици и те искат да ядат,но при някои случаи са доста ръмжащи.
66
19
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Да не забравяме, че Бойко и дружинката му национализира и централизира и ВиК дружествата. В Горно Нанадолнище ще има да чакат кога ще им дойде реда да им сменят остарялата водопроводна мрежа.Не че има връзка с темата.
65
23
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Реалист: Защо не се гръмнеш ти? Бъди наистина реалист. Един гербаджийски т'рол по-малко не е голяма загуба. А корупцията и комунизма ги търси при бат'си Бойко. Той вече тръгна по пътя на национализацията. Лотария, разпространение на вестници и списания вече са държавен монопол. Кое е следващото?
64
10
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Тоз ли корумпиран комунистически *** е прав? Най-добре е да вземе да се гръмне. *** - мястото му е в някоя казарма.
63
6
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До ДО АНОНИМЕН 69: "Удобрението" не е проблем, използва се в селското стопанство. Виж "Одобрението" е нещо по-различно.Но за гербаджийски т'рол това е тънка разлика, не се забелязва.
62
13
 
21
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Чудесно заглавие, дума няма. В статията има доста неща, които могат да се коментират, но заглавието показва ясно опорната точка: Да се напише нещо срещу президента Радев. Като говорел. е лошо, като не говорел - пак. Учил в САЩ (а там не приемат във военните училища кого да е), ама бил комунист, руски шпионин, и всякакви г'лупости от тоя род. Действайте, гербаджийски ***.
61
11
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Дали на Шипка кРадев се е ръкувал с оная 75 годишната от Габрово : )))))))))))))))))))))))))Нали няма вирус според него.
60
23
 
19
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН преди 4 години
Тъй нареченият "честен" човек, отказа предложената компенсация за Б-Я от руският "ГАЗПРОМ", но Румъния си я получиха. Едно голямо предателство от негова страна. Във всяка негова изява, има руска режисура, не случайно Решетников го е удобрил. Той е най-средният короновирусоносител за Б-Я, криеш се зад имунитетът нс президент. Човек, който нарушава непрекъснато законите на Конституцията и излага Б-Я, не е подходящ за президент.Както и да се прикрива, корупционните му далавери, бяха силно осветени
59
23
 
31
 
! Отговори
Джон Ленин преди 4 години
Политолог: Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав.....ПРАВ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ГОСПОДАРИТЕ МУ ОТ МАСКВА , КОИТО ГО НАЗНАЧИХА НА ТОЯ ПОСТ...
58
24
 
31
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Радев изложи здравето на хората на Шипка така, както Живков подложи здравето на народът на Чернобил. Лесно се плюе стабилното у-ние, когато се крие зад имунитетът на президент. Няма как да прикрие възползването си от влияние нито във ВВС, нито в президентството. Без имунитета му, ще лъснат и неговите корупционни схеми с К. ИМПЕКСОВА, РЕШЕТНИКОВ и финансирането на кампанията му. Радев не е решението, той е проблемът. Този алчен и злобен човек, за 3г., нищо смислено не е направил в интерес на Б-Я.
57
24
 
26
 
! Отговори
президент-агент преди 4 години
Радев няколко пъти извърши държавна измяна и непрекъснато нарушава конституцията. Вече и за децата е ясно защо Решетников го сложи на този пост и какви заповеди изпълнява Радев.Имаме за хпрезидент руски агент. Все едно, че живеем при комунизма.Трябва да бъде веднага отстранен от този пост. Да пази Господ от неканен гост, дървен мости човек *** на висок пост. За жалост, точно това не се случи. Но, малко му остава.
56
22
 
24
 
! Отговори
От Синода на Русия преди 4 години
Радев да внимава, защото всяка негова стъпка се наблюдава от главатаря на руските попове и ако Гундяев отново дойде в България този път освен тих политически секс пред телевизионните камери ще има и бой по фуражката.
55
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко простотия в коментарите.... Явно сини и оранжеви са на тясно и се чудят как да плюят, но плюнката им е изсъхнала. Старото правило който не е с нас е против нас е изтъркано. Да има предатели и те са *** те драскачи...