Политолог: Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав

Предсрочни избори са малко вероятни
10 мар 2020 23:05, Нели Христова
90

Конституционният съд допусна за разглеждане въпроса на главния прокурор може ли да бъде разследван държавният глава и по-конкретно - какви са границите на президентския имунитет и какво е "държавна измяна".

Румен Радев отказа да коментира решението на КС.

"Интересно какво ще се случи от тук нататък предвид факта, че президентските избори чукат на вратата. Може да ви изглеждат доста далеч, но година и половина далеч не е толкова много. В изказването на президента не виждам нищо ново в тази ситуация" каза политологът Димитър Ганев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него Радев използва всяка една своя възможност да препотвърди какво е казал досега.

"Това е консистентно негово поведение вече 2 години. Можем да бъдем абсолютно убедени, че докато има тази конфигурация на изпълнителната власт и докато имаме този президент, в следващата 1 година това ще бъде линията, която ще поддържа Радев", каза още той.

Политологът посочи, че няма нищо различно в това да се критикува изпълнителната власт и съответно те, чрез Борисов или депутати, връщат топката.

"Имаше няколко скандала от началото на годината, особено с околната среда, които нанесоха щета върху управляващите. Имаше напрежение между ГЕРБ и ВМРО, но като че ли темата с коронавируса и мигрантите подейства по закон - в момента, в който имаше външна заплаха, автоматично това води до вътрешна консолидация", допълни Димитър Ганев.

Според него предсрочни избори са малко вероятен сценарий.

"За да се стигне до тях трябва да се измине много дълъг път, който със сигурност никой не го иска. При форсмажорно обстоятелство - много тежка криза или когато властта бъде притисната до момент, в който не може да продължи да управлява, Борисов все пак има ход. Той не е свързан с предсрочни парламентарни избори, а с оставка. Няма никаква политическа логика Борисов, който държи цялата власт в страната, доброволно да я предаде на своя явен политически опонент в лицето на Радев", каза още Ганев.

Политологът смята, че в момент, в който Борисов усети някакво напрежение в някой сектор, то той го запълва със средства.

Това не решава проблема, а понякога го задълбочава, според Димитър Ганев.

"Покрай коронавируса и мигрантската криза, които брутално доминират в медийното пространство, ми се струва, че изпускаме процеси, които са важни за перспективата ни. Един от тези процеси е подготовката за изборите на БСП, защото в момента там се води жестока война между скорошни съюзници - Кирил Добрев и Корнелия Нинова", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
32
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Политолог: Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав"Единственото което успя да докаже Радев при всяка възможност за 3.5 години пРезидентстване е, че е руски слуга.
53
7
 
5
 
! Отговори
Истински комунист преди 4 години
Нали Господ беше най-големия комунист?
52
15
 
21
 
! Отговори
до 56 преди 4 години
До АнонименЖив комунист - истински терорист! Дано корновируса ги повали всички червени!!!
51
32
 
38
 
! Отговори
Морис преди 4 години
Добре го е написал човекът по-долу: Кой е честен бе. Краде апартаменти и имоти на армията като ги подарява на любовницата си.
50
28
 
42
 
! Отговори
Пол преди 4 години
Ако не беше Радев, Герб и прокуратората щяха да си бичат айляк.
49
36
 
42
 
! Отговори
Тревор преди 4 години
Някой платен политолог. Мафията управлява тълпата. Радев се оказа много неудобен, браво!
48
25
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най хубавото е че от Радев нищо не зависи.
47
25
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има живи комунисти България ще страда. Но БОГ ще ни помогне да се отървем от тях. И ще има свеж въздух и Свобода за Народа ни. Амин.
46
39
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е честен бе. Краде апартаменти и имоти на армията като ги подарява на любовницата си.
45
18
 
24
 
! Отговори
V преди 4 години
Конституционния съд и прокурора не трябва да се занимават с политика. Президента е политическа фигура но прокурора и КС не трябва да са под контрола на герб .Трябва да се промени конституцията иначе душманите ще избият читавите чрез властта . А тя е най силното оръжие .
44
33
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най голямата *** за резидент. Но народа ни го разбра и ще го забрави.
43
28
 
33
 
! Отговори
2233 преди 4 години
Да припомням ли на безполовите герберунги къде беше на 3 март Лойко Подрисов?Май Лойко ходи при Султана , а сега търси маски точно от него.
42
30
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките герберастu като тapтоpa си - kрaдци. Не могат да харесат някой честен човек.
41
23
 
27
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
До до ББ На Тиквун Банкянски баща му също е шапкар ,но е *** старшинка.И затова Тиквун никога не споменава името на Методи ***.А вуйчо му е дори генерал , ама малкото тикве си трае.
40
3
 
18
 
! Отговори
ББ преди 4 години
объркали сте Народа,аз съм Българче...и само Господ ще ме прибере,убивахте ме,мачкахте ме,,Народа ми и неговото благоденствие и оцеляване са важни,луд,комунист,фашист,когато нямате аргументи очерняте и плашите......елате ни...Свобода или Смърт
39
32
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствен достоен до този момент президент - Генерал Румен Радев! Народът е с него рамо до рамо. Свиквайте тpoлове cмeшни.
38
29
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББКаскетино, същия тоя *** шапкар радев, гореше знамето на НАТО на Бузлуджа. Още беше на редовна служба, та както вече казаха - ведъж предател, винаги предател. Резиденто имаше 1 единствена мисия от решетников, да свали санкцийте срещу пРОСИЯТА, но и тук се провали както във всичко друго. Айде чебураци пак да го изберете, ако оцелеете дотогава, че Covid 19 ви чака.
37
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боку Бидоня е краварски слуга и дърт комунист.Защитниците и поддръжниците му също са кому.нета и най-обикновени третополови мишоци.Факт.Един достоен човек няма в бандата Геп.
36
24
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев призоваваше хората на шествия. Намали корона вирус. Той льотчика от всичко разбира и от вируси, и апартаменти да усвоява. Неглец.
35
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе Бе болния няма ли кой да си го прибере.