Политолог: Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав

Предсрочни избори са малко вероятни
10 мар 2020 23:05, Нели Христова
90

Конституционният съд допусна за разглеждане въпроса на главния прокурор може ли да бъде разследван държавният глава и по-конкретно - какви са границите на президентския имунитет и какво е "държавна измяна".

Румен Радев отказа да коментира решението на КС.

"Интересно какво ще се случи от тук нататък предвид факта, че президентските избори чукат на вратата. Може да ви изглеждат доста далеч, но година и половина далеч не е толкова много. В изказването на президента не виждам нищо ново в тази ситуация" каза политологът Димитър Ганев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него Радев използва всяка една своя възможност да препотвърди какво е казал досега.

"Това е консистентно негово поведение вече 2 години. Можем да бъдем абсолютно убедени, че докато има тази конфигурация на изпълнителната власт и докато имаме този президент, в следващата 1 година това ще бъде линията, която ще поддържа Радев", каза още той.

Политологът посочи, че няма нищо различно в това да се критикува изпълнителната власт и съответно те, чрез Борисов или депутати, връщат топката.

"Имаше няколко скандала от началото на годината, особено с околната среда, които нанесоха щета върху управляващите. Имаше напрежение между ГЕРБ и ВМРО, но като че ли темата с коронавируса и мигрантите подейства по закон - в момента, в който имаше външна заплаха, автоматично това води до вътрешна консолидация", допълни Димитър Ганев.

Според него предсрочни избори са малко вероятен сценарий.

"За да се стигне до тях трябва да се измине много дълъг път, който със сигурност никой не го иска. При форсмажорно обстоятелство - много тежка криза или когато властта бъде притисната до момент, в който не може да продължи да управлява, Борисов все пак има ход. Той не е свързан с предсрочни парламентарни избори, а с оставка. Няма никаква политическа логика Борисов, който държи цялата власт в страната, доброволно да я предаде на своя явен политически опонент в лицето на Радев", каза още Ганев.

Политологът смята, че в момент, в който Борисов усети някакво напрежение в някой сектор, то той го запълва със средства.

Това не решава проблема, а понякога го задълбочава, според Димитър Ганев.

"Покрай коронавируса и мигрантската криза, които брутално доминират в медийното пространство, ми се струва, че изпускаме процеси, които са важни за перспективата ни. Един от тези процеси е подготовката за изборите на БСП, защото в момента там се води жестока война между скорошни съюзници - Кирил Добрев и Корнелия Нинова", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
19
 
20
 
! Отговори
ББ преди 4 години
може и да опитате да си купите маски в аптеката...има бойко каза...усещане за нямане е...бойко не лъже...е само два пъти го осъдиха за лъжа ама то...руснаци,американци,еврей...все душмани
33
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям мъж. Зарязал жена си, с деца, и се хванал с любовницата си. И всеки ден предава и България и Българите. Веднъж предател , винаги предател.
32
16
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
минавам случайно...та лошият Президент...моят Президент,докато учеше във военно -въздушен колеж в САЩ /там не приемат айдуци,пратете бойко бе/ прИмиера ви,"охраняваше","застраховаше"...просто факти и всеки може да ги провери,да е жив и здрав бойко за да може да си излежи присъдите за геноцида над Народа ни...вие си плюйте и лъжете евтини мъртви души...на свършване с, идва Видов ден..дано го доживея за да видя присъди на предаващите и убиващите Народа ми..Свобода или Смърт
31
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36 да на Шипка. Пък боку се качи на Ердогановия.
30
22
 
21
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Ген.Радев е в пъти по-умен ,учен и мъж от Бибитко Банкянски ,по-известен в Гърция като Бай Бойку Ганьвски.Ама как са го докарали нашия мушморок само.Да се смееш ли ,да плачеш ли?Станахме за смях пред целия свят с този ***-милиционер.
29
16
 
18
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 4 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
28
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагъл *** и лъжец. Сега друга песен пее не като на Шипка.
27
8
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
Взеха да омръзват тези караници между селските хитреци от втория ешелон на БКП
26
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убеждаваше хората че няма вирус. Комунистическа ***. Така говореха и за Чернобил.
25
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шмекер е бате ти Боко.На такива ефтини номера като неговите се хващат 80-те% *** МАСА.
24
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТО, празни приказки за пOДмuти герберски мозъци (ако можеш да сгрееш де какво се пoдмuва)Почвай да си повтаряш- Румен Радев премиер. Тренира докато свикнеш!
23
15
 
21
 
! Отговори
Радев преди 4 години
е дребен селски шмекер на който му се вързват баламите и разбира се платените тарикати. Иначе номерата му са елементарни а приказките му изтъркани шаблони.
22
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
`Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав`Ми кво да направи? Да им вика - не бе, не бе не съм прав! Направо ме арестувайте!Ми тоя политолог е луд!
21
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измисленият президент не може да озъптява фалшивото си семейство а ще ръководи държава .Ха ха....
20
14
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
От Президент да стане Премиер - това може да СЕ ОПИТА да направи само един завършен подлец и ***. Сигурен съм, че Радев ще СЕ ОПИТА, защото е именно такъв характер, но никой няма го избере. Предишното московско протеже, Първанов, се опита и отиде в небитието.
19
20
 
19
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Всичко което ген.Радев е казал да сега е ВЯРНО! И това е проблем за кухоглавите герберунгели ,сред които няма нито един умен и учен човек.Само плява и плевели.Всяка дума на президента е премерена и е плод на дълго премисляне.Празните приказки ,хваленето ,голите обещания и безкрайните лъжи са типични за невежия и неграмотен Лойко Подрисов.Докато се пъчеше и лаеше срещу Радев ,страната се напълни с бойклука на света и с вируси-убийци.
18
17
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
радеф е ПOЗOP!!
17
19
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Радев къде е да вдъхне кураж на нацията в този тежък момент? Май може само да произнася надгробни слова на Нова година. Скапан пед ал... Бившата му жена е късметлийка, че се е отървала от него.
16
20
 
19
 
! Отговори
NEW WORLD WORDER преди 4 години
Резилдент***т Радев няма да участва в следващите президентски избори, защото по това време ще е настъпил Новия световен ред, а тогава той ще бъде подсъдим...
15
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да не ви се вярва герберюхи, този Човек ще ви прати в небитиeтo! Румен Радев ще бъде скоро премиер!