Политолог: Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав

Предсрочни избори са малко вероятни
10 мар 2020 23:05, Нели Христова
90

Конституционният съд допусна за разглеждане въпроса на главния прокурор може ли да бъде разследван държавният глава и по-конкретно - какви са границите на президентския имунитет и какво е "държавна измяна".

Румен Радев отказа да коментира решението на КС.

"Интересно какво ще се случи от тук нататък предвид факта, че президентските избори чукат на вратата. Може да ви изглеждат доста далеч, но година и половина далеч не е толкова много. В изказването на президента не виждам нищо ново в тази ситуация" каза политологът Димитър Ганев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него Радев използва всяка една своя възможност да препотвърди какво е казал досега.

"Това е консистентно негово поведение вече 2 години. Можем да бъдем абсолютно убедени, че докато има тази конфигурация на изпълнителната власт и докато имаме този президент, в следващата 1 година това ще бъде линията, която ще поддържа Радев", каза още той.

Политологът посочи, че няма нищо различно в това да се критикува изпълнителната власт и съответно те, чрез Борисов или депутати, връщат топката.

"Имаше няколко скандала от началото на годината, особено с околната среда, които нанесоха щета върху управляващите. Имаше напрежение между ГЕРБ и ВМРО, но като че ли темата с коронавируса и мигрантите подейства по закон - в момента, в който имаше външна заплаха, автоматично това води до вътрешна консолидация", допълни Димитър Ганев.

Според него предсрочни избори са малко вероятен сценарий.

"За да се стигне до тях трябва да се измине много дълъг път, който със сигурност никой не го иска. При форсмажорно обстоятелство - много тежка криза или когато властта бъде притисната до момент, в който не може да продължи да управлява, Борисов все пак има ход. Той не е свързан с предсрочни парламентарни избори, а с оставка. Няма никаква политическа логика Борисов, който държи цялата власт в страната, доброволно да я предаде на своя явен политически опонент в лицето на Радев", каза още Ганев.

Политологът смята, че в момент, в който Борисов усети някакво напрежение в някой сектор, то той го запълва със средства.

Това не решава проблема, а понякога го задълбочава, според Димитър Ганев.

"Покрай коронавируса и мигрантската криза, които брутално доминират в медийното пространство, ми се струва, че изпускаме процеси, които са важни за перспективата ни. Един от тези процеси е подготовката за изборите на БСП, защото в момента там се води жестока война между скорошни съюзници - Кирил Добрев и Корнелия Нинова", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е "президент" позор. Цял мандат не свърши нищо. Цял мандат се интересува само от своите интереси и от интересите на БСП. Цял мандат жена му не спря да жъне нетактичност и недипломатичност. Реално България досега за 30 години нямаше нито един читав президент.
13
8
 
16
 
! Отговори
ББ преди 4 години
бойко ще ги прати по площадите тея платени за да ви промиват мозъците,10 години крещят как дава бойко,как строи и санира с лилето/тая се потули с парите/...идете утре и си купете маски в аптеките...аз съм комунист,руснак,бсп-ец,марсианец,хамериканец,иранец...къвто кажете...идете и си купете маски бе...усещане,че няма маски...бойко е казал има...ама вие идете и опитайте да си купите...Радев лъже,че няма...усещане,опитайте утре да си купите маски,вируса върви от месеци и ни уверяваха,няма проблем
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тва Политолог малко като ПиАр ми звучи. Много плямпане, нищо полезно. Абе, кой им плаща заплатите на тия плямпала?
11
21
 
23
 
! Отговори
major преди 4 години
Радев е умен кат кубинка!
10
8
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тоя политолог кой знае защо пропуска един факт-парламентарните избори са преди президентските.
9
15
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Радев използва всяка възможност да докаже, че е прав - дори и като е седнал или легнал...
8
5
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Политологията е като астрологията - няма нищо общо с реалността, но много хора вярват в прогнозите им.Прогнозите за времето са къде-къде по-реалистични
7
22
 
29
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Радев има ум и интелект ,колкото цялата шайка взета заедно !
6
9
 
13
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИИ преди 4 години
моля ви се с плюсчета и минусчета. Нещо не ви е наред сайта. Явно може и 1000 плюса и минуса за 30 сек
5
9
 
11
 
! Отговори
ГАНЕВ преди 4 години
А бе тояда не е роднина на БАЙ ***. Или на Барба Ганьос поне
4
6
 
6
 
! Отговори
ПОЛИТОЛОГИЯТА преди 4 години
е наука за всичко и нищо. НИЩО правещите политолози освен да се мазнят на силните на деня за друго не стават. Това доцентче е толкова отнесен в стремежа да се покаже , че направо забравя, че другите са учили повече от ПОЛИТОЛОГИЯ и разбират нещата повече от него
3
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За бабите и червените мозъци винаги е прав.
2
39
 
22
 
! Отговори
ТОЙ Е ПРАВ преди 4 години
а ТИКВАТА да лежи. За дълго
1
19
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен че е прав за всичко, също така Радев е главен вирусолог-епидемиолог в държавата и разбира очевидно от нещата. Да обясни и на 60-те милиона италианци под карантина колко е прав.