"Тренировка" на МС: Мерене на температура, дезинфекция

Всички на заседанието са минали през мерките
25
"Тренировка" на МС: Мерене на температура, дезинфекция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Всички министри и областни управители са преминали меркитe днес в Министерския съвет във връзка с коронавируса. Измерена е температурата им, раздадени са им маски и дезинфектант от медицински лица. През процедурата преминаха служителите на институцията, както и журналистите, дошли за заседанието на правителството.

Това е направено като тренировка по предложение на Националния щаб за реална ситуация с възникване на коронавирус инфекция в София, информира генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Трябва да смятаме, че всеки е потенциално заразен и трябва да носим защитни средства, за да се защитим, обясни Мутафчийски.

Още по темата

По думите му резултатът от днешната тренировка е удовлетворителен.

Той информира, че мерките, които ще препоръча щабът за коронавируса у нас, ще бъдат диференцирани според това дали има огнище или не. На този етап няма основания за общонационални меркти, въпреки че ще има известен и такъв характер, каза генералът.

За администрацията той препоръча, където има възможност, обслужването да става по електронен път. На гишетата да няма струпвания, посетителите да се разреждат, служителите да работят със защитни маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
samo da vidia sednal slujitel.ste go julna s kopriva.
21
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Този вирус явно отдавно си го е имало, щом хора го имат без да са били контактни. Евреите изнамериха законен начин как да събират кръв и генетичен материал от всеки...
20
1
 
0
 
! Отговори
Следва преди 4 години
"Тренировка" на МС: Мерене на ***.
19
1
 
12
 
! Отговори
гневна преди 4 години
Да не пропуснат някой че голяма загуба ще бъде за народа !Дават акъл да не носим маски,ако сме здрави.Те болни ли са .че са с маски? ЛИЦЕМЕРИ !
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По професионални причини съм ползвал всички видове маски които можете да си представите.От противопрахови през противогази до ... със бутилки със въздух. Че да си дойдем на думата.Маските показани на снимката ще ви защитят ,ама друг път.Около 30 % от въздуха минава покрай очите и носа.Така,че ако някой ви се изпрухти в лицето и е виросоносител спасение няма.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ТЕЛЕФОНИТЕ ЛИ СИ МЕРЯТ ТЕМПЕРАТУРАТА И СЕ ДЕЗИНФЕКТИРАТ ? СТРАННИ МЕТОДИ! ХАХАХАХАХА
16
1
 
3
 
! Отговори
Бай Баяни преди 4 години
Фирмата "Техноимпекс" осигури българския народ с маски,ръкавици и дезинфектанти с внос от Етиопия,Венецуела,Шри Ланка,Ангола и Северна Корея.
15
10
 
2
 
! Отговори
Башар преди 4 години
Две са престъпните групировки в България: едната е с оперативен щаб на ул."Позитано" , другата в президенството. Да предотвратим разпространението на комуновируса.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
юруш на визитация всички кашлящи и кихащи у министерски съвет! сега е момента да избавим страната от организираната престъпна групировка, замаскирата като партия...
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждаме го този управленски потенциал.
12
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е маските да бъдат привилегия на медицинските работници и административните ни ръководители, защото в случай на криза те са от изключителна важност и трябва максимално да се ограничат загубите на управленски и медицинкси потенциал.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма страшно се едно е грип" и гледаш как мазно мазно почнаха "Ние само пробно ще си сложим маски ние само пробно ще се изолираме " абе опекли са си работата държавниците да му мисли народа как ще се спасява. Ситуацията в Италия скоро ще е тук. И кога ще затворят молове ?!? Затварянето на моловете би било най-ефикасната мярка .
10
1
 
11
 
! Отговори
Бойко Ефенди преди 4 години
Герберунгели от къде тез маски бре ?
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В аптеките маски няма, А! Те откъде ги взеха или за властта всичко има? Те с маски, а децата на училище. Как не ги е срам!
8
1
 
12
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Какви мерки, какви 5 лв.?! Отново пари, раздавани на "наши" фирми! В аптеките маски няма! Няма елементарни предпазни средства в големите магазини! Как е възможно да не се осигурят маски за касиерите в Била, Кауфланд, Лидъл?! В касиерите по банките?! Никакви дезинфекционни материали за почистване на ПОС-терминалите в магазините! По магазините на мобилните оператори! Вчера раздаваха пенсии и всяка баба се подписваше с една и съща електронна химикалка! ПЪЛНА ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА!
7
1
 
8
 
! Отговори
бойко май се уплаши преди 4 години
да не е изчезнала на бойко аурата, дето пази от корона вирус и бежанци, та бащицата на нацията уж на тренировка проверява всичко живо около него, че му се грижи за живота си премиерът, затова и никога не си взима от питката, когато го посрещат някъде, че изглежда много го е страх да не го отрови някой.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де тоз късмет Господ да си спомни, че е българин и да ни отърве.
5
1
 
3
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Що бре? Чумата инженирана от краварите ли не искат. Срам!
4
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
дано да е написано иронично... че инак съвсем сме го закъсали
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов пусни децата в цялата държавата в принудителна ваканция ....! Някой около тебе май не ти представя картината реално ...Виж Италия бе човек