Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19

САЩ готвят ваксина, готови са да я дадат
98
Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по повод разпространението на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха мерките, които всяка една от двете страни прилага, за ограничаването на вируса, съобщават от правителствената информационна служба.

Борисов представи пред Помпео успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски. Българският министър-председател подчерта в разговора, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса.

Още по темата
Българският премиер посочи и приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Той подчерта пред Помпео, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин. "Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса", каза в телефонния разговор Майк Помпео.

Премиерът Борисов и държавният секретар Помпео обмениха мнения и за лекарства, медицински консумативи и тестове за диагностика на COVID-19. В разговора стана ясно, че учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател поиска комплекти за тестове по метода PCR.

Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. “Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заяви още премиерът Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин казал, че държавата му също е могъща, а и техните военни са по-неразумни даже от американските, така че ако не се спаси той, целият свят може да пострада. Бойко Борисов обаче им припомнил, че и в трите държави основният принцип е демокрацията, затова е редно да се определи кой да се спаси чрез гласуване. Нямало какво да кажат срещу такъв довод, така че се съгласили.И когато нашият човек спечелил вота и скочил с парашута, Обама попитал Путин
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спонсорирайте БАН,сега и за в бъдеще ще имаме крайна необходимост от тези хора, обучете и кадърни млади кадри,които да бъдат обучени от учените от БАН и в бъдеще да продължат да бъдат полезни на страната и Европа!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо казва че ако умрелите от вируса в САЩ са 200 000 ще го смятат за успех ама те ваксина разработвали та чак и на нас щели да дадат,ахахахаххааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътували в един самолет Обама, Путин и Бойко Борисов. По едно време самолетът, както си му е реда в един подобен виц, започнал да пада. Обаче на борда имало само един парашут (не знам защо все така не ги оборудват подобаващо тия самолети по вицовете). Обама веднага казал, че е редно той да се спаси, защото е лидерът на най-голямата и силна държава в света и отговаря за 25,000 ядрени ракети, с които кой знае какво ще се случи, ако него вече го няма.
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият му е разказал за 60/40 и за мощната индустрия, която произвежда 200 шлема седмично и го е хвърлил в оркестъра
25
3
 
4
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
До Анонимен"Фирмата на Илон Мъск "Неура линк" е разработила чип...."____________________________________________________Мда, тази информация я има в Библията от бая години.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирмата на Илон Мъск "Неура линк" е разработила чип, който имплантиран в човешкото тяло може да предава в реално време данни за цялостното състояние на човека. Ако населението на земята се имплантира с чипове, такива зарази ще се отчитат на момента и противопоставянето на такива зарази ще е много по-ефективно!!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тате каза, че ще ми купи колело... ама друг път.""Тате, кога ще ходим на море? На зима, тате."Чакайте ваксината след 2 години или, както каза един по-долу, веднага, ама за клинично изпитание върху народа.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Счупи се от разговори тоя телефонист. Ето и запис на разговора. -Ало аз съм Боко ОТ България. -Здравей Помпей-Хвани та го развей.аре чао,че имам работа.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ем да те са големи приятели, ще прати ваксина на бочко преди да са я пуснали още у ФАЩ
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брус Лий(Помпео) и Чък Норис(Бойко Борисов) са се договорили, остава Рамбо (бай Тръмп) да одобри.
19
3
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
И Помпео ли падна на колене пред *** Банкянски, за да го моли за маски и облекла ?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как борим? С НЕтестване...Няма да се учудя реалните случаи да са 100 пъти повече от това, което е излязло на яве.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската индустрия?????????????????????????????????????????????????????????????????? от семмици шиела маски и защитни облекла и произвеждала защитни очила и шлемове (каквито преди имаше във всяка квартална железария) Обаче сега нито маски има нито нищо.Бойко,Бойкооооо
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година им дадохме 2 милиарда тази 4 милиарда да живее българо-американската дружба.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли кой даде най-много пари за борба срещу коронавируса и за хората?Делян Пеевски.Има доста хора,много по-богати от него в страната,също и партии,които разполгат със средства,но са стиснати и не дават нищо или смешни суми,по даренията ще ги познаете кой мисли за хората и кой не!
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората лежат в къщи, другарите се скъсаха от работа, вече 450 коментара под другата статия за Бойко, сега и тука почват, ей това е да си отдаден на каузата
13
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Чий бъртвежи ?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последно време вече е хипер неприятно да ви чета бъртвежите
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** той нашия пожарникар е като Чък Норис бе!!!Целия свят в нас глед,как борим настилката и съсипваме държавата.*** няма как,трябва се доволни началниците...