Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките

Пикът ще е в близките 2-3 седмици, заяви премиерът
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 09:18, Красимир Ангелов
410
Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките
Снимка: БГНЕС

Три дни да казва Мутафчийски, че платото минава и намаляват болните, рязко ще издърпам мерките назад. Единственото доказано и това подкрепено от световната практика е, че изолацията трябва да продължи. И затова го правим. И в тази връзка няма никакъв спор с професорското тяло. Това заяви премиерът Бойко Борисов на обща пресконференция на Оперативния щаб и Медицинския съвет към МС.

Още по темата
По думите на министър-председателя пикът на коронавируса ще е в близките 2-3 седмици.

"Усещам изнервяне от хората, но в следващите 2-3 седмици ще е пикът. Все по-тежко ще става“, предупреди премиерът. По думите му всяка мисъл в посока "ще пуснем младите напред" означава "ей тези ще умрат, а другите ще оживеят". Според Борисов всички страни, които са заложили на колективен имунитет, сега се връщат назад и предприемат същите мерки.

Борисов директно нападна доц. Атанас Мангъров и го упрекна, че говори това, което хората искат да чуят, а така излага на опасност хората.

"В момента, колкото и да не им се седи на хората вкъщи, тези три седмици – да се мобилизираме и ние ще отидем на други мерки, но ще отидем, като минат тези 3 седмици", заяви Борисов. Той пак посочи, че България се дава за пример като най-добре справилата се държава с COVID-19.

Борисов уточни, че Министерския съвет е предложил удължаване на извънредното положение с още един месец, защото ако има още болни депутати, парламентът няма да може да се събере.

"Вчера се тествах за пореден път, защото прочетох, че искаме да удължим извънредното положение, защото съм бил болен и за да се скрием. Идиоти абсолютни", заяви Борисов.

"Трима депутати имаме за съжаление с коронавирус и предложихме по-дълъг срок за извънредното положение. Всъщност един месец още, защото недай Боже сега след като мине този период, да се окаже, че има още депутати. Може да не се събере парламента, за да се гласува. Затова предложихме по-дълъг срок", уточни Борисов.

Той съобщи, че ще бъде предложено депутатските заплати да бъдат замразени към декември 2019 година. Отделното депутатите от ГЕРБ обмисляли да дарят голяма част от заплатите си – вероятно половината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво значи "спад"?Заразени ще има още много време.
310
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще са тези Три дни като постоянно докарвате Чумяса ли. И онзи ден докарахте Чумави Тиролци. Защо ни правите на Улави нас дето 30 години опъваме каишо.
309
2
 
33
 
! Отговори
gost преди 4 години
Стига с това - Хората не им се седяло в къщи, играло им се футбол и други неща.НЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА!. Хората Нямат ДОХОДИ, това е проблема, вкъщи или вън е по малкия проблем.
308
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Три дни да казва Мутафчийски, че платото минава и намаляват болните, рязко ще издърпам мерките назад.....Въпрос на образование платото не намалява защото е плато!Другото със сигурност не го казал така, ами нещо от рода ша издърпам мерките....Цитирайте ама прайлно!
307
1
 
4
 
! Отговори
absoliutni glupusti преди 4 години
...da spadnela broikata I darpali merkite ?!?? Vie vdiavate li ,che 1(edin ) zarazen da ima I zarazata tragva ot nego I otnovo vsichko plamva !!! Tozi neusporim fak me navejda na misalta ,che vsichko e punt I plastika !!!Vsichko e absoliutna laja I manipulacia !!!
306
2
 
23
 
! Отговори
ген.Шменти Капели преди 4 години
Татко ще ми купи колело, ама друг път...Ще удурдисват бройката, докато им се изпълни "квотата" за сериозна сума за "подпомагане..." от ЕС.Средно са двайсетина на ден. Сами пресметнете, докога ще се таковат с нас, докато достигнем бройката на "отличниците" в Европа.
305
1
 
19
 
! Отговори
Българска работа... преди 4 години
Че колко професори имате в Кризисния щаб и Съвета към премиера, та говорите за професорско тяло? За Ковид 19: би трябвало да разберете, че докато не преминат тест тези 120 хил. гурбетчии, дошли в БГ преди 20-ина дни и донесли заразата със себе си, пик или плато няма да има.Защо граничната полиция не възприе веднага карантина на гурбетчиите, а ги остави по 3-5 дни да се разхождат свободно по улиците? Защо джипитата не се договориха с болниците веднага да се правят тестове на съмнителните болни?
304
2
 
18
 
! Отговори
има спад преди 4 години
Тикве, нали домусчиев се излекува па и" дарения" прави!?
303
2
 
10
 
! Отговори
да се чудиш преди 4 години
С више ние е дарена свободната воля, а тоя и всички останали политици ния отнемат!
302
10
 
1
 
! Отговори
СДфгфд преди 4 години
До FateТи излизай, запчовай да продаваш вестници като искаш. Аз ще изляза след като вирусът изчезне.
301
6
 
32
 
! Отговори
Fate преди 4 години
Що за политик е тоя национален предател ..да унищожи икономиката заради една хрема?!?!? Тия не усещат ли още от самото начало че този измислен вирус не вирее тука ?!?! Колко нови болни има в Габрово и Плевен ..
300
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За спад на кои болни става дума?
299
3
 
17
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Когато Майтапчийски кажел - ама той казва каквото ти му кажеш - та някак си не е ясно, нещо като Параграф 22?А и на него много му харесва да си сменя униформите по 5 пъти на ден - няма да иска да ходи с 'пижама' (защото вече никой не го брои за лекар - дори и някога да е бил)
298
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** не е короната, а народните представители ако гласуват за карантината.
297
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю Министър я си напрегни мозАка и помисли много малко. Задай си следният въпрос. Откъде дойде Чумата. Ние ли я докарахме дето 30 години теглим каиша търпим разни експериметатори да си играят на Управници да си купуват с нашите данъци Жипчета и Мерцедесчета и да крадат евро милиони. А ние Студуваме щото сме си свали ли радиаторите гладуваме а Вие ни Вкарахте такива дето 20 години си живеят в еврогея и когато видяха дебелия побягнаха и ни докараха Чумата.Защо ги Пуснахте. Да ни Заразят ли.
296
0
 
12
 
! Отговори
Джери преди 4 години
До Масажиста Много ми хареса! Смях се! Ама Б.Б. има титла , моля по спокойно. Все пак е Пожарникар!Пък и дъски троши запасал шкембето! Как ще му се опре наночастица!!!!! Тия професори да му мислят. Бойко с лекота се справя с мозъци.
295
0
 
6
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
До АнонименБоко щял да пусне безплатни патрони за глиган, така че проблемът е решен. :)
294
1
 
14
 
! Отговори
Джери преди 4 години
Защо никой от "пламналите" с коронавирус държави не вземе пример от Б.Б. и да тества по 300 на ден? Да видим тогава в кои редици ще се наредим?
293
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушах пресконференцията, на която Бай *** се държеше с присъстващите специалсти все едно се намира в кварталната кръчма с местните пиянки. До онзи ден обясняваше как не той, а лекарите говорели за вируса, а днес постоянно ги прекъсваше и им взимаше думата.
292
0
 
9
 
! Отговори
illiana преди 4 години
ti borisov, tebe triabva da te sadiat..... za tova che ebavash bulgarskia narod i ne ti puka. edno izrechenie stiga