Депутатите - не работят, получават заплати, били по-мразени от всякога

Без заседания на НС правителството щяло да има пълната власт
Обновена: 3 апр 2020 15:14 | 3 апр 2020 15:14, Камелия Цветанова
152
Депутатите  - не работят, получават заплати, били по-мразени от всякога
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се опълчи на предложението на мнозинството за новия начин на работа на парламента.

Според новите правила депутатите ще се събират за регистрация цял час, в пленарната зала ще присъстват само тези от тях, които искат да се изкажат и ще седят през място, за да не са прекалено близо едни до друг, а гласуването ще е на групи.

До това положение се стигна след като трите депутати дадоха положителни проби за коронавирус.

Още по темата

Според Кристиян Вигенин обаче тези мерки не са за сигурността на депутатите, а за удобство на правителството.

"Днес сме по-мразени от всякога. В момента, когато стотици хиляди българи продължават работа, ние затваряме. Нека да видим как работят продавачите в магазините, шофьорите на градския транспорт, полицаите. А как работят лекарите и целият медицински персонал", скочи той.

"В момент когато десетки хиляди са в неплатен отпуск парламентът наред с министри, президент по автоматичен механизъм ни увеличават заплатите, а на всичкото отгоре при нашия случай, дори и без да работим", продължи с критиките Вигенин.

Според него по този начин се трупа неприязън, ярост и омраза от хората към депутатите и преди всичко към председателят на НС Цвета Караянчева.

"Днес и в понеделник са последните ни заседания за доста дълъг период напред. Правителството ще получи пълната свобода да прави каквото си иска до 13 май и да вземе 10 милиарда дълг, който ще харчи както иска", обвини още депутатът от БСП.

Според червената шефка Корнелия Нинова начинът на формиране на заплатите на депутатите е неправилен, а в дневния ред на НС няма точка за промяна на Правилника за дейността на парламента, за да бъдат замразени възнагражденията им, въпреки че за това настоя премиерът Бойко Борисов, а депутатите му веднага внесоха предложението.

"Автоматично се увеличават на три месеца без значение дали работим или не. Това е истинският популизъм", скочи тя и припомни, че три пъти досега от БСП са внасяли законодателни предложения за промяна на начина на формирането на възнагражденията им.

БСП ще внесе отново предложението си за намаляване на заплатите на депутатите и замразяването им към края на 43-ото Народно събрание.

По закон депутатската заплата е равна на 3 средни брутни възнаграждения в обществения сектор за последния месец от тримесечието, за което НСИ обяви данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
1
 
! Отговори
psccc преди 4 години
да не забравяме че герберската машина повече от десетилетие облъчва *** тикви в БГ че бсп са най лошите и че по-добри от мутрите няма, цяло поколение израсна с това облъчване.Аз съм за герб защото добре се справят с геноцида, иначе с тия кухи тикви дето го крепят не можеш да мръднеш напред, добре ги смачква, заслужават си го.
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сетихте се ..гледайте само как и пълните отпуски ще си вземат август месец
130
1
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
*** депутатите винаги са били по-мразени от всякога. Какво искат да кажат че като завърши пандемията изведнъж хората ще ги обикнат ли?
129
3
 
1
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
До има по-гадни. Май ти бъркаш. Няма по-меродавно мерило за това, кой колко е мразен и колко е харесван от изборите.А там от десет години е ясно. Но аз друг коментар от озлобен и завистлив червен галошш като теб не мога да очаквам.
128
3
 
4
 
! Отговори
Има по-гадни преди 4 години
До БСП са гад.иниХа ха ха хохах оха ... Бъркаш нещо!!!Заптието на овчаря от Правец даже надгради (най-мръс.ната партийка в България) с мутренси манталилет!
127
9
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Да най-мразени са, ама депутатите от БСП. То се вижда на изборите.
126
9
 
3
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
БСП е най-мръс.ната партийка в България. Доказано от историята.
125
2
 
8
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 4 години
И са точни тези впечатления1
124
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Бойко ги забрави за тия 1000лв ,е и те са предна линия има и заразени! Бойко моляти се ,и те са герои! НАЛИ ??????
123
1
 
4
 
! Отговори
Заем преди 4 години
Лоша работа за младите после требе да се връща.
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразим ги много вярно е. И заради това много ще им е важно за в бъдеще да полагат повече старание
121
1
 
8
 
! Отговори
sorry преди 4 години
Драги дупетати,както е казано,а то е вярно-пази Боже,Гладно да прогледне,че тогава Боже,Господ да ги прости нашите,родни,мили и омаскарени дупетати!
120
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До анонимен 125Всичките са кадри на Партията.
119
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога са работили.Те не работат вече двадесет и повече години.Работат само за себе си.Кой изработил 5-6 апартамента,кой си понаправил тераски,кой хотелче и т.н.
118
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
КАК СА СЕ МАСКИРАЛИ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПОЗНАЕШ. ОСВЕН ТОВА СА ЕСТЕТИ. ЧЕРВЕНИТЕ С ЧЕРВЕНИ РЪКАВИЧКИ, СИНИТЕ СЪС СИНИ, ЗЕЛЕНИ ТЕ СЪС ЗЕЛЕНИ. СИГУРНО ПО ТЯХ СЕ ПОЗНАВАТ КОЙ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е.
117
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирусът влязъл в парламента.Мутафчийски: "Да не излиза!"
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и аз не ги обичам депутатите,смятам ги за алчни некадърници и празнодумци,гледащи единствено собствения си интерес,дори и той да е свързан с държавна измяна,считам,че носят единствено вреда на държавата и на нас хората в нея.Единственото,което могат да правят качествено е да говорят дълги,празни приказки,да се заяждат и спорят помежду си,не съм видял никой от тях да прави нещо,а не само да приказва(изключвам Марешки),в тях е всичко,което ненавиждам в хората,алчност,злоба,егоизъм,интригантство
115
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те депутатите поне не взимат 12 бона месечно и после доживотна пенсия, като назначените за президент.
114
4
 
11
 
! Отговори
dwcrsdwv преди 4 години
Кво ревете бе нали вие си ги избрахте. А сега търпете им всичките изпълнения. А и да не искате друг шанс нямате пък като дойдат следващите избори добре си помислете за кого да гласувате. Ако пък не гласувате сте още по-зле. Тук явно трябва много да патите, за да се научите, но се съмнявам в последното, та само ще патите докато последния угаси лампата.
113
4
 
15
 
! Отговори
защо преди 4 години
Всички са с маски! Защо, нали бяха само за болните?