Депутатите - не работят, получават заплати, били по-мразени от всякога

Без заседания на НС правителството щяло да има пълната власт
Обновена: 3 апр 2020 15:14 | 3 апр 2020 15:14, Камелия Цветанова
152
Депутатите  - не работят, получават заплати, били по-мразени от всякога
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се опълчи на предложението на мнозинството за новия начин на работа на парламента.

Според новите правила депутатите ще се събират за регистрация цял час, в пленарната зала ще присъстват само тези от тях, които искат да се изкажат и ще седят през място, за да не са прекалено близо едни до друг, а гласуването ще е на групи.

До това положение се стигна след като трите депутати дадоха положителни проби за коронавирус.

Още по темата

Според Кристиян Вигенин обаче тези мерки не са за сигурността на депутатите, а за удобство на правителството.

"Днес сме по-мразени от всякога. В момента, когато стотици хиляди българи продължават работа, ние затваряме. Нека да видим как работят продавачите в магазините, шофьорите на градския транспорт, полицаите. А как работят лекарите и целият медицински персонал", скочи той.

"В момент когато десетки хиляди са в неплатен отпуск парламентът наред с министри, президент по автоматичен механизъм ни увеличават заплатите, а на всичкото отгоре при нашия случай, дори и без да работим", продължи с критиките Вигенин.

Според него по този начин се трупа неприязън, ярост и омраза от хората към депутатите и преди всичко към председателят на НС Цвета Караянчева.

"Днес и в понеделник са последните ни заседания за доста дълъг период напред. Правителството ще получи пълната свобода да прави каквото си иска до 13 май и да вземе 10 милиарда дълг, който ще харчи както иска", обвини още депутатът от БСП.

Според червената шефка Корнелия Нинова начинът на формиране на заплатите на депутатите е неправилен, а в дневния ред на НС няма точка за промяна на Правилника за дейността на парламента, за да бъдат замразени възнагражденията им, въпреки че за това настоя премиерът Бойко Борисов, а депутатите му веднага внесоха предложението.

"Автоматично се увеличават на три месеца без значение дали работим или не. Това е истинският популизъм", скочи тя и припомни, че три пъти досега от БСП са внасяли законодателни предложения за промяна на начина на формирането на възнагражденията им.

БСП ще внесе отново предложението си за намаляване на заплатите на депутатите и замразяването им към края на 43-ото Народно събрание.

По закон депутатската заплата е равна на 3 средни брутни възнаграждения в обществения сектор за последния месец от тримесечието, за което НСИ обяви данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
9
 
11
 
! Отговори
Върл Комуняга преди 4 години
Искам тия "отворковци" от тук. По Парламента. По социалните мрежи. Да отидат към Китай. Да видим дали ще "мине номера" - ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СЪМ ВЕЛИК? КОЛКО НЕ МИ ПУКА? ИЛИ ... ЗНАЕТЕ ЛИ ЧИЙ ЧОВЕК СЪМ? Ще изчезне за максимум 24 часа ! После НЕ се питайте защо там вече излизат от Здравната криза - Щото има ред , дисциплина и най вече СТРАХ ОТ ВЕЛИКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ !!! Да живее БРАТСКИ КИТАЙ , СЕВЕРНА КОРЕЯ , КУБА И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ИДЕАЛ !!!!!
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги могат да си дарят заплатите
90
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АриманГоркият по - скоро ти си за оплакване. Твоят плач ни говори за теб самия, а не за държавата като цяло. Защо никой не се интересува какво става в Италия с нейната икономика ? да не би да е по - различно даже туризмът им който е много по - високо ниво защото хората имат исторически и културни забележителности не само ядене и пиене на корем е много зле в момента.Те не крещят или поне не толкова силно. Защо? защото *** като мухи , затова. а нас в исе разминава и затова много знаете
89
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КоВидов денТи гледай да не дойде КоВиденов ден, че тогава бедна ти е фантазията.
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата не работи! 105000 държавни служители в Централна администрация! 36000 държавни служители в териториална администрация! Общо 141000 държавни служители! СРЕДНА Заплата 1250 лева! Всеки един може да сметне колко пари ще спести бюджетът ако всички те минат на минимална заплата,докато трае извънредното положение!
87
8
 
11
 
! Отговори
Върл Комунист преди 4 години
В Китай знаете ли колко партии има ? - ЕДНА ! Най - великата - КОМУНИСТИЧЕСКАТА! Знаете ли какво става , ако НЕ слушкаш ?!?! - ИЗЧЕЗВАШ ! В най - добрия вариант ще копаш до живот в някоя Уранова мина ! И сега знаете ли защо толкова бързо излязоха от кризата с Короната - ЗАЩОТО ЗНАЯТ КАКВО СТАВА АКО НЕ СЛУШКАШ !!! А не като в Абсурдистан - ще ми мяташ снимки по социалните мрежи от паркове и градинки по време на КАРАНТИНА! И ще се правиш на "велик" ... Вижте ме как НЕ ми пука! Щото минава "номера"
86
1
 
9
 
! Отговори
Бесен преди 4 години
Като не са на работа, дали са в платен отпуск както всички останали или август месец ще си излезнат 30 дни.
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"До това положение се стигна след като трите депутати дадоха положителни проби за коронавирус."---ТРИТЕ ДЕПУТАТИ---О, Боже! "Език свещен ..."Да ви имам дипломите!
84
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото всички си траем и си мълчим като мишки а те се самозабравиха , ама той сития на гладния не вярва.
83
1
 
3
 
! Отговори
Тва... преди 4 години
...не е вярно - повече е ;)
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обявиха, че част от депутатите били тествани по родните си места. Сряда и четвъртък са работни дни за парламента и депутатите би трябвало да са в София, а не на село
81
1
 
16
 
! Отговори
МУФТАджийски преди 4 години
Както са се събрали там! ДА НЕ ИЗЛИЗАТ! Ще им пусна и КИМ ЧЕН УН да им покаже нагледно една стара максима , използвана от великият Йосип Висарионович - " ИМА ЧОВЕК - ИМА ПРОБЛЕМ ... НЯМА ЧОВЕК - НЯМА ПРОБЛЕМ !!! " ..... И ако искат да излязат - намаляване на заплатите с 75 процента ! Да видят как се чувства нагледно един средностатистически Българин !
80
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Нямало такава държава ?Как ще има, като я разбихте за 30 години.Не се сравнявайте с другите, те са от друго "тесто".
79
2
 
10
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Няма как некъдрници,все някой трябва да бачка в България,затова депутатите вземат 4 хилки ,а вие под строи към борсата-8лв на ден
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак са се държали като гамени в пленарна зала.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъж се блъснал в насрещнодвижещ се тир и починал на място. При огледа на местопроизшествието лаборанто под микроскоп са открили бактерии от типа Ковид-19 на предната лява гума на автомобила. Вирусолозите са категорични - починалият е умрял от Коронавирус.
76
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Ако мислят, че да дрънкат от трибуната е работа ...
75
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОБРЕ ЧЕ ТЕЗИ ДВАМАТА СА С МАСКИ ДА НЕ ИМ ГЛЕДАМЕ НАГЛИТЕ ФИЗИОНОМИИ! А ОТНОСНО СРОКА ДОКОГА ДА Е ИЗВ ПОЛОЖЕНИЕ: СВЕТЪТ ГОРИ, ХОРА УМИРАТ НА ВСЯКА СЕКУНДА ОТ НЕЩО НЕПОЗНАТО, А ТЕЗИ ИСКАТ ДА СВАЛЯТ МЕРКИТЕ! АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ И ДЪРЖАВАТА ПЛАМНЕ ОТ ЗАРАЗИ, ДАВАТ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ЩЕ ИМ СЕ СЛУЧИ? ЧЕ СА СВЪРШЕНИ КАТО ПОЛИТИЦИ. ХОРА И ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ НЯКЪДЕ ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ????? ИГРАЯТ СИ С ЖИВОТА НА МИЛИОНИ! ТОВА НЕ СА ДАНЪЦИ И ПЕНСИИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ КОМУНИСТИ! ВОЙНА Е, МАКАР И БИО!!!!
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни дилетанти ни управляват.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак мразени. Вече отдавна много от нас не зависим от вас че да ви мразим, но е вярно че ви презираме ....