Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик първо посяга на армията

Левият популизъм изненадва с нахалството си, написа във Facebook
Обновена: 5 апр 2020 15:35 | 5 апр 2020 15:32, Анисия Иванова
158
Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик първо посяга на армията
Снимка: ВМРО

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията, се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов.

Поводът за острата му реакция е коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова от по-рано днес. По думите ѝ парите за армията трябвало отидат при ресторантите.

"Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за "бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание“, категоричен е още той.

Още по темата

Ето и пълния текст на позицията, публикувана във Facebook профила на военния министър:

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията. Левият популизъм е безграничен и винаги изненадва със своето нахалство. До такъв извод стига човек, когато се запознае с последните хрумвания на лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова за блокиране на модернизационните проекти в армията и пренасочване на средствата, включително към ресторанти и малки заведения.

Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за „бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание.
Затова трябва да поясня няколко важни неща:

Първо – закупуването на ново въоръжение и техника не е нечия приумица, както явно Вие смятате. Модернизацията на армията е от ключово значение за сигурността и отбраната на страната – особено днес, във време на глобални сътресения и регионална несигурност. Нито страната ни ще излезе по-силна от кризата с коронавируса, когато и да бъде това, нито регионът ни ще стане по-спокоен, нито мигрантската вълна ще изчезне. Напротив – ще става по-несигурно и ще се нуждаем от по-стабилна отбрана.

Второ – Госпожо Нинова, освен за ресторантите, призовавам Ви да си дадете сметка и за хилядите български военни, които с риск за здравето и живота си помагат на пострадали в природните бедствия. Знаете ли на колко години са бойните машини, които изваждат камиони и автомобили от зимните преспи? Поинтересувайте се, ще останете искрено изненадана. Тези машини са на много повече години, отколкото лъскавите мерцедеси на милионерите от Вашата лява партия. И ако сега приемем Вашите съвети за блокиране на модернизацията, утре Вие и Вашите милионери-съпартийци с лъскавите си лимузини ли ще вадите закъсалите хора от снеговете? Едва ли.

Трето – Госпожо Нинова, Вашият популизъм е дълбоко разочарование за цялата Българска армия. Познавам армията, защото живея всекидневно с нейните грижи и тревоги и затова Ви уверявам – военните рядко изразяват мнението си публично, но затова пък имат дълга памет и помнят кой е загрижен за армията и за страната ни.

Днес Вашето изявление Ви нарежда в една дълга редица на ликвидатори и унищожители, която започва с Иван Костов и жестокото орязване на Българската армия по времето на неговия мандат. Унищожени бяха Строителни войски, Транспортни войски, Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), а имуществото им беше безогледно разграбено. Десетки хиляди офицери и сержанти бяха изхвърлени на улицата, останаха унижени и забравени вместо да получат достойно признание за своята служба към Отечеството.

Унищожени бяха хиляди танкове и стотици самолети, нарязани бяха ракетни установки, хиляди декари военни имоти бяха продавани на безценица, включително и такива в центъра на София. Сега там има молове и супермаркети – това се случваше по време на „царското“ правителство и продължи и по време на тройната коалиция.
Тази безотговорност достигна своя връх при „майстора на постните пици“ Симеон Дянков, който наложи идеята си за 40% съкращаване на бюджета на армията – и то във време, в което започваше буря от революции в Близкия Изток и се надигаше океан от мигрантски вълни.

Всеки некадърен и безотговорен политик, който няма представа от дългосрочните национални интереси, се познава по това, че първо посяга на армията.

Четвърто -  Популизмът и безотговорността на Вашата партия спрямо отбраната на страната не започва от днес. През 2008 година правителството на премиера и председател на БСП Сергей Станишев и ръководената от БСП тройна коалиция сложи край на наборната военна служба – без никакъв анализ на рисковете пред отбраната на страната. Направихте го само за да се изкарате по-католици от папата и по-натовци от генералния секретар на НАТО.

Вие днес също правите своето безотговорно изявление, без да сте направили никакъв анализ пред какви рискове може да се изправи България през следващите години. Популизмът днес може да има страшни последици утре – защото историята ни учи, че когато една страна няма силна отбрана, винаги се намират външни опасности.   
Логиката е такава, че след всяка финансово-икономическа криза следва външните рискове и опасности рязко ескалират. Последният пример е резултатът от финансовата криза в САЩ след фалита на „Лемън брадърс“ през 2008 година, която даде начало на вълна от фалити в целия свят. Отражението в нашата част от света по отношение на сигурността бе разтърсване на целия близкоизточен регион, избухването на т.нар. „арабски пролети“, войната в Сирия и изострянето на редица тлеещи регионални конфликти – и всичко това продължава да рефлектира върху страната ни 12 години по-късно. 

И накрая – питам се дали президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Румен Радев, когото Вие давате за пример и когото определяте като „последователен“ – дали той споделя Вашите опасни идеи за блокиране на новото въоръжение и техника за Българската армия", завършва коментарът на Каракачанов.

 


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
1
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 1 месец
Я да помислим кой е по-вреден - ти или Нинова? Първо - Нинова не разполага с държавни пари, но ти - ДА. Второ - не Нинова подписа договора за 50-годишните кошници, а ТИ. И то ако изобщо някога ги видим! А за същите пари Грипен щяха да ни дадат в едногодишен срок 15 самолета плюс 1.5 млрд лева офсет!
И последно - не Нинова, а ти (заедно с Дон Тиква) е гушнала $200 милиона комисион!
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик първо посяга на армията"

Вярно е!!!
И ББ постави Каракачанов за военен министър...
135
3
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Този с какви очи говори за другите при положение,че уволниха министри от неговата партия и ги съдят за некадърност,като този дето разрешаваше да се дава вода на Стомана при положение,че нямаше за хората. Или като онзи пияница евродепутатът Джамбазки, който трябваше веднага да даде оставка,но се покри и каза,че много съжалявам.Все едно като се извиниш и всичко вече е ок.
134
2
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 1 месец
Nali ne si sabravil sebedi....da de ako se smiata6 sa politik.Sa6toto obiknovenite hora ne mislim taka.
133
3
 
7
 
! Отговори
хмм преди 1 месец
Защо да се изхранва армия, след като няма смисъл от нея ? Все едно са нужни и толкова много полицай, да се чешат по пъпа, по цял ден ?
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некадърни политици няма, защото и армия няма.
131
1
 
10
 
! Отговори
Пламен Станччев преди 1 месец
Торбар.
130
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шшшшш Каракачан вярно ли е че нинова била тясна-много ти е набрала бе май не си си свършил работата както трябва от онзи път като я хвана да бере гъби под бузлуджа.
129
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе дебелак, вие като платите ф16, къде са! Същото ще направите и с бронетехниката!
128
4
 
15
 
! Отговори
Нели преди 1 месец
тоя щом е началник на войната българино приключил си къде е нато в тая криза няма го
127
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ни занимавате какво е казала или извикала Нинова. Това не ни интересува и не е новина. Времената на комсомолските събрания, лозунги и упражненията по красноречие от времената на Маркс, Хитлер и Г. Димитров отминаха.
126
3
 
13
 
! Отговори
българин от скопие преди 1 месец
Г-н Каракачанов и г-н Борисов да се застъпят за българите в Македония за по-лесен процес на придобиване на българско гражданство. Догодина в Македония има преброяване, ние българите не можем да пишем като българи, когато нямаме гражданство.Обикновено процесите продължават 4 до 5 години, предлагам да се съкрати крайният срок за придобиване на гражданство на българи от Македония до 6 месеца
125
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи бетери ,сте тези ,които плюете всички други,само, не и тези ,които ни управляват.
Безнадеждно прости хора.
124
15
 
7
 
! Отговори
АМИ , ДА... преди 1 месец
БСП , РЕДОВНО СЕ ГРИЖИ ДА НЯМАМЕ АРМИЯ , ЗА ДА МОЖЕ РУСИЯ ДА ИДВА ТУКА И ...ДА НИ "ОСВОБОЖДАВА"!
ЕТО--ТОЧНО ЗА ТОВА ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ ГИ Е ТРЕПЕЛ , КАТО КУЧЕТА!
ЗАЩОТО СА ПРОДАЖНИЦИ!!!!!!
123
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя надмина всички
122
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя сланиновааа освен да си чува гласа друго няма какво да направи. Жена в такива времена подобре да мие чинии. Нито някой го интересува, нито я слуша.
121
1
 
21
 
! Отговори
Alastair преди 1 месец
На свинче звънче.. дето се вика. Цялата Мара втасала, но трябваше да се лиши Българския народ от крещящо необходими проекти, заради 8 самолета, с които обяснете ми пак
... ще направим какво ? Да ви приседне всяка открадната стотинка, да ви приседне добре.
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи бетери ,сте тези ,които плюете всички други,само, не и тези ,които ни управляват.
Безнадеждно прости хора.
119
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До Анонимен

ама вие или сте медицинско чудо-същества с ръце и крака но без мозък,или..сте си плюли на суратите си.

..Как НИНОВА ще "краде" от ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО на бюджета,като той (бюджета) се КОМАНДЕРИ И РАЗПРЕДЕЛЯ от Боковата Хунта?!

Как Горанов би помислил дори да пусне "малко гювеч" на Нинова?!

.....чудо сте!
118
1
 
17
 
! Отговори
Хаджията преди 1 месец
Естествено, каква армия ако икономиката ти се дави ? Акъл море патки пасе, Карачанката се чуди откъде могат да се точат пари, вируса е добре дошъл за крадците.