Радев и БСП били виновни, че няма да имаме пари от ЕС

За Плевнелиев той и БСП ни отдалечили от Еврозоната
Обновена: 5 апр 2020 15:00 | 5 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
598

БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари от ЕС, защото те всяваха страх за еврозоната, смята президентът в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев.

Според него те са тези, които всяваха страх от Еврозоната.

"Ако бяхме сега в чакалнята, България щеше да получи немалка помощ. Сега ще се оправяме сами. Икономиката ни няма бързо да се възстанови", предупреди той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

А специално за Румен Радев Плевнелиев коментира: "Аз вече го наричам непрезидента Радев, защото той отказа да е президент, а седи някъде отстрани и води своите малки кампаниики".

Още по темата

"Само общи приказни, нито едно предложение, нито едно решение. Това е непрезидент, който се опитва да окупира властта. Той се заиграва със страховете на хората, но не дава решения и това го прави един обикновен популист от многото които виждаме", обвини още Плевнелиев.

Според него вече сме изправени пред две кризи – здравна и икономическа.

"Най-малко три месеца ще са нужни за социална изолация, а в цялата си фаза тази криза ще трае още две години", смята той.

Според него мерките, които предприема правителството у нас са навременни и правилни.

"Врагът е невидим, ситуацията е много тежка, кризата е дълбока, призна той.
Плевнелиев смята, че икономиката ни няма да се възстанови бързо, но все пак България стои добре на фона на останалите страни.

"Трябва да вземем дълг, трябва да имаме кеш, защото тази криза е непресказуема", настоя той. 

Той прогнозира, че България ще остане на дъното поне година и половина – две.

"Изключително важно е да сме заедно и тук не прави чест на Радев и на БСП в една толкова сложна ситуация да продължават да клатят лодката и да се опитват да я обърнат“, скочи още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари