Радев отсече: Мерки, за да няма гладни хора, гладният ще излезе на улицата!

Президентът дарил цялата си заплата преди половин месец на Видин
Обновена: 7 апр 2020 12:06 | 7 апр 2020 11:30, Камелия Цветанова
632

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отново призова правителство да вземе бързи мерки, които според него вече дори закъснявали, за да не се допусне да има хора, които мизерстват.

„Да няма гладни хора, защото гладният човек ще излезе на улицата“, предупреди той.

„Редом със здравните мерки трябват убедителни и навремени мерки за борба със социалната и икономическата криза, защото ако няма адекватна реакция ще има последствия“, каза  държавният глава.

Според него има вече някакви мерки, но те не са достатъчни.

Още по темата

Той смята, че обществото трябва да спазва указанията на властите.

„Но не можем до безкрай, докато има вирус у нас, защото вирус ще има и след 13 май, пак ли ще стоим в това положение? Нужно е да мислим сега как управляемо и по-бързо да излезем от това положение“, коментира Радев.

Според него е нужно да се мисли не само за физическото, но и за психическото здраве на нацията.

„Хората, които вземат тези решения са сити хора, но има много гладни. Заради това казвам: „Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“, посочи президентът.

След депутатските призиви и той да дари заплатата си за борба с коронавируса, Радев съобщи, че още преди половин месец е дал цялото си месечно възнаграждение за възрастните хора в община Видин.

"За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Дарението трябва да е направено навременно и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм“, коментира той

Държавният глава призова депутатите сега да си дарят и заплатите за март, както го е направил и той, ако много държат да се равняват по президента.

„Дарителството е осъзнат дълбоко личен акт“, посочи Радев и допълни, че и съпругата му също е дарила 10 000 лева.

А за критиките на премиера Бойко Борисов в края на миналата седмица срещу него, Радев отбеляза, че министър-председателят трябва да се запознае със законите и Конституцията и да прочете, че президентът не може да налага вето върху решение на НС. 

„А от други коментари се въздържам. Гьоте го е казал най-добре - няма нищо по-страшно от активната глупост“, скочи държавният глава, след като Борисов го обвини, че" върви като дърта свекърва" след мнозинството. 

Той поздрави специално шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и неговия екип заради това, че са успели за много кратко време на практика да изградят ново отделение. Радев  благодари и на дарителите, които дали над 3 милиона лева на „Пирогов“.

Според него крайно време е да се намеси и държавата по-решително и финансово и организационно преди да свърши пандемията.

„Важно е да запазим живота и здравето на нашите медици и това, че има 30 заразени вече е достатъчно тревожно и аз ще призова да се оборудват с лични предпазни средства всички“, посочи още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от къде съпругата му(секретарка) има толкова пари?
387
13
 
27
 
! Отговори
Веси преди 4 години
Това не е ли същата маска, която Радев носи на Шипка за 3-ти март?
386
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще има кураж този да поведе народа.Не ми се вярва много, но скоро ще се разбере със сигурност от кой отбор е.
385
23
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До До Недялко: Пак ли ти, Недялко? Пак непохватен, елементарен, ограничен (точно описание за бат'ти Бойко) и пак ще ни го натресат за четвърти мандат като нищо. На времето одумваха Тодор Живков, че често го показвали по телевизията, ама бат'ти Бойко е бетер от него. Жалка работа - цяла държава да слугува на един бивш полицай и охранител с пожарникарско образование.
384
30
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Мишо от Видин: Как Радев е направил дарението? На теб ли специално трябва да се обясни.По много интересен начин - като е дарил пари. Просто, нали? А кога - той сам го каза. Гледай телевизия.А тези депутати, които доста след това го призоваваха за това от парламентарната трибуна сега ще му се извинят ли?
383
8
 
25
 
! Отговори
До Недялко преди 4 години
Сори брат :) ще има да го търпим до края на мандата - очевидно е :(.Остави това , опасявам че ще дублира мандата и то не защото има качества или защото има голяма подкрепа , ще ни го натресат повторно защото до тук видяхме един неадекватен държавник и един непохватен , елементарен и ограничен политик , който освен да плямпа нищо друго не прави ( не че умее ).Та такова нещо е опонента мечта , можеш да го биеш когато и колкото си искаш , а когато не ти се занимава то само се бие .
382
23
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Недялко: Много си елементарен, да знаеш. Кой разделя нацията? Радев, защото не ръкопляска на г'лупостите на бат'ти Бойко, затова ли? Хайде де.Има ли нещо, което некадърната гербаджийска дружинка да е направила, и да не го е преправяла след това по няколко пъти. А суждуците, апартаментите, обществените поръчки, които минават през няколко подизпълнители и всички си вземат рушвета?Затова вече трети мандат на Бойко и дружинката му сме на опашката на ЕС и там ще си останем, докато го търпим.
381
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абеее...Всички квичите,че сте без пари..РАДЕВ Е НА ВАША СТРАНА И ПАК ГО ХУЛИТЕ БЕ..ЩО ЗА НАРОД СТЕ БЕ???
380
18
 
10
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Г-н Радев оставете българите сами да се оправят,Русия освобождава Б-Я два пъти ,сега няма кой.
379
11
 
23
 
! Отговори
Мишо от Видин преди 4 години
Та и аз питам кога г-н Радев е направил това дарение и по какъв начин.
378
18
 
33
 
! Отговори
Недялко преди 4 години
До кога този НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ще разделя нацията? До кога лицето Румен Радев ще бълва толкова злоба? И много ме интересува как така периодично изплува от дупката си и хейти без срам. Никога не сме имали толкова омразен,самолюбив и нагъл Президент!
377
3
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Положението ми прилича ми напомня на филма "Тринайсетия войн". Страната на викингите е почти унищожена от неандерталците - вендоли. А в кралския двор - крамоли и сплетни кой ще вземе властта. А държавата е опустошена и всеки миг чудовищата ще нахлуят да убият последните оцелели...
376
4
 
19
 
! Отговори
апо преди 4 години
Да!!!!Ние БЪЛГАРИТЕ и БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ се случвало няколко пъти да бъдем обединени , най-малкото имаме държава тук , на това място от 1350 години - ФАКТ.В по-новата ни история през 1885 година не сме се поколебали да се СЪЕДИНИМ като с този акт шепа народ се изправя непоколебимо срещи турция , русия и европейските великте сили-факт ! Следват още години на подвизи и гордост - пише го в историята !Разкола не е наш патент , привнесен ни е и си има име - червената чума !Вярвам в изцелението !
375
4
 
23
 
! Отговори
Не като Радев преди 4 години
Радев нагледно е показал как не трябва да се слага или сваля маската. Не трябва, както е направил той, да я сграбчи с двете ръце отпред и да ги напълни с вируси, а внимателно да я хване за двете придържащи нишки за да ги закачи или откачи зад/от ушите си.
374
4
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Само ще предпоиложа, че това дарение от президента не е направено по банков път.
373
11
 
29
 
! Отговори
Гласуващ преди 4 години
Вече съжалявам,че не избрахме Цецка!Поне нямаше ,да разединява нацията!
372
4
 
20
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Щял да призове......То с призоваване не става , а с ум и много пари.
371
10
 
31
 
! Отговори
Очевидно преди 4 години
Тоя просто си е един мр*ъсник.
370
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие Като Българска нация дасти били някога единни че сега сте седнали да се ядосвате ако сте били единни сега щяхте да сте Швейцария на балканите.
369
6
 
29
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Имали човек,който да не очаква с интерес ,какво ще напише довечера след 24:00 Десито във FB