Радев отсече: Мерки, за да няма гладни хора, гладният ще излезе на улицата!

Президентът дарил цялата си заплата преди половин месец на Видин
Обновена: 7 апр 2020 12:06 | 7 апр 2020 11:30, Камелия Цветанова
632

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отново призова правителство да вземе бързи мерки, които според него вече дори закъснявали, за да не се допусне да има хора, които мизерстват.

„Да няма гладни хора, защото гладният човек ще излезе на улицата“, предупреди той.

„Редом със здравните мерки трябват убедителни и навремени мерки за борба със социалната и икономическата криза, защото ако няма адекватна реакция ще има последствия“, каза  държавният глава.

Според него има вече някакви мерки, но те не са достатъчни.

Още по темата

Той смята, че обществото трябва да спазва указанията на властите.

„Но не можем до безкрай, докато има вирус у нас, защото вирус ще има и след 13 май, пак ли ще стоим в това положение? Нужно е да мислим сега как управляемо и по-бързо да излезем от това положение“, коментира Радев.

Според него е нужно да се мисли не само за физическото, но и за психическото здраве на нацията.

„Хората, които вземат тези решения са сити хора, но има много гладни. Заради това казвам: „Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“, посочи президентът.

След депутатските призиви и той да дари заплатата си за борба с коронавируса, Радев съобщи, че още преди половин месец е дал цялото си месечно възнаграждение за възрастните хора в община Видин.

"За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Дарението трябва да е направено навременно и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм“, коментира той

Държавният глава призова депутатите сега да си дарят и заплатите за март, както го е направил и той, ако много държат да се равняват по президента.

„Дарителството е осъзнат дълбоко личен акт“, посочи Радев и допълни, че и съпругата му също е дарила 10 000 лева.

А за критиките на премиера Бойко Борисов в края на миналата седмица срещу него, Радев отбеляза, че министър-председателят трябва да се запознае със законите и Конституцията и да прочете, че президентът не може да налага вето върху решение на НС. 

„А от други коментари се въздържам. Гьоте го е казал най-добре - няма нищо по-страшно от активната глупост“, скочи държавният глава, след като Борисов го обвини, че" върви като дърта свекърва" след мнозинството. 

Той поздрави специално шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и неговия екип заради това, че са успели за много кратко време на практика да изградят ново отделение. Радев  благодари и на дарителите, които дали над 3 милиона лева на „Пирогов“.

Според него крайно време е да се намеси и държавата по-решително и финансово и организационно преди да свърши пандемията.

„Важно е да запазим живота и здравето на нашите медици и това, че има 30 заразени вече е достатъчно тревожно и аз ще призова да се оборудват с лични предпазни средства всички“, посочи още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
4
 
0
 
! Отговори
я кажи преди 4 години
До dd 384 гъби , други халюциногени , или със зелена рецепта си ползвал лкарства
367
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tpoлckaта фабрика работи ударно, виждам...Колкото и да се стараете, няма да ви се получи.
366
14
 
6
 
! Отговори
така е преди 4 години
До Анонимен 385 То от 10 години се знае това за Борисов , явно късно си го разбрал
365
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 372 РВНа мен пък не ми се вярва, че хора като Вас виждат мисъл в Радев. При истинска война щеше да в обвинен в държавна измяна за подбудителство, разделение на нацията, а сега само губи времето и отвлича вниманието и енергията от реални събития. Предателство
364
12
 
36
 
! Отговори
ген. Радев преди 4 години
Успях да обединя народа... - с омразата към себе си...
363
8
 
15
 
! Отговори
До 385 преди 4 години
Смешен плач.
362
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си,ако народа беше избрал Цвъцка Цачева-президент и главнокомандващ на въоръжените сили!Ха,ха,ха!Голям майтап щеше да бъде.Ирландската пастирка щеше да ви се види бяла лястовичка.Този път народа постъпи мъдро.Сега си имаме един истински президент,достоен и уважаван от всички мъж.Да се надяваме на парламентарните избори отново да бъдем мъдри.
361
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такъв човек през последните 30 години, който толкова да е разделял България. Няма!
360
17
 
31
 
! Отговори
dd преди 4 години
Ако има избори сега, Борисав ще спечели 70 %.
359
10
 
34
 
! Отговори
ген. Радев преди 4 години
Дарих си заплатата още преди месец... - на Деситу...
358
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на бас ,че тука пишат трима един червен и двама сини
357
15
 
31
 
! Отговори
апо преди 4 години
Че то и в момента сме във война !Четем коментарите и виждаме - крайно разделение , нажежени страсти , дори омраза.Президента ежеседмично подстрекава и зове поддръжниците си да излязат на улицата и да разрушат държавата и държавността .Дори агент Гоце не си позволи да разпалва размирици и бунтове нито в името на собствените си енергийни интереси , нито в името на руските имперски интереси.Действията на Радефф са не просто неморални , действията му са ПРЕСТЪПНИ !
356
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев може само да чете писания в комсомолско-дружинен стил,написани от разни с промити от соца клишета. Никога не е отговарял на въпросите на журналисти,защото е наясно,че ще лъсне липсата на мозъчни гънки. Да вземе пример от английската кралица-да вдъхне увереност на нацията, да повдигне духа и самочувствието. Но той е просто маша, с която се опитват да организират деветосептемврийска акция. Затова е пълен продажник!
355
20
 
8
 
! Отговори
интересно преди 4 години
До Анонимен 376 Защо мислиш ,че Радев има по- малко одобрение
354
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато народа излезе да смъкне това управление ,излезте и вие защитниците !Варна не ви видя ,при падането предният път на вожда
353
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чорапа да направи фондация за изхранване на гладните! Не само да дава акъл.
352
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Радев както имаше 80% одобрение, в кризата станаха 8%. Първанката си беше политик, тоя е за резил.
351
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РВ 373 По-вероятно е няколко герберски/ трима примерно / трола да пишат мноооого коментари и така се създава впечатление , че пишат много хора .
350
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като неможе Радев да чете ,теб кво те притеснява ,че взе да се изливаш тук
349
9
 
14
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
А какви заплати ще получават депутатите ,след като падне извънредното положение ? Увеличените разбира се Защо ,с какво са по-различни от останалите хора , че заплатата им се увеличава автоматично с нарастването на средната . А тя расте ама само на хартия ...