Сиди очаква нова битка между правителство и президент

Мярката 60/40 е добро за българския бизнес, смята депутатът
14

Депутатите актуализираха държавния бюджет за 2020 година, отказаха се от заплатите си и промениха някои текстове от Закона за извънредното положение. Остри спорове обаче предизвика въпросът за заплатите на народните представители, но накрая те решиха да се откажат от тях.

Още по темата
"Надделя популизмът, защото се оказа, че е по-добре да се стигне до това решение, за да успокоим обществото. Гледайки коментарите в интернет, това по никакъв начин не успокои хората", коментира депутатът от ВМРО Александър Сиди в "Денят ON AIR".

По думите му трябва да спре да се смята кой колко е дарил и темата вече е затворена.

"Това, което приехме като мярка - 60/40 е нещо, което е добро за българския бизнес и е част от решаването на въпроса донякъде. Най-много се надяваме в най-скоро време да започнем да освобождаваме мерките и икономиката да започне да работи на по-добри обороти", допълни народният представител.

Бизнесът обаче все още има критики към правителството, а президентът заяви, че тепърва ще разглежда приетите поправки в Закона за извънредното положение.

"Очаквам вето, защото войната на институциите не спира дори във времена на криза, когато трябва да сме обединени. Очаквам епизод пореден от битката между президент, правителство и Народното събрание. Политиците трябва да сме малко по-разумни", заяви още Сиди пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
До Ваньо преди 4 години
Явно не си в час с далаверите на Каракачанов. Продава имоти по морето, които би трябвало да върнат на собствениците. Някога са били заграбени от военните. Имам познати по морето и зная как е било. Харесват си някое местенце с готин плаж и го заграждат като военна зона. През лятото го използват да си ходят на семейни почивки, през зимата няколко войничета го пазят.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нагло парче трябва да е в затвора за подкупи. Не да се прави на много загрижен. 60/40 може и да работи в Израел, ама тук не става.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатите трябва да вземат нормални заплати по 5000лв да си работят и да си изпланяват задълженията ,а не да даряват, да вдигнат заплатите ГЕНЕРАЛНО на всички.Да се вдигне целия стандарт на живот.
6
25
 
7
 
! Отговори
Ваньо преди 4 години
Сиди не е бита карта. ВМРО досега нямат слаб ход освен самолетите, за които ги натисна Бойко. И накоя и друга гнила ябълка. Но като цяло са на прав път!
5
5
 
3
 
! Отговори
:))) преди 4 години
Мдаааа , и след това как го затапиха ;)Всяка жаба да си знае гьола ! *** марш към плаца да си водят строевата подготовка и без друго за повече от това нямат капацитет , генералите и офицерите от щаба да водят битката и да се грижат по най-добрия начин както за "армията" така и за народа си !
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев мислехте за по умен ,но днес като те загледах и видях че тикват ти е узряла ,като на шефа ти и двете са за късане
3
6
 
19
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
И тоя Сиди е бита карта.
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ не искал да превърне България в Морга!Значи е искал да стане Сметище внасяики *** от Италия
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама само как Президента нарече Бойко ГЛУ ПАК