Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден

Борисов нареди масови проверки на пазарите заради дистанцията
Обновена: 9 апр 2020 16:35 | 9 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
271
Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов пикът на епидемията ще е една-две  седмици след Великден.

Заради това той призова хората сега да покажат самодисциплина, за да се мисли след това за разхлабване на мерките.

Още по темата

“Сега е моментът нацията да покажем, че сме самодисциплинирани, за да можем да дадем въздух“, коментира той.
 
Борисов съобщи, че с военния министър Красимир Каракачанов са подготвили три варианта за парада на Гергьовден, но все още е рано да се каже сценарий ще бъде осъществен.

Вариантите са при добра, лоша и много лоша ситуация.

Двамата ще проведат отново разговор по темата в края на месеца, за да решат, кой ще изберат.

Борисов съобщи още, че след като пазарите са били отворени вчера, там са се струпали хора.

Заради това е наредил на МВР шефа Маден Маринов да извърши проверки и ако се установи нарушение веднага да бъдат затворено тържището.

Според него има начин да се организират така неща, че да се спазва дистанция.

„От двете страни на пазара да има контрол и влизат по толкова хора, че да има разстояние между тях“, посочи като пример той.

„Ние сме едно и заради това всяко изказване започваме с умоляваме“, коментира премиерът.

Бойко Борисов коментира и темата с липсата на тестовете за коронавирус и отново потвърди, че цяла Европа иска да купи, но няма откъде.

„Като циганета се молиме, не само аз, но и премиери, и президенти“, посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Писна миКато ти е писнало, скачай от високо или се скрий някъде, нямаме нужда от противното ти мнение.
202
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен " Втрещена съм от фанатизма на синодалните старци!!Като си толкова втрещена, се скрий някъде, няма да ни липсваш.
201
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 205Личи ти се, колко си " вярващ". Хайде холан, не ми пука каква е била баба ти, не може псевдовярващ като теб да говори за Вяра и Църква. Като са ти толкова противни свещениците, които ги презираш и наричаш " попове", то ти и *** като теб НЕ трябва да бъдете в църковните храмове и манастири!
200
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постигнахте целта си, нещастници! Заради МНОЗИНСТВОТО МАЛОВЕРЦИ псевдовярващи СВЕЩОПАЛЦИ, идващи в православните храмове само за да си запалят свещичка за здраве и да пипат с гнycнитe си ръце светите Икони ( въпреки, че е грях да се докосват и пипат с ръце Светите Икони) и заради медиите- истинските и редовни вярващи християни и миряни българи ще бъдат прецакани, а на тази Цветница няма да има и върбови клонки, с които вярващите, няма да има и донасяне на Благодатния Огън ( в случай, че падне)
199
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега на пазарите ще бъде - клиент, милиционер, клиент, милиционер.
198
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусна статия! Отвратително и кощунствено заглавие! През целия Велик Пост скапаните медии, журналисти само за това говорят на хората! През това важно време на всякъде се говори само за този обикновен, отвратителен китайски вирус с кощунствено наречие! Короната е свят накит и венец за глава на царски и духовни лица, а НЕ трябва да бъде наименование на мръсен вирус! Скапаните медии постигнаха своята гнусна цел - за китайския вирус да се говори повече в Храмовете и Църквите, отколкото за Бога!
197
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХA бе, нищожество, кой си ти, че да казваш какво да прави БПЦ? Или според тебе Църквата трябва да чака и изпълнява " специалното" " благоволение" на НЕВЯРВАЩИТЕ *** ?
196
4
 
8
 
! Отговори
Х преди 4 години
Чудя се с какъв акъл Борисов разрешава религиозните служби по време на празниците. Спазването на мерките е от изключително значение за всички хора, вкл. и православната църква. хей хора, не си играйте с огъня. дано преди Великден Борисов и поповете се вразумят за са се избегнат много човешки трагедии.
195
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът ще е когато е удобно да бъде,той няма отношение към епидемията която след засилването на слънчевите лъчи през пролетта ще изчезне както е било винаги.Между другото,така и не разрабрах от медиите аджеба,каква е разликата между вирус и грип.Ако може някой да я обясни в публичните медии,защото напоследък съм пообъркан малко.
194
3
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Нема да се косите-ВСИЧКО Е СЪГЛАСУВАНО СЪС СТРАТЕГИЧЕСКИОТ ПАРТНЬОР!Говорил с кълбовидниот военен министър да правят парад!Порнография и цинизъм.Маршируващите нпрез два метра ще са с глави към небето в очакване на ефофските гарги през 2027г.Немало тестове.Абе краварите що не дадат на стратегическиот партньор...Да съчетание от три пръста..Ицелувката с маски с мустафата не помага....
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с тестовете нещо не го вдявам. "Бързия" тест ти показва дали в момента си болен или си преболедувал, но е верен на 60%, а "бавния" тест е 98% верен , но показва само дали в момента си с вируса. Аз ли наистина не разбирам или ме правят да не разбирам?!
192
2
 
5
 
! Отговори
хлевоуст преди 4 години
Пикът ще дойде , когато поне 0.5 % от населението е било или е болно. У нас в момента сме на 0.01 %. Това е факт, останалото е чесане на езици и фалшиви новини, които самото правителство си пуска, за да не излязат хората и да ги линчуват.
191
2
 
4
 
! Отговори
лекар пенсионер преди 4 години
до 203 То българският народ е казал и друга поговорка -ВИДЯЛА ЖАБАТА ЧЕ ПОДКОВАВАТ КОНЯ И ТА НАВИРИЛА КРАКАТА!Е май нашите умници май са сложили овчия народ в ролята на жабата? Всеки да мисли и да си прави изводите.
190
1
 
7
 
! Отговори
хсплескан преди 4 години
До Не извратен типУволниха борда на ББР.Сега ЕК няма да ни глоби, а ни дадоха едни 225 милиона евра да си сложим в същата банка.Защо никой не пита как и защо - ще ти кажа, защото ако е дал 5-10 милиона дарения,които трябваше да са си за сдраве така или инак,ще се прибере поне 200.Ама евра. И никой няма да разследва и да попита ама как така и защо така.Само гледай.А Каскетя ще му хвърлят некой лев и ще си трайка и ще гони магустите в некое село.Те тгака
189
2
 
4
 
! Отговори
хсплескан преди 4 години
гледайте сега как изведнъж ще се появят поръчаните милион теста и ще почнат да тестват по 1000 - 3000 човека дневно.Готов съм да се обзаложа и ще имаме пик.До сега по 250-280 човека.Вчера 480.Утре 1000.Понеже вожда каза.И преди някой експерт от дивана да пише,че това е капацитета на една лаборатория- само една ли е в странате бе сульовци?
188
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам един фанатик вече ми е сложил минуса,хубаво,обаче аз също съм вярващ човек и не смятам,че неотиване в църква тая година е някакъв непростим грях.Имам си икони у дома,моля се .вървя си по правия път,никому не завиждам и не пожелавам лошо. Ходенето в църква не смятам за признак за честност и набожност.Особено пък у нас,знаем се.Баба ми лека и пръст и кандило имаше,без прекръстване не заспиваше,но на църква рядко ходеше,явно поповете ни така са си постлали.Искат пари,не нашето здраве.
187
2
 
17
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Добре че най-добрият епидемиолог на България си каза тежката дума.
186
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов днес каза една поговоркаГоспод дава ама в кошара не вкарваима и една друга ПОМОГНИ СИ САМ ДА ТИ ПОМОГНЕ И БОГно явно за нашите офицери от Светия Синод тя не важи.Понеже все не се случва тоя ад вече месец поповете решиха да го направят най-накрая!Заради нечий религиозен фанатизъм НЯМА ДА ИМА ПИК Бойко А ПОЖАР!Не го пожелавам,но ако НЕ ДАЙ БОЖЕ се случи Бойко е свършен а брадатите ще трябва да се крият в храмовете да не ги пребият!Втрещена съм от фанатизма на синодалните старци!!
185
2
 
8
 
! Отговори
6 преди 4 години
До Анонимен Тия две седмици са като линията на хоризонта - току я наближим и тя се отдалечи ! Има да я гоним , ама не е ли по-добре да изгоним някои ?
184
5
 
5
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
До Ти му викаш 70% не са измислица,а научен факт.Това е частта от населението на Земята които и преди епидимията от Ковид-19 или SARS-COV-2 бяха носители на някой или няколко от 40-те съшествуващи вида от семейстово вируси Coronavidae и са предразположени към зараза и от споменатия.По някаква,още неизвестна на науката причина останалите 30% са резистентни на това семейство вируси и е малко вероятно,че ще хванат и Ковид-19.