Социалисти от цялата страна се бунтуват срещу Георги Гергов

Бил в колаборация с ГЕРБ и получавал дарове от партията на Борисов
24 апр 2020 18:22,
80
Социалисти от цялата страна се бунтуват срещу Георги Гергов
Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на БСП излезе с остра позиция срещу пловдивския левичар Георги Гергов. Прилагаме позицията без редакторска намеса:

Още по темата

„В Националния съвет на БСП продължават да пристигат писма на социалисти от цялата страна, изразяващи възмущение към поведението и медийните участия на Георги Гергов. В позициите твърдо е изразена подкрепа за последователното поведение на БСП по време на кризата и активната работа на народните представители от ПГ „БСП за България” и председателя на партията Корнелия Нинова.

След декларацията на народните представители от Пловдив, днес срещу действията на Гергов, който не за първи път се поставя в услуга на ГЕРБ и остро напада БСП, застанаха над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив, сред тях са и членове на Градския съвет на БСП-Пловдив и Националния съвет. В тяхната позиция се уточнява: ”Това е неговата поредна подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП. За нас и много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия”.

Отново от Пловдив, но членовете на дискусионен клуб „Лява автентичност” категорично настояват Общопартийната контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната дейност на председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив Георги Гергов и да приложи съответните мерки. „Крайно време е контролните органи в нашата партия  да се занимават с действията на сегашния председател на Областния съвет на БСП- Пловдив и оценят  неговото вредно влияние върху общественото доверие  към БСП в региона и страната. Той е в безпринципна колаборация с ГЕРБ, с оглед подсигуряване на лични интереси”, казват те.

Нинова в атака: Борисов се скри от въпросите на хората

Социалистите от Видин изразяват дълбоко възмущение и несъгласие с твърдения на Георги Гергов. В изпратената от тях позиция до Националния съвет на БСП се казва: „Не може да не се забележи синхронът в действията на господин Гергов и клеветническата кампания на ГЕРБ срещу БСП, нейния председател Корнелия Нинова и парламентарната група на БСП. Особено непочтено е, че зад герберските пропагандни клишета на господин Гергов се крият най-елементарни икономически интереси, свързани с даровете, които получава за предателството си!  Остро и категорично се разграничаваме и осъждаме изявлението на г-н Гергов!” Писмото е подписано от проф. Радослав Гайдарски - член на НС и ИБ на БСП, народните представители Филип Попов и Цветан Топчиев и общинските председатели на БСП от шест общини в областта.

В позиция от Шумен се казва: „Една голяма част от българските граждани ще останат незасегнати от мерките на правителството, но силно засегнати от епидемията  COVID-19. И ако другарят Гергов няма нужда от безлихвени кредити, защото си е ипотекирал имуществото, то на много от нашите сънародници ще се наложи да теглят кредит, за да си платят ток, вода, отопление, храна и др. Редица социални групи останаха извън обхвата на мерките – самоосигуряващите се лица, упражняващите свободни професии, микропредприятията с минимален или никакъв персонал. Те не разполагат с буфер, с който да поемат разходите си за няколко месеца без да имат приходи” – се казва в позицията.

Основна партийна организация „Център” – Стара Загора също изрази своето възмущение, че с такива изказвания от хора, заемащи високи позиции в БСП- като Г. Гергов, се толерира едноличното управление на Република България и се застрашава демократичното управление на държавата.

От ръководството на БСП в община Ботевград също изразяват несъгласие с Гергов, който пренебрегвайки кризата с нарастващата безработица, обедняването на хората, рисковете за дребния и среден бизнес, похвали мерките на правителството на ПП ГЕРБ, като същевременно обвини председателя на НС на БСП. „Считаме, че с тези си действия другарят Гергов демонстрира политическо лицемерие и целенасочено подронване авторитета на лидера на БСП Корнелия Нинова.” – се казва в позицията.“, завършиха позицията си от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро утро роби на комунизма - сещайте се защо? Винаги пиша, дайте път на не бивши комунисти! Има достатъчно млади не опорочени образовани хора, а Гергов в Централния .... (точките са от мен, не от цензурата), т.е.мислете каквото искате вместо точките! Никога повече ГЕРП. БСП ДПС ВМРО! Има достатъчно алтернативи, но трябва човек сам да се информира. Да живее ГЕРП!Напред с Бойко Борисов!
68
0
 
2
 
! Отговори
Кьормеков преди 3 години
Физиономията на даден човек "говори",какво се намира в пространството в черепа.Идеалният вариант на Борисов е,чрез този алчен,ненаситен хамелеон,да продължи да подкопава "основите"на столетницата БСП. Четиридесет и три милиона народни пари,държ. началник прибави към банк. сметка на този,за да събори единствена опозиционна партия в бълг. парламент. Седем, осем търтеи които Нинова изкара от листата за 44-тото НС,всеки ден фабрикуват компромати срещу нея,искат смяната й.
67
0
 
13
 
! Отговори
И тоя плондир преди 3 години
Смешно ми е цели партийни организации все още да наричат тоя свинар - другар та макар ,че го критикуват.Какъв другар ве е тоя милионер ве.....наивници? Колко пъти ще ви предават такива като Гоцко,Калфата,Станушко....,а сега и тоя плондир?
66
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Червените милионери,даже имат и милиардер,ха сега да те видя,кой ли е той.
65
0
 
5
 
! Отговори
До Гошо ....Тъпото преди 3 години
до к.53: този екземпляр, който изпитва първична радост, че е *** и парадира с това си качество, действително доказва с коментара си, че е такъв. В коментара си (2,5 реда, две изречения) 7 пъти е употребил многоточие. Другото са думи, чиито смисъл е : "Другари, дайте да дадем".
64
0
 
6
 
! Отговори
Стига компромиси! преди 3 години
Ами махнете го Свинара, бе! Като искат фелибелиите да са с него, да се измитат и те! С този компромис опозиционерите в БСП от девет станаха 40 човека! Не разбирате ли, че искат да направят партия присъдружна на ГЕРБ? Отделиха се АБВ, докъде стигнаха? И тези ще имат същата участ!
63
0
 
9
 
! Отговори
seira преди 3 години
НЯМА НИЩО НЕРЕДНО В ТОВА ЧОВЕК ДА БЪДЕ "БОГАТ"!И ПРИ "КОМУНИЗМА" ЩЕ ИМА "БОГАТИ" И "БЕДНИ"...ГОЛЯМИЯТ ВЪПРОС Е: КАК ЧОВЕК СТАВА "БОГАТ"?!КОГАТО "БОГАТСТВОТО" Е В РЕЗУЛТАТ НА СОБСТВЕНИЯ МУ ТРУД, ИЛИ КОГАТО Е В РЕЗУЛТАТ НА ЕКСПЛОАТАЦИЯТА (ОГРАБВАНЕТО) НА ЧУЖД ТРУД?НЕ МОЖЕ ПАРИТЕ ДА "ПРАВЯТ" ПАРИ!ЧОВЕШКИЯТ ТРУД "ПРАВИ" ПАРИ!ВСИЧКО ДРУГО Е КРАЖБА!!!НАРОДЕ!!!!!
62
0
 
4
 
! Отговори
стар комунист преди 3 години
До Червените милионери Правилно си написал, но то и затова всички тези след 89г се надуваха да преименуват БКП в бсп ,защото веднага се премина към социалдемократическата идеология ,която доведе до този феномен- в една лява партия да съжителстват много богати и много бедни!
61
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазни борби между приватизаторката на Техноимпекс и проватизатора на Пловдивския панаир. Има ли значениекой ще спечели!? А редовите *** се вълнуват!Имат ли акъл в черепната кутия - съмнявам се! Лични интереси - да!
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гергов отдавна се опитва да обясни на другарите от Партията че Борисов е наше момче ,но те не слушат.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично за БСП/БКП отклоняване на вниманието на редовите другари от неудачите на ръководството на Партията.В партийните редици има врагове с партийни билети...
58
4
 
13
 
! Отговори
Червените милионери преди 3 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
57
1
 
8
 
! Отговори
бай х преди 3 години
сите приватизатори хаир да не видат
56
6
 
6
 
! Отговори
Бойкоебач преди 3 години
Проблемът на БСП е само един - кадрите. Кадрите в тази партия, по ръководните постове, трябва да бъдат тествани през 1 година и сменяни, когао с еналожи. Има още един за смяна, освен Гергов и това е кметът на Община "Родопи", Михайлов, който управлява по адвокатски в Изпълнителната власт. Аз за последен път, предупреждавам за Корнелия, по случая... Михайлов работи скрито с ГЕРБ и техният неправителствен сектор в Община Родопи!
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗначиАма нерде Ямбол нарде Стамбул къде слагаш до големите акули като Гергов и Борисов социалиста Симов бе , на тоя младок няма да му стигне цял живот да ги доближи по далавера.....Старите акули затова тикат напред такива младоци недоохранени да си останат в сянката !
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринКАКЪВ ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ БЕ БАЙНО...СВИНАРЯ И БАТ БОЙНКО МИСЛЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ....ТОВА НАЙ-НОВИЯТ ВИЦ ЛИ Е ? ИЛИ ТИ СЕ ИСКА НИЕ ДА ПОВЯРВАМЕ В ПОДОБНИ ХУМОРЕСКИ !
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КумунисБат Бойко му е дал гранатата на свинаря и затова му плати милиони да ви взриви отвътре...Те двамка са стари бойни другари и изобщо не им пука за държавата а за своята огромна ГЛЪТКА !
52
4
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Този мазен...чичак с вид на селски кръчмар,още ли се...подвизава в редиците на...столетницата.Това е голяма...антиреклама и Боко дава мило...драго да стои там,докато поне не стане...пожизнен премиер.
51
6
 
8
 
! Отговори
Значи преди 3 години
...Гергов не може, а Ташко Ерменков, Кути Кутев и Картоф Симов може?
50
3
 
20
 
! Отговори
Кумунис преди 3 години
Какво искате от другара Гергов? Това е един много добър наш другар. Обещал е на нашата пръвична пъртийна урганизация голем подарък за Пръви май. Печено прАсе. И дамаджана рекия. Слава на другара Гергов!