БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"

Социалистите настояват да оттегли подписа са от декларацията
137
БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП поиска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Причината - присъединяването на България към разпространената днес декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод на 75 години от края на Втората световна война.

Още по темата

"Подобни декларации в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажават милионите жертви, които сложиха край на най-човеконенавистния режим в историята на света", посочват социалистите.

"Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г. Те бяха реализирани в резултат на победата над фашизма във Втората световна война, в резултат на жертвата и саможертвата на милиони европейски граждани и антифашисти, сред които хиляди български антифашисти и войници", заявяват от БСП.

Според тях интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи, не допринасят за установяването на историческата истина както за събитията, довели до Втората световна война, така и за нейния ход и резултат.

"Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г., затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част. Без Деня на победата, нямаше да бъде възможен Денят на Европа", посочват социалистите и поздравяват българските граждани с двата празника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
16
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 3 години
Очаквам сега и другите рубладжии да скочат. Марешки и Атака.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу фашизма и неговите врагове!
12
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са жертвите бре щерю...А я кажк колко са жертвите на фашистите?Благодарете на руснаците, че все още имаме държава... Чърчил е искал да ни раздаде територията на съседите...
11
13
 
30
 
! Отговори
Иван преди 3 години
А другарката Корнелия Нинова ще си подаде ли оставката, че Комунизмът-Социализмът разби живота на милиони човешки същества и ги обрече на робство, и на бедност, и това продължава и до днес дори? Няма - защото тя е милионерка с крадените пари от приватизацията на "Техноимпекс"!
10
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме чували от Калинка Захариева за "Хватката на Хитлер" и за обявяването на война на САЩ и Великобритания, за участието във фашисткия троен съюз Рим-Берлин-Токио.Кога ще чуем?
9
13
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Щяхме да се изненадаме ако най-верните руски слуги не бяха скочили срещу подписаната Декларация. Но какво можеш да искаш от промити мозъци, за които ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА продължава да бъде 9 май и да повтарят мантрата, че без него нямаше да бъде възможен ДЕНЯТ НА ЕВРОПА и за всичко това трябва да бъдем благодарни единствено но на Русия?
8
14
 
25
 
! Отговори
Уйнелия преди 3 години
Комуноидната *** бавно и славно умира, като ссср предсмъртните им воздихания ще ни забавляват още малко.
7
19
 
17
 
! Отговори
St. Pumpkin преди 3 години
Скоро нов народен съд ще прочисти България от ***, готови за лев да плюят.
6
30
 
20
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Подкрепям БСП за оставката на подлогата Захариева. След това изказване министърката не може да представлява народа на България. Защото обслужва чужди интереси.
5
18
 
33
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Само не ми е ясно защо от БСП смятат, че комунизмът е съществено по-различен от нацизма - "най-човеконенавистния режим в историята на света"
4
20
 
28
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Горките и те като РадеФ жадни за слава,ама не им се получава нещо хахсжа
3
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другаре не сте във позиция да искате оставка и на селски кмет .Траите си че много бързо могат да ви приключат
2
18
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- А БКП, хитро преименувана на БСП, какво ще каже за милионите жертви на Червената партия; в БГ - десетки хиляди?
1
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въртоглавите полудеха, ами това е истината, не го е подписала само тя, от другите държави защо техните въртоглави не протестират. Вярно, че се петата колана на Русия тук и троянския им кон в ЕС , колко ви платиха за тази реакция