БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"

Социалистите настояват да оттегли подписа са от декларацията
137
БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП поиска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Причината - присъединяването на България към разпространената днес декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод на 75 години от края на Втората световна война.

Още по темата

"Подобни декларации в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажават милионите жертви, които сложиха край на най-човеконенавистния режим в историята на света", посочват социалистите.

"Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г. Те бяха реализирани в резултат на победата над фашизма във Втората световна война, в резултат на жертвата и саможертвата на милиони европейски граждани и антифашисти, сред които хиляди български антифашисти и войници", заявяват от БСП.

Според тях интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи, не допринасят за установяването на историческата истина както за събитията, довели до Втората световна война, така и за нейния ход и резултат.

"Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г., затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част. Без Деня на победата, нямаше да бъде възможен Денят на Европа", посочват социалистите и поздравяват българските граждани с двата празника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да слушаш и коментираш калинките от кабинета е все едно да те удрят с чук по главата.Тя скоро се изцепи,че акад.Балан е Балабанов вие искате да коментира действията на Сталин,Чърчил и Рузвелт
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП - закривай.Не ставате и за ч.п за зеле.
32
5
 
19
 
! Отговори
БСП - тъмна сила преди 3 години
Ръцете на Столетницата са оцапани с мнооого невинна човешка кръв. БСП е под вечно проклятие, заради своето терористично и анти-човешко тъмно минало като БКП.
31
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След само 14 години започваме да пеем отново "45 години стигат".
30
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата между нацизъм и комунизъм ече нацистите избиха 6 милионакомунистите от СССР - 26 милиона.Окупираха държави като Унгария, Чехия, ГДР, Полша.Създадоха българските концлагери и в тях избиха 30 000 невинни българи.
29
3
 
11
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Винаги съм искал всичките партиици да ги изкара армията на Сливница и там с камъни да се изпотрепят докато никой не остане!Всичките днешни партийци от БКП произхождат и всичките народна кръв смучат!Едните крепели СССР,другите САЩ....И никой не е българофил!Всичките са еднакво вредни!
28
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП вече съвсем се излага.Пред какво си затварят очите?Пред същото пред което си затваряха очите БКП.Няма разлика.И после се чудят защо електората им намалява.Не намалява ами направо изчезва.Не стига, че не се отказаха от мрачното си комунистическо минало, когато репресираха и убиваха, а само си смениха името ами и нахални.В другите държави от Източна Европа комунистическите партии се разформироваха.САМО ТУК ОЩЕ СЕ ДЪРЖАТ и си мислят, че това трябва да е вечно.
27
9
 
13
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Нацизм, коммунизм... А какая разница?
26
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забранете я тази партия!Да минава в нелегалност!
25
7
 
23
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Разбираемо е,че БСП са твърдо зад СССР.СССР ги докара на власт на 9.9.1944.И всеки дето бе лежал в затвора-ако ще и за неплатени сметки стана АБПФК.Той,децата му и внуците му живееха царски!Получаваха пенсии колкото 3-4 заплати,децата и внуците им влизаха без приемни изпити в техникуми и университети,получаваха безплатни лекарства като дори си носеха те рецептите!И все повтаряха,че властта с кръв са я взели и само с кръв ще я дадат!Три поколения червени велможи изхранихме и сега храним!
24
7
 
20
 
! Отговори
Михаил преди 3 години
Тия проклетници - червени евреи - искаха хората да не вярват в Бога, в Исус Христос! Шпиони стояха и дебнеха по празниците кой влиза в черквата. В лагери БКП са убивали хора само, защото последните знаели западен език. Червени безбожници - точно Вие ли претендирате за Истина и Правосъдие!
23
3
 
15
 
! Отговори
Осрано20 преди 3 години
Тия сега за най-малкото гледат да се хванат... Като свекърви...
22
3
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Активист на БКП... 1114 000 000...Активистите от БКП винаги сте изпъквали със своите енциклопедически познания и интелигентност.
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кафявата чума се оттървахме от червената чума още не!
20
6
 
18
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
"Гладомор (на украински: Голодомор) е масов глад в Съветска Украйна през 1932 1933 г.Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин."УикипедияТа какво казваше К. Нинова? Кой бил "най-човеконенавистния режим в историята на света"?
19
8
 
18
 
! Отговори
Стоил преди 3 години
След 1944 г. българската интелигенция беше избита; българският народ окраден, чрез национализацията; обикновеният българин бе принуден да работи за жълти стотинки; БКП се готвеше, чрез силата на СССР да царува вечно, но... Разбираемо е сега "червените еврео-комунистически ***" да са гневни и бесни! Но времето им изтече!
18
10
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До НещастнициАми виждаме, кои са подписали, бе приятел. 8 европейски държави, които са имали "щастието" да бъдат под руски ботуш 45 години /а някои от тях и повече /. Хайде една и две да са сбъркали ама пък всичките да грешат може да го помисли единствено обръчет от руската пропаганда мозък.
17
23
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Сталин освободи Европа от националсоциализма, а САЩ изтребиха 114 000 000 от цветнокожето коренно население !!!
16
14
 
21
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Захариева на възхвалява нацизма, дори напротив, но заклеймява и комунизма наравно с него. Права е жената. Да подпише декларацията още веднъж, да я донесе и за ратификация от Народното събрание!
15
25
 
15
 
! Отговори
Нещастници преди 3 години
Само вижте кои са подписали декларацията всички са соул та ша ци на сащ! По команда редниците подписват. Иначе държавите са независими. Аз пък пускам деклария, че американците с желязна хватка изтребиха индианците и преселиха африканците на друг континент.