БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"

Социалистите настояват да оттегли подписа са от декларацията
137
БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП поиска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Причината - присъединяването на България към разпространената днес декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод на 75 години от края на Втората световна война.

Още по темата

"Подобни декларации в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажават милионите жертви, които сложиха край на най-човеконенавистния режим в историята на света", посочват социалистите.

"Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г. Те бяха реализирани в резултат на победата над фашизма във Втората световна война, в резултат на жертвата и саможертвата на милиони европейски граждани и антифашисти, сред които хиляди български антифашисти и войници", заявяват от БСП.

Според тях интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи, не допринасят за установяването на историческата истина както за събитията, довели до Втората световна война, така и за нейния ход и резултат.

"Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г., затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част. Без Деня на победата, нямаше да бъде възможен Денят на Европа", посочват социалистите и поздравяват българските граждани с двата празника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гацо БацоОставете я Захариева. не виждате ли празният й поглед? Тая жена е болна. Такъв поглед ако не се лъжа имат децата ау.ти.с.ти. Не й пожелавам такава болест.
113
2
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
БСП да си иска оставката на Нинова .Да не са назначавали те Захариева
112
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До wild horse: Избитите за НЕАМЕРИКАНСКИ цели американски войници през ВСВ са 405.000. От тях 205.000 са моряци и ВВС. Основната им цел е била да убиват немски войници и цивилно население, с които много от тях са имали кръвна връзка. Втората Световна Война е най-сатанинското събитие в историята на човечеството и да се рационализира и романтизира е нелепо.
111
1
 
2
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Сами се досещате, че нито една от тези *** и мисири и Захариева не са провели това събитие спонтанно. Просто им е наредено, като част от хибридната война между ционистките фракции за и против Тръмп. Противниците на Тръмп военизират кремълския шебeк и плашат с него гаргите и наивните гласоподаватели в САЩ. Очаква се, че духът от шишето СССР ще предизвика страх от обявените за съмнително близки отношения между Тръмп и Путин.
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То утре ще има и Деклерацйя,че Американците са Освободителки от Осмаско Владичество !!!! Оказва се,че Историята се пренаписва във Кабинетите, а Не във Окопите !!!!
109
1
 
2
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
До патриотЗад оная не е държава а руски анклав,ако не *** ще я освободи до крак сразу.
108
1
 
6
 
! Отговори
патриот преди 3 години
ако питаме БСП до сега да няма българска държава а 16 -а руска република..ха.ха.ха
107
5
 
3
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
Всичко е фалш от страна на САЩ. С 30 000 загинали през тази война и включили се почти в последния момент,за да делят баницата,сега се изкарват световни победители. Топва е възможно само с такива клакьори и продажници като българи,румънци,украинци,които щяха да са роби...то и сега са роби и които нямат грам достойнство и съвест.; Родени да бъдат безгръбначни,пълзящи. Да живее Тиквундия!
106
2
 
4
 
! Отговори
ноятс преди 3 години
Този спор ще продължи поне още едно поколение. Показателното от снимката е, че розичката на Позитано 20 е увяхнала!
105
2
 
5
 
! Отговори
КРЕТЕНИ НА ПОЗИТАНО преди 3 години
Врътнаха чивиите
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другите държави комунизмът беше отречен и забранен.Нашите само си смениха името.В другите страни да си бивш нацист е позор.У нас да си бивш комунист ти дава право да се перчиш и да не зачиташ другите и да се хвалиш с престъпното си минало.
103
5
 
4
 
! Отговори
Англия и Австрия с/у преди 3 години
Сан Стефано е отхвърлен от Англия и Австрия, които мобилизират воиски срещу Русия, ако проектът се реализира.Винаги САЩ, Англия, Австрия и Запада са били срещу България.САЩ и Англия бомбардират София, Сталин ги спира, искат заличаването на България.Всеки защитаващ англосаксите е антибългарин, благодарение на Запада БГ БГ губи територии.
102
4
 
4
 
! Отговори
САЩ и А-я срещу БГ преди 3 години
ако Съветската армия не беше влязла в България, а вместо това тук се бяха закрепили англосаксонците:- Откъсване на Родопите и Пиринско в полза на Гърция.- Откъсване на Странджа и Сакар в полза на Турция.- Вероятно връщане на Южна Добруджа на Румъния.- Демобилизация на Българската армия с всички негативни последствия от това.- Много по-тежки финансови и стопански репарации.- Гръцки, сръбски и турски окупационни части на българска територия, което би довело до изстъпления и реваншизъм.
101
4
 
5
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
До СургПодлога си, се срамувам от такива Булгари,предатели, и ще умреш такъв както тиква и паси, Слава на Русия, ако не Русия ти си щеше да бъдеш или турчин или Румънец,благодарение на кравари и чурчел-алкохолика.
100
3
 
8
 
! Отговори
Сург преди 3 години
За тъпочелите след 1929 ГЩ на сссср има план за десант край Варна, а през ВСВ бомбардират братски Варна няколко пъти и пращат подвпдници да тероризират крайбрежието........ Мда
99
7
 
9
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Добре. че се обадиха червените от коневръза. Подсетиха ме, че е крайно време да се гръмне паметника на пияните съветски орди. Стига е грозил центъра на София.
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България трябва да покаже на Света жертвите дадени в последната война.Тези жертви не са смешните шумци, а загиналите български войници от Войската на Царство България - при Страцин и Драва.Вечна памет на героите защитили честта на Родината!Въпреки сесесере
97
6
 
7
 
! Отговори
Сург преди 3 години
Проблема н е в победата, а поробването след това и кацане за 45 г на режим изтрил морала ми, гените ни и цвета на нацията, затова не ги дплюбваме тъпочели
96
5
 
12
 
! Отговори
Така ще е преди 3 години
Като не се забрани преди 30 години партията на Цола Драгойчева и Андрей Луканов, ние сме обречени да слушаме тъпотиите на *** и компания
95
4
 
15
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Целия ни политически елит в с един и същи корени - терористичната, болшевишка партия БКП, оцапана с много, много кръв, взривяване на църкви, подаряване на титовите комунисти на костите на Гоце Делчев и колаборация в създаването на тумора 'македонска нация' и избиването на елита ни. Това, че на моменти се джафкат едни други по никакъв начин не означава, че са различни. Просто едните са на хранилка при една външна сила, другите при друга. И тия и тия са предатели и работят за небългарски сили.