Ананиев не смята, че ще получи повече власт чрез новия законопроект

Детските градини могат да се отворят до две седмици
10 май 2020 12:00,
41
Ананиев не смята, че ще получи повече власт чрез новия законопроект
Снимка: БГНЕС

Никога не съм взимал индивидуално решенията си, винаги колективно с колегите от Министерския съвет и от Националния оперативен щаб (НОЩ). Така пред БНР министърът на здравеопазването Кирил Ананиев оправда липсата си на притеснение от това, че новият законопроект ще му вмени повече власт.

Още по темата

Той очерта два варианта за окончателно приемане на законопроекта, който трябва да действа след 13 май, давайки възможност за въвеждане на противоепидемични мерки за "извънредно санитарно положение".

„Ако се запазят сегашните текстове, не би трябвало да се променя философията на записаното в частта на здравеопазването, а да се прецизират само някои тълкувания и дефиниции, за да няма противоречие в тълкуванието. Според втората хипотеза – всички политически сили ще внесат до края на деня промени, може да се приеме вземането на решение за въвеждане на извънредна епидемична обстановка да става от парламента след внесено предложение от Министерския съвет, на база на оценка от министъра на здравеопазването и от главния държавен здравен инспектор“, каза министърът.

Медици във Видин напускат, ще може ли армията да помогне?

Министър Ананиев подчерта, че критериите за налагането или за отменянето на мерки ще зависят от медицинските резултати и от статистическите данни.

Здравният министър посочи, че след отпадане на извънредното положение в сила ще остане временната забрана за влизане на чужди граждани на територията на страната; временна забрана за придвижване на територията на страната, ако има епидемични огнища; временно ограничаване на експлоатацията на обекти с обществено предназначение като театри и опери; 14-дневна карантина за влизащите в страната; отчетът на заболелите от Covid-19.

В понеделник ще има среща с министъра на културата и ще разгледаме негов план за всяка следваща крачка при какви условия, за да започне поетапното отваряне на дейностите в закрити пространства“.  За Ананиев един от основните въпроси, който все още остава без консенсус, е кога да бъдат отворени детските градини и яслите.

„До две седмици ще видим резултатите в страните, които отпуснаха тези мерки и на тази база, както и на наши анализи, ще вземем своето решение“, допълни министърът.

По думите на Ананиев ситуацията във всяка болница е различна и причините за това са различни, „затова има различни мерки, които могат да се приложат като пренасочване на лекари или пренасочване на заболели към болници в други населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Ганев преди 3 години
Като имаш повече власт - МАХНИ ВСИЧКИ ШУРОБАДАЖАНАШКИ болници..Пълна пародия... А това понятие ИЗБОР - нали всички имат дипломи... На лице с мед. дипломи абсолютна забрана да ценообразуват...Цялат система трябва да се РАЗТУРИ... Над 85 % вършат ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП ДЕЙНОСТИ...Доктор преглед не прави - знаеш ли това.. Стига с това ласкателство
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ще им отиват раираните пижами на всичките "избраници"! Власт ли? Само тоягата ще ви оправи!
30
0
 
3
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Прав е Ананиев , властта се полага на Борисов , нали ТОЙ е Мутрата в Правителството !Всички останали служат за параван на Борисов!Давайки на някой министър извънредни права и пълномощия , Бойко Борисов на практика си ги дава на себе си !Никой няма да пръцне без негово разпореждане!
29
0
 
9
 
! Отговори
Good преди 3 години
Чакат туристи а има забрана на границата за влизането им !!!!
28
0
 
10
 
! Отговори
RZI I RZOK преди 3 години
Докога ще дежурим на границата по 12 часа бре *** ? Ако бяхте ходили в казарма щяхте да знаете, че през два часа те сменят, за да отдъхнеш а тук по 12 часа без почивка в мизерни условия и страх от зараза! То за кратко време бива ама Вие решихте, че така ще е и в бъдеще! Ние граничари ли сме или поне да ни плщахте като на митничари та да си заслужава да си рискуваме здравето и живота заради Вашите нескопосани решения!! Защо СЗОК и НЗОК не давате наряди на ГКПП? Вие да не сте богоизбрани ? Търпението свършва !
27
0
 
7
 
! Отговори
уникум преди 3 години
Ама тоз наистина ли вярва ,че ще има собствена власт и мисъл !
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В това правителство няма един дето да мисли със собствената си глава те са длъжни да мислят като вожда си ,длъжни са да са папагали и само да ръкопляскат ,ако може и ръка да целуват за това се плаща здраво от народната хазна ,ние дето плащаме нямаме думата ,но този дето разполага с нашите пари той е вся и всъо !Затова всички изглеждат толкова неадекватни те за пари и майките си ще продадат и са винаги съгласни ! Там не можеш да видиш някой да стърчи просто няма как да се случи това ,веднага ще м
25
0
 
8
 
! Отговори
?????? преди 3 години
До Маската на ЖороПри отпадане на извънредното положение се възстановяват заплатите на депутатите и министрите.... и на главния здравен инспектор също. Винаги във всяко решение има ЛИЧЕН МОТИВ! Ще оставят мерките, но ще обявят някаква си там епидемиологична обстановка, която ще държи на тръни всички "маргинали", ще убие търизма, ще откаже българите да се връщат от чужбина и да карат лев в държавицата и догодина дори няма да има пари за заплти в държания сектор, пенсии и т.н.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви детски градини ще отваряте бе докато не махнете мерките? Дистанция ли ще пазят тези деца или маски ще носят?
23
3
 
13
 
! Отговори
Маската на Жоро преди 3 години
Извънредното положение отпада, абсурдните мерки остават? Каква е файдата от целия този водевил? Да добутат до края на мандата ли? Маскаджиите вън от политиката!
22
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
Госинът Онаниев за пореден път показа, че ни си има хабер от здравеопазване, нито някога ще придобие. Напълно независима и семпла личност, има и вид на човек дето си пие закуската
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно за какъв туризъм говорят тези кре*тени при наличието на карантинаТъпата министърка говори по телевизията за германци, англичани които щели да идват ... може би карантината е само за българи идващи от чужбина.
20
0
 
13
 
! Отговори
адсф преди 3 години
Напълно е прав, че няма да получи повече власт, вожда самодържец, ще я получи.
19
0
 
16
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Естесвено че няма да получиш повече власт, всъщност ще продължиш да нямаш никаква власт, както и досега. Всички знаят, че да назначиш счетоводител да ръководи здравеопазване е като да накараш магаре да свири на дудук, и си просто поредното бушонче на Бойко, което ще изгърми като бойко усети, че му пада рейтинга. Така че и преди, и сега, цялата власт ще си бъде на Бойко, и ТОЙ ще получи значително по-големи права, тъй като ще обсеби конституционните права на Народното събрание.
18
0
 
15
 
! Отговори
????? преди 3 години
Само за информация : Гърците вече отвориха плажовете и чакат туристи от всички държави от които ние ги забраняваме. Германия, Великобритания, Франция, Испания, Италия, Холандия, Белгия, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия и т.н. Събудете се БългариСкоро ще ни забранят и да напускаме държавата заради огромната загриженост да не се заразим, видиш ли!
17
0
 
12
 
! Отговори
????? преди 3 години
Недоумявам! Как така Ангелкова има план за развитие на туризма. Подготовки от 15 юни. Безплатни чадъри, шезлонги а тоз *** ще забранява да влизат туристи в България. Еми да забрани и да напускат българи тогава границите и ето ти ДИКТАТУРА. Свободата на предвижването се ограничава от един *** на заплата на който не му пука за самооцеляващия народ. Какъв 13 юли, изобщо допуска ли Ананиев какво се случва в сектора Търизъм, който внася най-много лев в хазната. Не производство.....Туризъм.
16
0
 
18
 
! Отговори
баба ви преди 3 години
В една друга публикация прочетох , че Ананиев е вуйчо на Владислав Горанов. Владислав Горанов пък нищо общо нямал с ... Божков, още не съм разплела чорапа...
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То мислят вместо Ананиев. Той само подписва заповеди и от време на време се събужда ако е заспал от скука.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев не е разбрал - той ще бъде инструмента на друг, чрез неговите инструкции Ананиев ще ни управлява.За да не поема отговорност.Общо взето - преоблякъл се Илия - пак в тия.
13
0
 
34
 
! Отговори
ined преди 3 години
Какви изобщо решения може да взема по здравни въпроси един пенсиониран счетоводител?