Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата

Той е вълк в овча кожа, заяви бившият служебен премиер
Обновена: 17 май 2020 21:09 | 17 май 2020 20:50, Нели Христова
511
 Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата
Снимка: БГНЕС

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев.

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление", посочи Близнашки пред NOVA.

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира:

"Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход".

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове.

"Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро", коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение.


"Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. Политическото ръководство на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви интуиция със своевременното въвеждане на извънредното положение", заяви преподавателят по конституцинно право.

"За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас", каза още той.

По думите му разпространението на коронавируса се е ограничило до максималната степен, в която това е било възможно.

"Важното е, че хората разбраха, че държавата съществува и тя е тук. Беше създадена пълна мобилизация и ситуацията беше под контрол през цялото време, за разлика от други държави", категоричен бе Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Колко бой трябва да изядеш за да осъзнаеш простата истина... - че със злоба и тотално отричане на всичко добро сътворено от ГЕРБ - успех няма да имаш... - а сега и учиндолският *** тръгва по техните стъпки...
321
1
 
6
 
! Отговори
Малийййй преди 3 години
Божков показа договорка да плати 240 млн. лв. на Нова ТВ и Лудогорец.....https://mobile.frognews.bg/article/196562/
320
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да си безполезен чиновник.Няма съкращения,ние хвалим вожда и той плаща.Не ни пука за другите,***.Ноооо онзи отгоре гледа и всичко се плаща.Началник!
319
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
БСП 10 % подкрепа :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Нали ви казах, че Корни-19 ще довърши червената старица :)))))))))))))))))))))))))))))))
318
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете са при Радев.
317
7
 
7
 
! Отговори
РР има тежък проблем преди 3 години
Мечтае мандат,но му е ясно,че без чужда подкрепа това няма как дастане.Чия подкрепа?Бсп е разкъсвана от борба за власт,няма как милионеритеда подкрепят народа(освен на думи),той не им вярва.рейтингът и падна до 12%.Трудно ще се яви успешно на избори.РР залага на нихилизма на българите,отричане добрите ходове на властта,постоянно говори за тежки провали,а хоратагледат и не разбират.Но дори нехаресване на ББ не означава любов към РР,той епо-зле.Русофилията му също не е решаване на проблема.
316
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Главната цел на позитанци... - с избора на льотчика за президент е ... - покрай него да дръпнат малко с имиджа... - но се случи точно обратното и сега си скубят косите...
315
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е президент на шведите и комунистите, не на Българите. Българина обича държавата и народа си.
314
7
 
11
 
! Отговори
Трол трол трол преди 3 години
Проверих айпито. Под тази тема има 47 коментара за шведския самолет от един и същ ***, който иска да размие кражбите за милиарди от ГРОБ
313
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев вън . Омръзна ни шведи да определят управниците ни.
312
8
 
15
 
! Отговори
Тролове!!!! преди 3 години
Абе, шведския самолет и апартамент, спри се!ББ ни ограби за милиарди, Годжи с всеки подпис за държавна поръчка за ВМА, лапва половин милион, ти не млъкна за Грипена, който включваше офсет с 350 работни места...Голям праз, че назначил жена си на 950лв щат...Нещо плажчета, концесийки, аеца, южен поток, магистралки? Защо не започнеш да броиш откраднатите милиарди от любимата ти мутра?
311
9
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Главната цел на позитанци... - с избора на льотчика за президент покрай него да дръпнат малко с имиджа... - но се случи точно обратното и сега си скубят косите...
310
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи не изоставай те крадеца на апартаменти, както той изостави жена си. Дайте му втори шанс да върне откраднатото. Че похарчи комисионната и шведите го чакат да падне от власт.
309
3
 
11
 
! Отговори
Близнажки преди 3 години
Близнашки не спираше да се хвали на всяка лекция, как химикалката му е 4000евро, а костюма - 10.000!Не се спираше. Тази БКП фракция. Хиляди студенти го чуваха и виждаха и им се повръщаше!
308
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румяна мома е по зле и от фолк певица. Една песен знае една върти. Не и стига мозъка за друг текст.
307
10
 
8
 
! Отговори
Близнашки оповести преди 3 години
това,което е ясно на всички логично мислещи не партийно мотивиранихора.Освен да ръси страшни картини за провали,глад,протести,ужас и безумие,РР друго не прави.Ясно е,че иска да създаде негативно общественомнение за управляващите,на фона на което дивотиите на кукловодите му отПозитано да са като детски смях.Властта има доста проблеми,но всравнение с "идеите" и популизма на БСП са цветя.Няма продуктивно идеиот БСП,а някакъв политико-икономически волунтаризъм-път къмнищо и към пореден фалит.
306
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конституционните съдии не е ли нужно да са политически необременени вместо да са политически пoдлоги?
305
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По *** и надут пуяк не сме имали за резидент. Падна им много нивото на комунистите. *** като го спуснаха руснаците и го избраха шведите какво да очакваш.
304
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гушата му на огладнял Пеликан.Протест от има няма 10 човека пред президенаството го отразяват,а многобройния с/у Борисов не.Направете си сами изводите.
303
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля си,че е нечистоплътно да коментираш Близнашки,виж му нагаждаческата и мазна физиономия.Изобщо кой го брои него?