Борисов: Мазнинката на държавата изтънява, догодина светът ще е в тежка криза

Усещам народа, това и враговете ми го признават, заяви премиерът
20 юни 2020 14:36, Елка Василева
411
Борисов: Мазнинката на държавата изтънява, догодина светът ще е в тежка криза
Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът няма да може да я понесе, ако не сме единни като нация. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща на актива на ГЕРБ в Стара Загора.

„Коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова. Вчера СЗО казват, че вирусът става по-смъртоносен и опасен – втора вълна“, каза Борисов.

Още по темата

„Без германската и европейската икономика да стартира, нашите 250 завода само в машиностроенето и автомобилния клъстер няма да кого да работи. Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма“, каза още премиерът.

„Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе“, обясни Борисов.

„За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза. Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина светът ще е в тежка криза,а пък теб ще те подгонят с камъни съвсем скоро! Дребният ти популизъм вече няма да върши работа.
265
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова пък Тулупа има мазнина да изкара още два живота.
264
6
 
19
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Голям класик, трябва да му съберат изказванията и да се издаде сборник с мъдрости и яки лафове. За съжаление в случая е ужасно прав и на зима ще стане доста зле. Оправяйте си селските къщи, че като ви изритат от работа поне да има къде да спите.
263
4
 
31
 
! Отговори
Баба Шура преди 3 години
Бойко , бабиното , с тия пари и това злато в къщата ти и аз ще си спя сладко , ако има кой да ме пази!Но това Бойко са кървави пари , ще ги повръщате цялата фамилия до девето коляно!Ой , ой , завалията , не знаеш къде си се набутал!
262
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако перифразираме думите на Бойко Борисов, трябва да ги тълкуваме така:"Усещам накъде дyха вятъра. Затова, не ме е страх да се движа по ръба."
261
5
 
25
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Мазнинката в шкафа ти е за200 години 7
260
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е окрадена и няма пари това е истината. Лошото е че ако управляваха опозицията пак щеше да е същото сигурно и по-зле
259
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо ли Бойко Борисов все повече ми заприличва на Доналд Тръмп?Психиатри започват да изразяват съмнения в способността му да управлява САЩ.Знаем, че в САЩ президентът има много повече правомощия отколкото нашия, Румен Радев, който сега е обект на нападки.А Бойко се изразява несвързано - ако това, което е написано горе са неговите думи цитирани точно, аз не можах много да разбера. А вие?
258
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазнинката на тоя обаче само се трупа...
257
1
 
15
 
! Отговори
sd преди 3 години
а защо е докарано до там - с тези природни дадености да просим от запада заеми или да разчитаме на смешни чужди производства като под-под-под-изпълнителнител срещу мижава възвръщаемост?
256
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 279На мен не ми пука за Бокича,крадлив и лъжец като всички политици, само че когато го видя и чуя имам чувството че гледам някакъв овчар от село, но разбирам, може би ти или родителите ти са зависими от селяка.
255
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови индиански прякори на Вожда:ГоУемата Фурма"Жертвата" на ВирусаБягащия от ДронаСпящия Напреко"Потърпевшия" от Мафията
254
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво сте ревнали,като същите, които управляваха и бяха с Бойко искат да го съборят,щото вече не са с ГЕРБ(щото ГЕРБ потърси правосъдие за кражбите) и отново да управляват,само че не с ГЕРБ,а с други партии,демек,нищо няма да се промени,ако ГЕРБ паднат от власт,пак ще управляват същите!Единствено ще имаме отново избити хора,за няма нищо.
253
2
 
24
 
! Отговори
КТБ потърпевш преди 3 години
В Берлин през лятото на 2014 Б.Б. се изказа, че знае кои са виновните за фалита на КТБ и че щял да спаси банката, щом временното правителство на Орешарски си отиде и той, Б.Б., дойде отново на власт. Какво стана - нищо. Все повече вярвам, че и той е замесен във УМИШЛЕНИЯ ГРАБЕЖ на КТБ, заедно с Д.Пеевски. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ!
252
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че не отвориха гардероба, щяхме да се тръшнем като от най-смъртоносния вирус! Щяхме да замезим зъбки за дръвцето...
251
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 273На Божков най лесната работа е да поръча Бойко, само че не е толкова глупав!Забравяте Цецо, който редовно си ходеше в САЩ и беше лицето пред медиите, тоест нямаше селяния до шия...ха ха.Да не забравяме че Вожда говори като изтърван от гората, нямаше да е проблем ако не беше премиер.Работил съм в охранителния бизнес и може някой от охраната да му е писнало от простотия...:)
250
2
 
3
 
! Отговори
До 275 преди 3 години
Там ,бил хитрец и затова си направил снимките
249
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 268Къде?
248
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мазнинката на държавата изтънява,чекмеджетата с евро и злато се утрояват.. данъците за раята също.
247
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами писаха,че Божков е човек на Паргов,който е от БСПА БСП ще бъде използвана,заради електората си,чрез електората на БСП ще се опитат да съборят ГЕРБ и да управляват същите,които управляваха и с ГЕРБ и бяха техни съюзници,а Божков не го интересува БСП,интересува го как да събори ГЕРБ,за да не бъде осъденБожков не може да плати да убият Бойко,защото ще бъдат осъдени на смърт,затова ползва други методи и се опитва да вербува чужди служби в своя полза и личен интерес,но срещу интересана България