Сова Харис: ГЕРБ е първа сила, Манолова ще грабне избиратели от БСП

Шест партии с шанс да влязат в следващия парламент
Обновена: 7 юли 2020 16:54 | 7 юли 2020 14:39, Анисия Иванова
319

Коронавирусът в страната промени изцяло живота ни. Той провери нашата дисциплина, самосъзнание и воля. Повлия и на доверието на хората спрямо властта и политическите партии. Според проучване на социологическата агенция "Сова Харис", шест партии имат шанс да влязат в следващия парламент.

И двете водещи политически партии преминават през турболенция, заяви изпълнителният директор на социологическа агенция Васил Тончев в "България сутрин".

"ГЕРБ остава първа политическа сила спрямо доверието на хората. Но при партията на Борисов се усеща умората от управлението", обясни социологът.

Според него вътрешните проблеми в БСП и разделението влияят особено много на мнението на избирателите им.
"Дълбоко е разделението. С новия избор то ще бъде преодоляно. Шест пъти повече са хората, които мислят, че БСП излъчва прекалено много скандали и разединение, от тези, които смятат, че е обединена", обясни Тончев пред Bulgaria ON AIR.

Според проучването партията на Слави Трифонов получава голямо доверие. Тя се нарежда на четвърто място. Освен шоумена, Мая Манолова също печели горни позиции.

"Манолова може да се възползва от проблемите в БСП и голяма част от техните гласоподаватели ще отидат при нея. Не мисля, че Васил Божков ще успее. Той присъства в публичното пространство, но само толкова", изтъкна Тончев.

Проучването на "Сова Харис" сочи още, че 60 на сто спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
16
 
13
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Ако здравето на народа е водеща политика на кабинета, както е до сега. И ако управляващите спазват твърдо линията на евроатлантизма и развиват близки отношения с водещата страна в НАТО- САЩ, коалицията ще има живот поне още един 4 год. мандат при това с много повече депутати в Парламента! Антибългарските проруски партии с пекинска закваска показаха своята противна същност в тази тежка епидемиологична ситуация!Да живей България и Бог да ни пази от жълто- червената чума!
235
1
 
12
 
! Отговори
До 273 преди 3 години
Младите безпартийни хора нямат нищо общо нито с Божков , нито с Манолова нито с Трифонов нито със старите партии и партийни фигури
234
4
 
9
 
! Отговори
До 273 преди 3 години
Защото по-добре млади и безпартийни от колкото мутри , ти кога си бил управляван от млади и нормални хора никога ,за да говориш кое работи и кое не ,доказано ,че мутра за премиер не става
233
20
 
12
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Само ГЕРБ, ЕС, НАТО и САЩ! Другото е ала-бала.
232
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64"Пак стария изтъркан номер, гласувайте за Слави Трифонов вместо за дясната алтернатива на ГЕРБ и БСП.""Дясната" псевдоалтернатива са Пинокио, Рада Дълбоката и генерал Наско - "агнешките главички" на Костов, които от 1991 г. живеят от грантове - ту от Сорос, ту от Малофеев, и освен ялово джафкане нищо не са свършили. Отлюспваха се, разлистваха се, прекръстваха се и се докараха чак до "Реформаторите", които все пак оср...ха кабинета Борисов-2.Стават само за такива като тебе.
231
2
 
22
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Аз съм чужденец и смятам политическата ситуация в България за катастрофална.Очевидно всички партии в България са корумпирани, цялата политическа класа е за продан.
230
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Младияпремиерсхаремаи защо да сваляме нещо, което работи сравнително добре?! и да сложим на негово място нещо, което доказано не РАБОТИ?! аз отново ще гласувам за него, защото няма работеща алтернатива! а от новите, нито шоОменя, нито кресливата могат нещо да направят!
229
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВсъщност Радев знае 2 езикабългарски и завален руски :) Добре, че тикат една слушалка в големото ухо., че да може да свърже 2 изречения
228
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манолова ще грабне избиратели от БСПа Нинова мазната опашка :)
227
5
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
За сега тиквето си управлява зад него стоят Доган и Пеевски а народа е глад и мизерия за сега сме 4 5 милиона след 20 30 години ще станем 2 3 милиона и ще изчезнем
226
5
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Единствения вариант да свалите тиквето е да излезете десетки и стотици хиляди на протест ама никой не излиза , или пък шефовете му от Германия, Сащ,Русия и тнт да го свалят , но после трябва нова партия на безпартийните млади хора иначе промяна няма да има , или нова партия и аз или такъв като мен да е премиер и да си промени собствената власт или още от същото
225
7
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 250 ако свалим ГЕРБ и дойда на власт аз или човек като мен дори и протестни няма да върнат мутрите обратно на власт ,а сега има борд и еврозона и наблюдение повече банки няма как да фалират
224
8
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 253 само млад безартиен човек като мен може да замести вожда забрави комунист като пилота Радев да го изберат за премиер той 2 ри мандат не е ясно дали ще има
223
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
совата на харис да иде на ветеринар, а не да снася глупости
222
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тончев,за Манолова ясно-ще рути от БСП,а Цвъкио от кого ще кърти,не казваш.Не е ясно нал'тъй!Юнак!
221
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
совата е свила гнездо в чекмеджето със злато и евро
220
3
 
6
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"Цял свят, включително и Япония и Южна Корея, да се обединят военно срещу Германия, тези прости нацистки магарета, които изпокрадоха и съсипаха всичките коли на света, всичките телефони и телевизори и телекомуникации"Какво, какво?! Ти да не бъркаш Германия и Русия? Германия са откраднали и съсипали коли по света?! Да не си на някакви силни наркотици?
219
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая сова харис по далече от централата на герб не вижда
218
4
 
9
 
! Отговори
Кукумявка харис преди 3 години
Който плаща пичели,който не плаща не пичели!
217
6
 
3
 
! Отговори
лаборант преди 3 години
До ЗозоИзтървал си "Да живее Боко тиквата!".