Сова Харис: ГЕРБ е първа сила, Манолова ще грабне избиратели от БСП

Шест партии с шанс да влязат в следващия парламент
Обновена: 7 юли 2020 16:54 | 7 юли 2020 14:39, Анисия Иванова
319

Коронавирусът в страната промени изцяло живота ни. Той провери нашата дисциплина, самосъзнание и воля. Повлия и на доверието на хората спрямо властта и политическите партии. Според проучване на социологическата агенция "Сова Харис", шест партии имат шанс да влязат в следващия парламент.

И двете водещи политически партии преминават през турболенция, заяви изпълнителният директор на социологическа агенция Васил Тончев в "България сутрин".

"ГЕРБ остава първа политическа сила спрямо доверието на хората. Но при партията на Борисов се усеща умората от управлението", обясни социологът.

Според него вътрешните проблеми в БСП и разделението влияят особено много на мнението на избирателите им.
"Дълбоко е разделението. С новия избор то ще бъде преодоляно. Шест пъти повече са хората, които мислят, че БСП излъчва прекалено много скандали и разединение, от тези, които смятат, че е обединена", обясни Тончев пред Bulgaria ON AIR.

Според проучването партията на Слави Трифонов получава голямо доверие. Тя се нарежда на четвърто място. Освен шоумена, Мая Манолова също печели горни позиции.

"Манолова може да се възползва от проблемите в БСП и голяма част от техните гласоподаватели ще отидат при нея. Не мисля, че Васил Божков ще успее. Той присъства в публичното пространство, но само толкова", изтъкна Тончев.

Проучването на "Сова Харис" сочи още, че 60 на сто спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
8
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Отдавна откраднахме парите, с които ще спечелим изборите. Купихме всички гета и гласовете им са наши, а вие отивайте за гъби.
195
3
 
6
 
! Отговори
Едип преди 3 години
Маямката ако си открие авторски канал в хикс хамстера може още по-нагоре да се класира.
194
7
 
13
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Скоро всички безпартийни българи ще емигрират
193
14
 
6
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте все така по ленински другари и другарки от форума ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването . Слава на БКП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
192
8
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
*** на ГЕРБ си ти ***, аз съм безпратиен човек но съм сам подкрепете ме милион или два милиона, първо ми съберете подписи и ще направя партия и ще измета всички сегашни партии , ако някой е платен *** това явно си само ти.
191
4
 
8
 
! Отговори
Въпрос на избор преди 3 години
Мислете, мислете, хора, за вируси, тестове и за заповедите и мерките на бай Киро Пенсията...Мислете още, дали ще е успешен бетономорския сезон.Това е важно.Те ток, вода, храни си поскъпват помежду другото!А разни подробности, като стрес, манипулация, денонощно медийно облъчване - генерали, професори, светила и кандила - това е за "простия ***", за "***" - за "брашнения чувал", тъй да се каже
190
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко знае кой е фактор в света и това не е измисления ЕС,който даже пада след година.Всичко е изчислено,следват нови изненади и сополи при комунистите -костовисти.
189
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://live.bstv.bg/"Дискусионен клуб" с Велизар Енчев (3.7.2020), Гост: ПОЛК. НИКОЛАЙ МАРКОВ38 310 показваниявижте се герберчета вижте се колко сте голи и боси с истината
188
7
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Ще си избирате ГЕРБ докато някой ден не направите партия на мен или на друг млад скромен безпартиен човек и тогава вече ще имате промяна
187
13
 
9
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 3 години
Чета и се очудвам, как сте оцелели до днес? Толкова прости и неграмотни хора, съществуват само в Б-Я. Само подобни некачествени ***, биха поддържали и гласували за "соц." комунистите, които разграбиха, приватизираха, откраднаха спестяванията и пенсионният фонд. Вие *** ли сте се родили или сте ходили на допълнителни курсове. Алтернатива са тези, които създават, откриват, работят в интерес на Б-Я. Това е ГЕРБ и ББ. Докато има К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ, от ДС и олигарси, Б-Я няма да се оправи
186
7
 
10
 
! Отговори
ист преди 3 години
Не намествайте Гергов при ГЕРБ.ИСТИНАТА - Гергов направи Нинова шеф на червените. За благодарност Нинова му подари Панаира. Стара любов ръжда не хваща.Сега голям цирк се разиграва в БСПто. Дните на Нинова са преброени. С нея си отиват и младите джендар чита. Югоембарговия тарикат ще бъде и той измамен. Изобщо панаир на суетата.
185
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е факир,тайно играе със Слави и ще финтира Костов и Корнелийка.Умен е Бойко,знае си работата.
184
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и Слави ще сключат пакт в деня след изборите,Така управлението на мутрите ще бъде бетонирано.Никога повече комунизъм,костовисти.
183
11
 
8
 
! Отговори
тъжна равносметка преди 3 години
*** на ГЕРБ, вашата лидерска вождистка партия, аналогична на силова групировка няма политическо бъдеще. Вече от запад няма кой да ви помогне, записа с обидите към европейски лидери вече е анализиран от чуждите служби. Време е да се преориентирате. Схемата ви е към финала си!
182
3
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Подкрепете ме да наравим нова партия съберете ми подписи гласувайте за мен и ще имате нормален премиер иначе застоя БКП ГЕРБ БСП ДПС ПАТРИОАТАРИ и тнт ще продължи
181
2
 
8
 
! Отговори
ХЕЙ ТРОЛЧЕТА преди 3 години
ГЛАДНА МИСИРКА ПРОЦЕНТИ ЗА ИЗБОРИ СЪНУВА ААААААА!!!!!! ВЕДНАГА ПО ДОМОВЕТЕ СИ ПЛЕБЕИ !!!!!!!!!! И МАРШ ОТ ФОРУМИТЕ!!!!!!!!!!
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен коалиция със партия има такива *** за Бойко не виждам друга опция.
179
3
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 186 единствената алтернатива са младите безпартийни хора с нова партия забрави който и да е в БСП шеф да спечели избори това никога няма да стане скоро ще изчезне дори и човек най-големите бесепари трябва да го знаят
178
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПозитаноТова кой ъглоглав гербав тролски гьобелсов гаулайтер на фашистката пропаганда го е измислил хахаха да не е оня дето на пресконференцията трепереше зад Бойко...ЦП ти ли си гения хахахахахахахаххах муха
177
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ние от Демократична България никога не сме подкрепяли ГЕРБ, ние сме млада партия, ГЕРБ подкрепят Лукарски и Сашо Йорданов, човека без партия. Да си върнем България от олигархията!!! Долу ГРБ и ДПС!