Радев на протеста, възмутен от управлението

Президентът обвини прокуратурата в обслужване на интереси
Обновена: 9 юли 2020 19:33 | 9 юли 2020 18:42,
1214

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха пред протестиращите в София. Радев изказа своето възмущение към управлението в България.
Още по темата

„От всички нас зависи да изхвърлим нередностите от изпълнителната власт и прокуратурата. Прокуратурата се използва за щит и репресии. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива от площада. Гневът от лъжите и грабежа, произвола и рекета, за прокудените 2 милиона българи зад граница. Това притеснява всеки един от нас.Това е битка за всеки един от нас, за децата, природата и бъдещето ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. Тази битка ще бъдем заедно, всички, които милеят за България.

Искам да ви припомня думите „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“.  Не на страха, ще си върнем България“, заяви президентът.

Сред протестиращите са парламентарната група на БСП, Мая Манолова и жители на столицата. Възрастна жена зовеше за пускането на армията, за да вътвори ред в държавата.

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

„Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски“, допълни той.

"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
859
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го свалите другия път Трифонов е същия като другите само чака да седне и после няма махане ще ви окраде само млад безпартиен безработен скромен човек с нова партия всички други партии не стават
858
4
 
8
 
! Отговори
Истината 2021 7878 преди 3 години
И аз съм твърдо за Слави вече. Поне да приемат референдума, от там нататък ако не сме доволни ще го свалим лесно.
857
9
 
5
 
! Отговори
За кой ще гласуваш преди 3 години
Бе неадекватник за крадливите Манолова Трифонов Божков ДБ Копейкин ли бе единствения за който си струва да гасуваш младия безпартиен премиер с харема дори няма и партия щото вместо да съберете подписи гласувате за чалгари или мафиоти ама и ти си чалгар или от тия псевдо сини ДБ или някой от другите герберастите ще ви смажат пак
856
7
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Най-масовите протести бяха през 2013, аз също бях на тях. Имаше такова усещането за голяма промяна, каквото никога не съм изпитвал(не помня протестите от 97ма). Протестирахме не срещу една партия, а срещу целия модел! Бойко подаде остава...И какво стана оттогава? Още два кабинета на ГЕРБ - Борисов 2 и Борисов 3. А после всички помним как Станишев и Местан се целуваха като двойка. Няма адекватна опозиция, която да смени Бойко, това е истината. Слави беше смачкан от ББ в собственото си шоу...
855
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът не е ли в управлението?Хахаха
854
1
 
10
 
! Отговори
Кради пари не му ми преди 3 години
Кради кради не му мисли, дедо Господ се е обърнал настраниии!Това е химна на религиозния свети Бойко Борисов, да се свети името му! Да нямаш други идоли освен него! Да вярваш само на този чооовееееееееееек!
853
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КАКВО БСП БЕХа-ха-ха. За Чалгаря ли ще гласуват? Ха-ха-ха....
852
3
 
11
 
! Отговори
Честност до небето:) преди 3 години
- Г-н Борисов, какви са тези пачки в шкафчето Ви?- Не съм го казвал до сега, но Радев ме снима с дрон!- Г-н Гешев, има съмнителни дела около Борисов, смятате ли да го разследвате?- За прокуратурата няма недосегаеми! Още утре ще направим акция на Радев! Аз телевизия не гледам много. Да знаете.- Г-н Гешев, говорим за Борисов, не за Радев. Ще има ли акции срещу него?!- А за Радев ли? Да - подготвяме още 2-3 акции срещу Радев. За нас няма недосегаеми!
851
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има още много много години и мандати ББ да ви управлява БСП няма и да влезе в парламента тая крадлива партия а такива като Трифонов Манолова Нинова ДБ Копейкин Божков и тнт всички комунисти да не се надяват и те няма да влязат в парламента всички крадливи до един ще принудите народа масово да гласува за ГЕРБ само и само за да не дойде някоя от тия партии
850
1
 
10
 
! Отговори
Г-н Гешев, преди 3 години
- Има данни, че Борисов си е писал съмнителни съобщения с бизнесмени!- Разбира се! Пред прокуратурата няма ненаказани! Още утре ще направя тараш в Президентството!
849
0
 
8
 
! Отговори
Г-н Гешев, преди 3 години
- Искам да подам сигнал, за прокурори, които ме изнудват.- Разбира се, утре ще Ви направим обиск и ще Ви се обадим, за да ви съобщим как е минало.
848
3
 
8
 
! Отговори
Надписани избори преди 3 години
са спечелени избори! Наздраве гербери!
847
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутромилиционерите в затвора!Долу хунтата!
846
2
 
8
 
! Отговори
Прокси войни преди 3 години
Нали знаеш, че и аз имам VPN и ако реша мога да си сложа 30 плюса, а на теб 80 минуса? :)
845
14
 
8
 
! Отговори
Колитип преди 3 години
Радев поне може да бъде намерен в президентството, където му е работното място.А Бойко с парите за бензин и керосин само дето ни е изхарчил, можеше да построи 12 детски градини. Уви няма... децата са на улицата.
844
10
 
12
 
! Отговори
330 заразени вече преди 3 години
Палячото днес колко ли офце зарази с този псевдо протест?Грам мозък няма в кратуната си...
843
5
 
7
 
! Отговори
Радев е прост преди 3 години
Но колкото и да е ***, поне прави усилие да се изразява достойно както отива на един президент. Не като Бойко, който говори като калтак, все едно че не е премиер, ами бригадир на строителни работници.
842
1
 
6
 
! Отговори
Електронно Гласуване преди 3 години
Ще има ли електронно гласуване или да го чакаме в 22-ри век?! Тия ЦИК още броят изборите на тИфтери. Защо ли?Ми щото драскат, дописват списъците, манипулират... щото иначе няма да си вземат розовата банкнота от шефа. :)
841
5
 
6
 
! Отговори
преди 3 години
Незнам как някой харесва Радев след всичко което е направил трябва да му се търси отговорност а ББ ще има още много години да управлява тия измислени политици еднодневни ще ги стъпче както винаги
840
3
 
2
 
! Отговори
Севда TV преди 3 години
Севда е забравила да плати интернета - няма друга причина цял ден да няма джипки, изкопи на магистрали, мазнещи се министри и *** и самохвалство.