Радев на протеста, възмутен от управлението

Президентът обвини прокуратурата в обслужване на интереси
Обновена: 9 юли 2020 19:33 | 9 юли 2020 18:42,
1214

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха пред протестиращите в София. Радев изказа своето възмущение към управлението в България.
Още по темата

„От всички нас зависи да изхвърлим нередностите от изпълнителната власт и прокуратурата. Прокуратурата се използва за щит и репресии. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива от площада. Гневът от лъжите и грабежа, произвола и рекета, за прокудените 2 милиона българи зад граница. Това притеснява всеки един от нас.Това е битка за всеки един от нас, за децата, природата и бъдещето ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. Тази битка ще бъдем заедно, всички, които милеят за България.

Искам да ви припомня думите „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“.  Не на страха, ще си върнем България“, заяви президентът.

Сред протестиращите са парламентарната група на БСП, Мая Манолова и жители на столицата. Възрастна жена зовеше за пускането на армията, за да вътвори ред в държавата.

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

„Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски“, допълни той.

"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
879
0
 
3
 
! Отговори
Пепи Еврото преди 3 години
Виждате, че не можете да ни гътнете. Прокуратурата от лево, делта гард от десно....Давай бизнеса и се благодари, че си жив... ние с Божков се оправихме, пък с вас ли нема се оправиме?!~ Пепчо Евракиса
878
0
 
5
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Мислех да стартирам бизнес. Предлагат ми финансиране от 300 000лв, но не искам да го подарявам на Пепи Еврото, за това ще се преместя в друга държава и ще го стартирам там.По-бавно ще стане, но поне имам сигурност. Кеф ти Полша, Унгария, Чехия... стандарта е една идея по-висок, но държавите им са на ниво.
877
2
 
7
 
! Отговори
Беден IT специалист преди 3 години
Българските IT специалисти си изградиха име на конкурентно-способни и умели хора, на които може да се разчита. Тези хора изградиха успешни бизнеси и генерират огромни приходи ВЪПРЕКИ реплики и действия от рода на:- Що не станат овчари!- *** той бил IT специалист?!- Затвор за специалисти, занимаващи се с онлайн сигурност.- Заплахи за по-високи данъци.Тулyпа обаче преживя катарзис и в момента IT хората са "магьосници", а той "прави" супер-компютри.Евала тyлуп. За тва ще гласувам против теб.
876
0
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Обикновените хора не се допускат до властта, само олигарсите мафиоти колкото и да протестирате ,това е промяна явно няма да има
875
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Това ли е стандарта на dnes.bg за статия - разбъркани вметки от различни събития под коренно различно заглавие? Вие нямахте ли "журналистически кодекс" който да спазвате?Къде ви е пълното и обективно отразяване, Медия? Медия означава "канал", "чрез", "посредством". Вие информирате обществото и сте отговорни за това. Интереса ви е някъде другаде. dnes.bg & dir.bg сложихте в изолация това събитие, което може да е знаково не само за годината, но и за десетилетието. Сребролюбците свършват позорно.
874
0
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
2 варианта или си слагате поредния олигарх и ви краде или си слагате мен или човек като мен ,обикновен ,неизвестен ,скромен,безработен,слаб , безпартиен с нова партия но с ум за промени, трябва човек с ум за промени но това което ще се случи е ,че Борисов ще си управлява или Цветанов те ако решат може да ме намерят и да ми отворят път за да управлявам някой ако искат някой да управлява някой ден или такива като мен аз няма да ходя с охрана а ще ходя сред народа и тнт
873
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Истината е, че ГЕРБ направиха няколко криви и вълнисти магистрали с пари от европа. Няма как да го оспорваме това. Напълниха гардеробите със злато.Само че ние имаме нужда от правова държава, в която властите са НЕЗАВИСИМИ една от друга. Това създава стабилен инвестиционен фон. Така ще има повече инвеститори и по-малко крадци.Следователно само така бихме оцелели и живели достоен живот!Истината.ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ ВЕДНАГА! УТРЕ СУТРИНТА! ПО ИЗГРЕВ! С ПЪРВИ ПЕТЛИ!
872
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама много си личи колко е обективна тази медия. Особенно тролчетата които ги е страх от идващото поколение. Ако вашият свят е само кебапчета, кючеци и шуробаджанащина, прочели по една кинга, то не значи, че и на другите е. Образованите Българи се завръщат. 30 години геноцид свършват и вашите мутренски истории
871
2
 
2
 
! Отговори
Тъпи Бедняци преди 3 години
Аз вече имам лични убеждения.Ще гласувам за дясна партия, различна от ГЕРБ. Моето мнение е, че ГЕРБ дестабилизират държавата и създават неблагоприятна инвестиционна обстановка. При БСП дори беше по-добре от тая гледна точка. ФАКТ!
870
1
 
4
 
! Отговори
Сеизмолог преди 3 години
Партията на Цветанов е до времеПрестъпленията на ГЕРБ са до живот
869
1
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Чакаме ушатия полицай, заради когото осъдиха България в Страсбург да поеме волана, а вожда да се оттегли в заслужена пенсия в Барцилона.Има само един проблем. Бойко е толкова харизматичен, че трудно ще забравим за престъпленията му.
868
1
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Ако Цветанов или Борисов ще печели избори да се свърже с мен ще му представя визията си за по-социална и справедлива държава
867
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ако ни управляват тези, които са посочени от евреите, това значи че партията на Цвинокио ще спечели, а Боко *** пада и отива в 3-та глуха на Банкя в пенсия. А Цвинокио няма да му търси отговорност, това е гарантирано!
866
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бСп ито още ли е на стъргалото?
865
0
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Мен ме сложете заплата не искам визия имам ама партия нямам един млад човек как да се свържа с теб и твойте последователи да те запозня с визията си
864
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, аз питам за подходящо име, а ми се цъкат минуси. Страшна логика! Добре, махаме ББ, слагаме друг на негово място. Кой? Някой млад, неопетнен, с чисти родители, умен, способен, благороден и т.н.. Кой ще е толкова глупав да дойде тук да ни "спасява", а в замяна да търпи по свой адрес клевети, обиди, заплахи? Кой ще си жертва психическото, а и физическото здраве, за нас?
863
3
 
3
 
! Отговори
До 953 преди 3 години
Организирай събитие дай ми ден адрес място събери в нета 100 човека 1000 човека и ще се запознаем обикновени хора това е единствената надежда такива олигарси като Трифонов ли искате е да бутате във власта трябва човек без пари да е премиер който не е поредния известен фишек а млад човек с много голяма визия за държавата
862
8
 
3
 
! Отговори
Батакa преди 3 години
Ako цялата рая не се вдигне в България ГЕРБ хунтата ше бъде много време с пачки и пистолети.Само с една София няма да има резултат,Това са само празни приказки без резултат.
861
3
 
3
 
! Отговори
До 953 преди 3 години
Кой визираш? Дай име, за да се запозная с идеите му.
860
5
 
5
 
! Отговори
До 952 преди 3 години
Слави не успя да надделее над Борисов в собственото си шоу, а пък какво остава за политиката...ББ ще го изяде с парцелите, както мнозина преди него. Подценявате го страшно много. *** бил, просст бил, и т.н., но ни управлява вече 13 години(реално погледнато!) и мачка всеки, който се изправи срещу него. Радев не е от ранга на ББ. Само с популистки изказвания тип "народа е с мен", не става.