Протест и контрапротест в Триъгълника на властта

Поддръжници на Радев и ГЕРБ на метри един от друг в центъра на София
Обновена: 10 юли 2020 19:14 | 10 юли 2020 19:03, Александър Попов
388

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Два протеста протичат в центъра на София. За втора вечер пред президентството се събраха привърженици на Румен Радев. И тази вечер Радев излезе пред хората и изнесе 10-минутна реч.

Още по темата
"Радвам се, че отново сме заедно. Няма сила, която да ни спре - стига да сме непреклонни. Няма да повторим грешката от 2013 г. и да се делим. Няма да допуснем да се използва етническата карта. Свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви, а да защитим свободата си. Тук сме, за да искаме честни избори и машинно гласуване", заяви президенът.

В същото време на 100-ина метра - от страната на Министерски съвет се събраха поддръжници на ГЕРБ. Очакванията са да се съберат над 10 000 техни симпатизанти, начело с народните представители.

"Искаме да се чуе различния глас. Това не е контрапротест, това е митинг в подкрепа на правителството, което води европейска политика. Президентът Радев цели служебно правителство, с което да ни извади от ERM-2. Три години правителството работи за повишаването на доходите, намали безработицата, сега се справя с безпрецедентната криза", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От БСП рискуват много с този протест. Възможно е, като следствие да намалее още и без това оределият им инспекторат!
246
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не се радва на нищо....
245
11
 
3
 
! Отговори
ВСЕКИ преди 3 години
ПОДРЪЖНИК НА ГЕРБ Е ЗА БЕ СЕ НЕ ТА МАЙКА И БАЩА МИ ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ И АЗ ИСКАМ ДА ВИСЯТ НА ЕДНО ВЪЖЕНЦЕС ДРУГАРЯ БОРИСОВТА ЯСНО ЛИ ВИ Е НАКЪДЕ ВЪРВИМ ДРАГИ КОМУНИСТИТАКА ЩЕ ВИ Е...А ЧЕ ЩЕ ПИЩИТЕ ЗА МИР СМАЧКАНИ БКП ПЕНСИОНЕРИ
244
9
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Не знам как от ГЕРБ в този момент на пандемия организират партиен контра протест, който ще доведе до заразяването на много хора. Те са егоисти и прoсти българи.
243
3
 
3
 
! Отговори
до 263 преди 3 години
Пътувал съм. А ти къде си патувал? До вашето село и обратно?
242
6
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Странно развитие на нещата. Партията, която предрожи Пеевски за шеф на ДПС, целуваше се с ДПС на Орлов мост и бяха неведнъж в официална коалиция, сега протестират срещу олигархията на ДПС и ГЕРБ?!? Вероятно са преживяли някакъв катарзис или са им спуснати нови опорни точки!
241
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А,много манипулативно...
240
6
 
5
 
! Отговори
до 257 преди 3 години
Може би ще те изненада, но колкото по- топло и влажно е времето, толкова повече вируси и бактерии циркулират. Например, в Африка може да умреш от много повече вируси и бактерии, отколкото тук. Но как да знаеш, ти даже и 1 книга не си прочел.
239
6
 
10
 
! Отговори
Црънча преди 3 години
Бойко защо казва белите държави? Нима черните не са добри?
238
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе бате Бойко го играе доброто благородно ченге.
237
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен Борисов постъпи умно, че не прати жандармерия, като във Франция както действат, но там и рошат, докато тук си е мирен протест. Благодаря на хората, че са цивилизоани и пазят чуждата собственост.
236
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре София да е затворена с КПП-та защото заразата от коронавируса ще ни изгори заради Радев!!!!
235
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес 330, утре повече, другата седмица още повече, щото *** и пульо тръгнали на протест. Пръв тръгна онзи мършоляк с копейките, после онзи пазвантин льотчика, сега и вие. В момента никой няма интерес от дестабилизирана държава. В момента сме рискова страна за други европейски страни, защото имаме сумати заразени с ковид. Вие протести ми прави, псевдореволюции. Досега що спахте, ми сега се сетихте да разигравате циркове?
234
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората като Левски подкрепят държавата а не комунисти които искат за пореден път да направят кражба ,обръчи от фирми, спиране на фондове и да сервират държавата на еди кой си
233
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Борисов 4 България ще дръпне и върже, вярвам в това
232
20
 
16
 
! Отговори
НАРОДА ЗА БОЙКО!!!!! преди 3 години
Народа е с нашия водач смелия генерал лейтенант БОЙКО БОРИСОВ. долу мръсното крадливо президентче което само лъже и не е никакъв летец е мошеник и бандит!Ще гласуваме за ГЕРБ!!!
231
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха Рублев и Деса кукуват сами в президенството!Другите са при Гешев!Засега!
230
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е от работическата класа.
229
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Деса не можа да си празнува ЧРД!Гешев им развали празника!Не остана в президенството кой да почерпи!Затова Рублев размахваше юмрук!
228
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За президент, който поставя националната сигурност в опасност, като се опитва да промени курса на България и да я насочи на изток, има само едно единствено и законово решение- ИМПИЙЧМАНТ! А на партията която го подкрепя в анти европейският му ход ще кажа само едно - готови ли сте за последствията от плюнката, която днес изхрачихте в лицето на европейските социалисти?!