Премиерът иска оставката на шефа на МВР в Бургас заради „Росенец“

Полицаите снощи в София бяха провокирани, заяви Ивайло Иванов
Обновена: 11 юли 2020 14:25 | 11 юли 2020 14:10, Елка Василева
0
Премиерът иска оставката на шефа на МВР в Бургас заради „Росенец“
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По настояване на премиера ще бъде поискана оставката на директора на ОДМВР-Бургас, тъй като се стигна до напрежение по-рано днес в парк Росенец.

Това стана ясно на брифинг на МВР по повод снощните протести в София.

Министър Младен Маринов съобщи също, че премиерът Бойко Борисов е настоял още днес да бъде свикана комисията, която да вземе решение да бъде свалена охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Още по темата

За нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент, нашата работа е да пазим обществения ред – това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той допълни, че целта е била да не се допусне сблъсък между служители на реда и протестиращи, както между протестиращи и контрапротестиращи.

Българската полиция не е враг на никого. Не искаме да задържаме никого, каза Иванов.

Главният секретар на МВР заяви, че полицаите са били провокирани, замеряни със стъклени бутилки, пръскани със спрей, заливани със спирт.

Иванов, че е имало информация за организирани провокации сред хора, които имат интерес да предизвикат безредици.

18 души са задържани, 3-ма полицаи са пострадали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
4
 
! Отговори
Защо бе чожум ? преди 3 години
Защо му искаш оствката ! Ти по това време къде си вя хея ?
155
1
 
4
 
! Отговори
ира преди 3 години
Срамота, в тази обстановка, когато хората се стремят да не общуват, те организират рейсове с хора, незнайно от къде. Качили се вътре, в жегата и прахоляка. Как може тази егоистична клика да го допуска, и ме е срам, и ми е жал...
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този план на ГЕРБ се провали - да насочат протеста срещу ДПС, да се скрият зад гърба на ДПС. Полицията също асистираше, опитвайки се да нагнети напрежение с цел да стане бой, а пък Мутрата като умиротворител да го спре. Само една фашистка хунта би постъпила така - вчера изпраща автобуси с натъпкани насила вътре хора, днес изпраща ДПС симпатизанти. Няма шанс този сценарии да се реализира. Мутри- вън !
153
5
 
15
 
! Отговори
Този тъпан, преди 3 години
и неговите *** вече го вземат за мезе. Боко иска оставката на т.ъпият полицай, а подлогата му Маринов каза, че няма да я приеме, това не е ли бъзик с мутрата?
152
2
 
18
 
! Отговори
V преди 3 години
герб е дпс .Тецове ,студени резерви,залива росенец ,булгартабак ,забранен луков марш и разрешен гей парад ,винетки за българите за да плащат по малко турските тирове ,а южен поток подарък на Ердоган .ГЕРБ Е ДПС Не е българска партия герб и техния прокурор .Който гласува за герб получава дпс .
151
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво, покажи че си мъж - хвърляй оставката и ти !
150
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ддд. Нещо за министъра и началника на столичната полиция във връзка с изстъпленията на техни подчинени нощес, кога ще каже. Мълчат като затиснати. Що за де белоочие. А и журналистите се държат толкова слагачески, че няма накъде. Как една телевизия не показа зверските изстъпления на полицията, как не се намери един журналист да попита и настоява за отговори. Срам и позор
149
2
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Началника на охранителна полиция Бургас си привиши правата като еднолично не допусна гражданите до плажната ивица в парк Росенец ВЪПРЕКИ настояване на кмета Николов .Отдавна директора трябваше да се раздели стоз човек .
148
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се крие в резиденцията на Доган че се налага да я пази цялата държава ? Това трябва да се изясни веднага. Ако са наркотици да се вкара цялото ДПС в затвора и да се забранят като партия.
147
3
 
20
 
! Отговори
Рамбо преди 3 години
А ти какво чакаш,че не си подаваш оставката тикво замаена
146
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента да вдига армията на крак и да извлече всичките тези *** от кабинетите и бункерите. Дойде времето да се започне начисто и да заприличаме на нормална държава.
145
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва брифинг в Министерски съвет. Къде го Тиквун, та изпраща тези двамата льольовци !
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с бушоните, няма да те спасят. Тръгвай си, докато е време и може да спасиш поне нещо. После ще е късно, защото ще загубиш всичко ! Краен срок- идната сряда/четвъртък !
143
3
 
19
 
! Отговори
Електротехник преди 3 години
Стига с тия бушони!Шалтерът е важен, шалтерът!
142
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьорчето на Мето май се опъва на Тиквата.Бочко вече не преде и пред своите. Пътник е!
141
2
 
11
 
! Отговори
А преди 3 години
Ко стаа, министърът на милицията не приемал оставката на бургаския, репчи се на началника ли, ко ли? Или вече бочко не е началник?
140
2
 
10
 
! Отговори
V преди 3 години
Долу тиквата .Закона да се спазва. И българи да могат да плажуват там .герб е дпс и не спазва закона щото прокурора е адвокат на герб .боко тиквата и прокурора на прокурор
139
0
 
8
 
! Отговори
минувач преди 3 години
а на неговия шеф няма ли да поиска оставката след това което се случи снощи зад колоните на ЦУМ???Дано да оживее момчето след този побой. На земята с белезници и 7-8 'пазители на реда' да го ритат и бият!
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комисия от 3 човека, 2 ще гласуват за сваляне на охраната, шефа НСО КАКТО ИСКА. ДОГАН И ПЕЕВСКИ САМИ ОТКАЗАЛИ
137
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливец, пак си измиваш ръцете с поредния "бушон", който най- вероятно няма никаква вина за свинщините, които вие управниците, сте сътворили.Борисов бие тъпана, МВР обира народната любов.А тоя "народ", дето се жалва, че е бит, но сам е избрал и преизбрал престъпници като Борисов не е жертва, а съучастник.