БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова

Социалистите се събраха малко след изявлението на лидера на БСП
12 юли 2020 12:56, Петя Славова
125
БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

 БСП провежда Национален съвет без лидера на БСП, предаде БГНЕС. Социалистите се събраха малко след като Корнелия Нинова направи изявление,в което призова за мирен протест в деня на внасяне на вота на недоверие.

През седмицата социалистите събраха 72 подписа с настояване да се проведе заседание на Националния съвет на БСП. Въпреки отказа на лидерката си да свика съвета, в момента заседанието тече с мотива, че е свикано по уставен ред.

На влизане опозицията на Нинова коментираха, че изглеждат като пришити на протестите, а на тях виждат хора, протестирали и срещу БСП преди години.

Още по темата

Нинова обаче изпрати прессъобщение до медиите, в което се казва, че днес пленум няма, а има сбирка по интереси.

На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано" 20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.

2. Политическа декларация “За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ!(тезиси)

3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.

4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на “вот на недоверие” към Правителството.

5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.

6. Разни.

За заседанието се регистрираха 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелегитимно, пояснява Нинова. Потърсена от журналисти за коментар ще участва ли в заседанието Корнелия Нинова заяви: "Намирам се в кабинета си на Позитано. Чакам другарите да съберат кворум, за да се включа в заседанието. Такъв не се събра, но използвам случая да заявя:

Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата.

Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго- да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ.

Днес свикват пленум на Националния съвет без да имат необходимия кворум. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси. Тази сбирка е нелегитимна и не може да взима решение. Показателно е, че на нея е допусната да излъчва проправителствената агенция ПИК.

Обръщам се към членовете на партията: недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП.

Целта е ясна.

Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на управление. Знам, че сте почтени хора, отдадени на каузата.

Бъдете здрави, силни и мъдри, бъдете сред хората, бъдете техният глас", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
21
 
8
 
! Отговори
Кой създаде криза? преди 3 години
До Анонимен 83: Кризата си я създавдоха гербаджиите. Хората вече не искат да търпят това корумпирано и некадърно управление. Излез на улицата довечера и ги питай за какво са излезли. Не пиши г'лупости по гербаджийските опорни точки.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74Много пишеш, малко четеш.ЗА ДА НЕ СЕ ЗАТРУДНЯВАШ:ПРЕЗИДЕНТА НАЗНАЧАВА РЪКОВОДСТВОТО НА НСОЛИЦАТА КОИТО СЕ ОХРАНЯВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ГЛАСУВАТ ОТ КОМИСИЯ С ПРЕДСЕДАТЕЛ ШЕФА НА НСО.ПРЕДЛОЖЕНИЯТА СЕ ПРАВЯТ НА БАЗА ДАННИ ОТ ДАНС И МВР.ПРЕЗИДЕНТА Е ПРИНЦИПАЛ НА НСО.НАЛИ ТОЙ ПОИСКА УСТАВКАТА .ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ДНИ.
75
9
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До лъжкиня: Л'ъжкиня си ти, но няма кого да изл'ъжеш. Събраха се и си поговориха в клуба по интереси, това е всичко. С далавераджията Георги Гергов начело. Скоро ще го издухат от пловдивската партийна организация.
74
15
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Ъртамуню: Не е наглост и безочие , т'ъпотия и г'лупотевина - е това което си написал. Криза може да има навсякъде. Но национално отговорно за една партия е да се занимава на първо място с кризата в държавата. Това хората очакват от нея.Разбра ли, ***? Хайде, продължавай по опорните точки на бат'си Бойко..
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79ако става въпрос за чалга, може и да си прав! но за политика - не става! тоя ще е същия като барека!
72
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов е надеждата на България! Слави Трифонов премиер на България
71
1
 
12
 
! Отговори
лъжкиня преди 3 години
Лъжа Импексова отново лъже. Кворум има и решенията ще са лигитимни. Обаче много трудно ще се отърват от нея. Тя е такъв ***, че ако я изгонят през вратат, тя ще влезе през прозореца. Освен това, много пари взе от касата и сега я е шубе.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може пък да обсъждат югославското ембарго?! някои от тях имат богат ($$$) опит!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Съвет без кворум?ми това е нещо като вчерашния "митинг" няколко стотин човека уж представлявали целия народ поставят някакви си искания! просто няма как да стане!
68
11
 
5
 
! Отговори
Съвет без кворум? преди 3 години
Какъв Национален съвет на БСП без кворум? Това е, както казва и Корнелия Нинова, сбирка по интереси. Тези, които до вчера са искали кръгла маса с ГЕРБ.А щом и Георги Гергов е там, ясно е какво могат да измислят.Бойко подари на Георги Гергов 43 милиона лева държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна и не струва и една десета от това. И за какво? За да мъти водата в БСП - единствената парламентарна опозиция.
67
6
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 73: Какъв принципал бе, ***? Президентът не осъществява оперативно ръководство на НСО и даже не може да свика заседание на комисията, която трябва да решава дали да се охраняват или не допълнително други лица. Вече имаме закон, рамков закон (гербаджийски), който се нарича Закон за управление на системата за защита на националната сигурност. Там отговорността е на Министерски съвет.А Доган и Пеевски се отказаха от охрана заради протестите. Измисли си някаква друга спекулация.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОГАН И ПЕЕВСКИ отказват охрана защото нямат доверие на принципала на НСО.ПРИНЦИПАЛА Е РАДЕВ.НАКРАТКО :СВАЛИХА ДОВЕРИЕТО ОТ РАДЕВ,това е между редовете, АМА МИСАРКИ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ДА МИСЛЯТ.ЗАЩО ИЗБИРАТЕЛЯТ НА РАДЕВ СВАЛИ ДОВЕРИЕ? ТОЙ Е ИНФОРМИРАН ЧОВЕК. КАКВО ЗНАЕ ?ЗНАЕ НЕЩО ДЕТО НИЕ ЩЕ РАЗБЕРЕМ.
65
6
 
13
 
! Отговори
Ъртамуню преди 3 години
недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията - казва другарката нинова. В партията им не може,но криза в държавата може. И това ако не е наглост и безочие,,,,
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станишев е председател на ПЕС може да са му дали някои материали за четене! ОТ КОИТО НЯМА МЪРДАНЕ , ЗА ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ЯКО СЕ Е УСРАЛ И ЯВНО МНОГО МИРИШЕ В ЕВРОПА ТА ЧАК В САЩ.ЧАКАЙТИ И ЩЕ РАЗБЕРЕМ. ВЛЕЗТЕ В САЙТА НА ПОСОЛСПВОТО НА САЩ.ПРОТЕСТИТА ЩИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДО 16 ЮЛИ.НА23 ЩЕ ОТГОВОРИ КОСТ.СЪД ЗА РАДЕВ. ГЕШЕВ ЧАКА. РАДЕВ Е ИЗНЕРВЕН, ДАЛИ ЗАЩИТАВА СЪВЕТНИЦИ ИЛИ СОБСТВЕН Г.З
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 67. Ами то е ясно, не помниш ли?
62
2
 
22
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
61
0
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
И тези искат да управляват държавата? В тази криза.
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея не могат да оправят себе си,представям си какво ше направят с България ако докопат власт !
59
2
 
16
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
И тази новина бе важна кому? Някой го интересува какво недоразумение е столетницата?!
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги там където се появи Станишев всичко се проваля.