Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект

Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството
12 юли 2020 12:30, Петя Славова
640
Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект
Снимка: БГНЕС

"Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики", заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя запита дали призоваването от висши представители на властта за сваляне на едно демократично избрано правителство не е погазване на закона и на Конституцията:

"Гражданите очакват да се спазват законите от всички и когато някой на такова ниво си позволи да призове за война с легитимно избрано правителство и легитимно избран парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделение и погазване на законите. Това трябва да бъде много внимателно оценено".

Още по темата

Дариткова заяви, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за последствията. Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството.

"Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна", каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

"Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин - с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП - дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите".

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

"Чуваме възгласи за това, че трябва да се махват партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро".

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ не се очаква смяна на министри в кабинета "Борисов 3", за да бъде понижено напрежението и да стихнат протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
2
 
6
 
! Отговори
защо преди 3 години
"защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца "Елементарно Уотсън. Всеки си гледа нощното шкафче
374
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най слабият президент на България в историята ни! Ролята на президента е да е мъдър обединител на нацията, а не комплексар! Когато НСО вози Деси да си пазарува парцалки - не беше проблем? Президент със свит юмрук - срещу кого?Иска му се да е като Бойко, ама много не му достига!
373
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашното управление на Бг може да се сравни само с това на Ленин, Сталин, Брежнев и Тошо, няма никакви разлики ! Водачът на "стадото" сам създава култ към него, сам се хвали, сам решава, сам нарежда, останалите покрай него само слушат и прибират пари за послушанието си, едни пари които осигуряват бъдещето на фамилиите им много и след тях, в това правителство няма специалисти има само авантаджии свикнали да лазят и да коленичат пред бандити и измамници !
372
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли е Т'ЪП българинът, че още не е разбрал, че го управляват безпардони крадци и бандити ? Имат право ХОРАТА по света да наричат българите стадо ОВЦЕ, не е случайно, че шал'варите са ни мачкали 500 години, защото вече 76 г. не разбира все още, че ни мачкат червени бандити "преоблечени " като демократи в най-различни партии създадени все от БКП в сянка ! Не можете да мислите реално с главите си бе овце, затова сте овче стадо и не трябва да се обиждате от истината !
371
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като перископ е в главата. Мята очи на посоки. Едно към вожда..какво ще каже , едно на улицата! Язък трябва и трето, за да мята и към шкафчето! Метна ги Боко , не дели,дели на едно
370
7
 
25
 
! Отговори
Freeman преди 3 години
Таа е избрана с 5-10 хиляди гласа, като част от няква листа. Радев е избран от 2 милиона, гласували лично за него. Разликата е не в пъти, а в порядъци. Не е редно джyджeто да казва на великана какво да прави.
369
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти гледай да не го направи че ще ви измете здраво а ти ще отидеш на едно друго поле (на нивата). Аман от калинки ей. ОСТАВКА И СЪД
368
4
 
35
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Проблема на мафията е че ни мразят и че ни имат за прости. Според мен мафията ГЕРБ подцени ситуацията.
367
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама това е фокус!Същите,които управляваха с ГЕРБ,сега клатят правителството на ГЕРБ,защото не са във властта,а и търсят отговорност за кражбите на олигарсите им,та кого сменяте,ви питам? Ще гласувате за същите от които ревяхте,но сега те ще са зад други партии,обаче същите ще ви управляват!Това е.
366
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова, не нарушавайте конституцията ако обичате!!!! Кой да излези или влезе в президентсвото го решава Народно събрание и НАРОДЪТ!Ама Вие съвсем психясахте след като се вземате пооделно за НАРОДА. А? Може да сте 1/6987000 част от народа ама има още 6986999/69867000 части, които няма как да заличите. Да и децата и старците слагам! Децата имат ПОТЕНЦИАЛНО право на изказ защото те са в бъдещето а Вие като гледам сте се запътили смело към МИНАЛОТО. Сигурно и безвъзвратно!!!!Дай Боже!
365
26
 
7
 
! Отговори
Радеф в арестс преди 3 години
Тук не в русия нито украйна или турцияИмаме закони, правов ред, парламент, прокурор, съдНезависими институцииВсеки който ги успорва да заяесе дело с доказателства.Ако подстекава към бунтове - В Ареста
364
4
 
31
 
! Отговори
не думай преди 3 години
Коварни до последния си дъх. Ела, слез от президенството, и ти обещаваме честен двубой. Няма значение, че на 2рия ден ще пратят Гешев с шпиц-командата ще вкарат Радев в ареста, без причина или не. И него, и всеки негов съмишленик, ако могат. Няма кой да им се върже на подмолните номерца. Време е за промяна.
363
14
 
5
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Мъка другари мъка...до лудия Йоло Денев ли опряхме ? Нинова закривай и гаси лампата !
362
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офцата не може да включикакво следва.
361
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов трябва да бъде прогонен сритници в задникка. Какво не вихаресва осранни джурналюги,дупетати, политолози и социолози?
360
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно е постъпил президентът,след като борисов е изпратил прокурорв президентството.Трябва да се работи за свалянето на борисов от власт -- едновредно за българия мекотело, което самоизпълнява нареждания от вашингтон,без значение дали са в ущърб на България.
359
9
 
8
 
! Отговори
Протестиращ срещу ? преди 3 години
Долу Прокурора и Правителството ! На тяхно място Йоло Денев с неговия Бог Тангра и шофьора на самолет станал без психотест Руменчо ! Слез Боже и си събери вересиите !
358
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
410Антибългари те и руските агенти, ван от президенството.Не става дума да е човек на ГЕРБ, а да не е руска ***, като Гумен Радев.
357
5
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
да излезе от президентството, да си намърдате вие някой калин там, а? Добър опит :))))) защо вие не влезете в затвора да проверите как е
356
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай бай блатная, горчивия вкус от теб ще отмине.