Радев: Протестът е огромен капитал, може да промени съдбините ни

Президентът призова отново за оставката на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 юли 2020 18:30 | 15 юли 2020 18:27, Камелия Цветанова
800

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев за пореден път призова за оставката на правителството и на главния прокурор в поредното си обръщение към народа.
Още по темата

Според него мобилизацията на протестиращите е огромен капитал, който може да промени съдбините на всеки българин и не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

„Това, което става днес  по улиците е достижение на всеки български гражданин, който отстоява своето бъдеще.  Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста, това е нашата обща кауза“, коментира Радев.

Той определи като оскърбителни внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани и че са тинята на обществото.

Според него това издава арогантност и политическо безсилия.

„Лъжи, клевети и сеене на разкол“, отсече държавният глава.  

„Никога народът ни не е бил по -единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот, да върне справедливостта в правораздаването. Заради това трябва да бъдем и сме длъжни на бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем предразсъдъците и задкулисието, външни сили да внасят разединение в редиците ни“, призова Радев.

Според него сметките на правителството и отказът му да чуе гласа на хората удължава кризата.

„Сегашният властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия модел минава през оставка на правителство и главния прокурор“, отсече той.

Президентът призова протестиращите и полицията за ненасилие.

„Не трябва да допускаме да се разпилява енергията за промяна“, обобщи Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
469
1
 
32
 
! Отговори
Do 588 преди 3 години
Не получавам пари от ГЕРБ, нито завися от ББ! Плаши ме злобата на Радев и Нинова, а имам и добра памет какво направи приватизаторката Нинова и какви ги надроби Радев.
468
2
 
25
 
! Отговори
Злобчо преди 3 години
Злобен човечец, али бали говори постоянно. На кой ли му се слушат вече празни приказки.
467
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете президента Радев,не му искайте оставката,че ако паднат ГЕРБ и го няма президента на поста си,ще стане по-лошо.
466
1
 
21
 
! Отговори
Оф преди 3 години
От папагали и високопарни думи нямаме нужда, господине.
465
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта перманентно плашеше Кабинета, че "Гладът" ще напълни площадите. Като се има предвид, че не само България, но и целия Свят е в Пандемия, то можеше да се очаква да е така, но от tv сводките не чух някой да скандира, че е гладен или, че иска работа.Напротив, като гледам водачите на терен оядените и нищо неправещи Минеков и арменеца Ян Бибиян, те не са дошли за работа (Ив.Славков - батето: Мене не ме търсете за работа), а за чекмеджета с пачки, който Черепа им чат'на от Дубай.Легенда: Р
464
0
 
14
 
! Отговори
Божко Божев преди 3 години
И едно време имаше ***, само че тогава им викахме модерния ляв.
463
0
 
34
 
! Отговори
Селска агресия преди 3 години
Последния път когато едни вдигаха юмрук слизайки от гората, изпозастреляха всички, които не мислят като тях и ограбиха всички по богати от тях.Въпросните вдигащи юмрук бяха бедни и материално и духовно, но пък бяха богати на омраза, алчност и агресия. Последните са причината нашият Резидент да вдига юмруци,защото той вече не е беден - получава 15 000 лв. от държавата.Никакви пари обаче не могат да обогатят духовно нищия и морално бедния,само му дават фалшиво самочувствие и да се изложи публично!
462
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста е 5 крачки назад не крии инфото за самолетите дето те изпя съветника на кой служби го даде
461
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбирам защо ТОЛУПА продължава да плаща на герберастките ***, при условие ,че е кауза пердута...ама явно има в излишък пачки ,крадени от народа...но народа е по улиците и се иска пачките обратно...Гешев и той знае за тези пачки и злато,но си трае...ОСТАВКА и на него...
460
20
 
5
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
То винаги е така,простаците и с ниско образование винаги плюят по образованият и кадърен човек.Аз не ща да гледам мутрьо който е пожарникар, нищо не учил, и с нула мозъчен капацитет,да ми се явява по ТВ-то и да ме убеждава ,от някакъв бардак, видиш ли ти как ние ще счупим държавата,пък той е загрижен.Не ,искаме свестен,честен ,образован, и с вид на европеец.Бай ***, си го харесвайте вие, аз НЕ.
459
1
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
До народобяснението е много просто страните , които получават по 900 евро минимална пенсия НЕ СА СТРОИЛИ СОЦИАЛИЗЪМ НИТО ЗЕЛЕН НИТО ЗРЯЛ И ТАМ НЕ Е УПРАВЛЯВА бкп
458
2
 
19
 
! Отговори
бг преди 3 години
Протестите са капитал но за теб .Кой знае генерал Решетников колко милиона ще ти преведе.То и Парванов каза че е направил голям шлем с руснаците пък после купи на сина си хотел за 8 млилиона а сега чета че празнува стотния милион
457
5
 
1
 
! Отговори
народ преди 3 години
585 миниманлата работа ли питаи европеиците в германия минималната работа е 180 часа като тука но социалната пенсия е 900 евра + осигорена квартира от общината с платени консомативи в мунхен но аз искам да живея в бг и това трява да е така и тук като сме в един сауз трява сме равни не само на приказки тряват дела в момента сме черноработници от тип роби не искам това за нашите бащи и маики и децата ни
456
3
 
27
 
! Отговори
До анонимен 560 преди 3 години
Човече , значи познатите ти са като теб с промити мозъци. Борисов два пъти подава оставка и бивши преизбиран. Това са гласоподаватели , а не екстремисти. Нормалните хора искат спокойствие , те не крещят по улиците, те гласуват и с гласа си дават власт на този когото трябва. Всичко останало е комунистически екстремизъм. Нормалните хора нямат време да се бият по улиците . Те работят за такива като теб и президентчето ти.
455
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До народНаучи се парво да пишеш без правописни грешки.Високи заплати се дават на грамотни хора.
454
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 580Пропуснал си да пишеш и колко трябва да е минималната работа - 1 час, 2 часа...или протестите да се водят за трудов стаж !!!Чудя се Европа как ни търпи !
453
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пак ми развали деня.... Безделник! Някой хора се опитва да работят бе ей...занимава цяла България със себе си.
452
13
 
2
 
! Отговори
народ преди 3 години
какво ни валнува народа как ще ни дигнат пенсите и заплатите нали за това сме сложили политиците и тия в парламента там не зада крадат и лажат .Гарция може да са фалирали но това са техните пенсии и заплати като сме в един саус нека да имаме еднакви права и еднакви заплати и пенси не само на думи да се казва колко сме добри политици
451
1
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Протестът е капитал на "Черепа", а "фигуранта" и "Тълпата" са част от този капитал ... !!!
450
8
 
2
 
! Отговори
народ преди 3 години
тряват протести за подбри заплати не за оставки които и да доиде се едно е всички 240 са *** на някои олигарх минимална работна заплата 900 ЕВРОминимална пенсия 500 ЕВРО минимални помоши за парво дете 2000 евро 2 дете 3000 евро - само за работещи които иматат минимум 3 година сташ трява народа да знае за какво стачкува и за какво ходи да протестира