Предсрочни избори? Ще платим висока икономическа и социална цена, смятат от ГЕРБ

Служебно правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път, смята Тома Биков
19 юли 2020 11:35, Красимир Ангелов
496
Предсрочни избори? Ще платим висока икономическа и социална цена, смятат от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество", обяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация с кризата заради коронавируса.

Още по темата
"Освен това президентът не може да провежда диалог между основни политически сили. Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път. Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза", заяви още Биков.

Според него ГЕРБ като партия ясно се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Патриотите, а не с движението.

"Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски", смята още депутатът.

"В Европа има тежки преговори, свързани с възстановяване на икономиките. Тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти. Това е сложна административна задача. Няма да се харчат ей така.

А тези пари ще ни помогнат да преодолеем икономическите предизвикателства. Едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът... Става въпрос за време", категоричен бе Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
Ще платиш с 10но колкото окрадохте лицемери герберски и после зад решетките
372
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До Анонимен Ще платим от чекмеджето на тиквата и ще спрен договора за кражба на българското злато та не е нужно да се вайкаш като юда
371
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До АнонименA защо да не са и експерти омръзна ни от некадърници *** да хрантутиме...
370
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
икономическа и социална цена за цялото общество...Абсолютно прав е Биков.... благодарение на ГЕРП!Държавата е оглозгана до кости от - познайте от кой - и няма да бъде в състояние сама да се изкара от ситуацията! С други думи не може да става по зле! Ако става по зле то се отнася за ГЕРП, но за останалите дъното вече над тях! Тъй, че без страх!
369
0
 
3
 
! Отговори
Чърчил преди 3 години
Само погледнете поведението на гербаджиите и техните съдружници във властта безскрупулни, алчни, лицемерни и много елементарни мислят се за най умните и можещи а всъщност са една шайка бездарници, хора без чест и достойнство преяли със власт приличат на глутница хиени която яростно напада всеки който дръзне да им се опълчи...!!!
368
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Шайка деца на комунистически бандити, начело с банкянския ше бек, язди държавата, живее от нашия труд и ни излага пред света. Това е положението.
367
5
 
1
 
! Отговори
Няма нужда преди 3 години
Няма нужда от предсропни избори нито спциална нито икономическа.Шайка комунисти, махити озвън странатаби група младежи които не знаят накой свят се намират няма да изземат вота на народа даден на избороте.
366
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не по висока,от окраденето от вас,герберасти
365
1
 
10
 
! Отговори
СИТник13 преди 3 години
Боко погледни колко млади хора са излезли на протест този път и ако иска6 и може6 се замисли поне малко ако въоб6те ти дреме 4е предсро4ни избори 6те ни излиазат скъпо но пък 4акането вероятно 6те излезе на народа о6те по-солено,а ти нали си патриот и родолиубец и не би трябвало да го допуска6-или май не си такъв за какъвто се представя6 4е май ти ползва6 Божков като предтекст за протестите.Кажи само за Ге6ев-и него 4ерепа от Дубай ли го назна4и,и съ6то така кажи за Пеевски истината
364
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама моля ви се, какво е това? Хем сърби, хем боли!Президентът щял да прави преврат! Ауууу! Ще съставя служебно правителство.Ама сега - служебното правителство не е политическо а съставено от експерти, и като такова има много малко правомощия, не може да взема решения.Еми да, така е! Е какъв преврат е това тогава?Нека го кажем направо: Служебното правителство има за цел да подготви предсрочните избори и нищо повече. И да "включи" държавата на "автопилот", тоест ежедневните дейности.
363
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност ще бъде висока цената. Обаче кой ще плаща? Народът или ГЕРБ?Кой ще бъде виновен ако се предизвикат предсрочни избори?Бойко Борисов ще бъде запомнен в историята на България като единственият премиер с най-много правителства и нито едно от тях неуспяло да завърши мандата си докрай!Че може и в книгата на Гинес да влезе!Та пак да уточним: Кой трябва да плати високата цена?Според мен, който има пачки евро и златни кюлчета в нощното шкафче!
362
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
биков кажи първо ти какъв си син ли си червен ли си гербист ли си ама наи верно е че си кареирист не чуватваш ли че много си олекнал морално от хора които нямат морал не искаме съвети
361
2
 
21
 
! Отговори
ББ преди 3 години
не ми дреме за партиите и цветовете на чуждопоклонниците...моята партия е трибагреника,Историята на Родината ми,просперитета на Народа и децата ни...играете опасни игри...едната чест ни остана,инстинкта за самосъхранение...Аз съм Свободен Българин и не признавам ничия власт обричаща Народа и децата ми на робство и страдания...Свобода или Смърт
360
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевски и Сталийски
359
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам, но навремето вождът държеше парите на държавните фирми в три частни банки - едната беше КТБ, вместо в бг банката за стопанско развитие става въпрос за един един милиард накрая стана едно мазало ми то, кой я създаде КТБ - Костов ми то ,кой я срина КТБ - Пеевски
358
1
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
нещо се обърка..гроб и дпс сте комунисти и агенти на ДС,и ви уверявам,че няма да паднем под ничие робство,Народа ни живее зле,децата ни бягат от домовете ни,земята ни пустее,нямаме армия,полицията ни...помачета и турчета назначени от дпс,прокуратура зависима,съд също,образованието ни ...учат децата ни че силикона е чудодейно лекарство,здравеопазване...геноцид...фашизъм е там...нямате аргументи..уволнени сте или ще се видим на барикадите,Бог ми е дал живота и не можете да се разпореждате с него
357
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влади Горанов в килията на Банев Оставка!
356
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фиу фиу оставка фиу фиу оставка караянчева е кърджалийска будка фиу фиу оставка гешев си говори с члена (на Бесепето?!?) фиу фиу оставкавождът не спи с айшето, а с чекмеджето (пълно с каймета) фиу фиу оставка фиу фиу оставка
355
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така е с 1400 годишна история сме, но не благодарение на комунистите, а въпреки тях. Навремето заради подобни *** сме паднали под турско. Цепещи нацията заради алчност. Ако бяхме единни никога нямаше да има турско.
354
1
 
17
 
! Отговори
ББ преди 3 години
"Тъпо племе" са възпитавали родителите ти,Народа ни е с 1400 г. История,надживял 200 г. византийско и 500 г. османско робство...няма друг толкова устойчив Народ...елементарни *** вменяващи ни,че сме матрял,за да запазят евтините си хонорари...ще се видим на барикадите...Бог да пази България от дпс и лакейте им от гроб