Какво ще се промени във властта? Дончев зове: Търпение няколко дни

Нямало мотив за предсрочен вот, важното в политиката било да можеш да слушаш всички
Обновена: 21 юли 2020 12:48 | 21 юли 2020 12:46, Камелия Цветанова
229
Какво ще се промени във властта? Дончев зове: Търпение няколко дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Томислав Дончев потвърди, че ще има промени във властта, но призова за търпение още няколко дни, за да се разбере какви точно ще са те.

Според него мотив за предсрочни избори в момента няма.

Още по темата
"Противно на това, което мислят мнозина, в политиката не е важно да можеш да говориш, най-важно е да можеш да слушаш, а ние можем да слушаме много добре всеки - и тези в парламента, и тези извън парламента. Демокрацията предполага да се приема правота на най-голямата група, да приемаш посоката им, но и да чуваш и по-малката група", коментира той.

"Ще има промени, никой от нас не иска да мечтае за това, което е било преди две седмици, но какво ще се промени, ще изчакате няколко дни", допълни вицето.

По думите му години наред във вътрешнопартийни спорове, винаги от ГЕРБ са излизали с аргумента: "Да, но ние сме по-добри от другите", но това вече не било достатъчно.

А за протестите той коментира: "Аз имам по-богат протестърски опит от тези навън, съжалявам, че с тях няма как да се говори, няма такъв формат към момента".

Той съобщи, че приоритетите на властта остават преодоляването на икономическата криза, здравната система заради пандемията от коронавируса, подготовката на пакета финансиране от ЕС, енергийните проекти, създаването на организация за машинно гласуване.

"Тази нощ имаме сделка, която е добра сделка за България и за ЕС. Съюзът през тези тежки последни дни доказа, че от него има смисъл за европейските граждани и страните членки, ние сме толкова свързани като икономики, че сепаративни мерки не биха ни били от полза", коментира той за приемането на многогодишната финансова рамка на ЕС от Европейския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
тигана преди да преди 3 години
сме хванали рибата: ЕС и ЕБ дали разполагат с такава сума в трилиони като заделени налични, едва ли и икономиките на ЕС ще успеят да ги осигурят, май като америка фърст ще печатаме хартийки без покритие - да му мисли останалия свят ...
204
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69 ще дойде младия премиер с харема от новата партия на безпартийните а не чалгаря
203
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този фашист никога не е протестирал, само се е слагал на Боко.
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38 алтернативата е младия премире с харема от нова партия на безпартийните
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АК-47Не, не може да говори.
200
0
 
5
 
! Отговори
смешно преди 3 години
Този ме разсмива с неговото "протестърско" минало. Всеки си се радва на каквото си има. Имал опит в протестърството, каквото и да е това. Затова ли каза преди дни, че ако трябва, и гражданската война ще спечелят?
199
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво констатирам. От 2 дни следя този сайт. Когато се публикува коментар срещу правителството от 8 до 17 часа до 2-3 минути получава 10-15 минуса. Когато се публикува същото след 17 часа минусите са значително по-молко. Извода : Администрацията в работно време е ангажирана да защитава правителството.
198
1
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Ако някой се надява тия мутри от Правителството на Борисов 3 да запазят приличие до изборите жестоко се лъже !Напротив сега ще крадат по-настървено защото усещат че властта им се изплъзва!Уволнени ?Надали !
197
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търпение няколко дни !!!!!???? Бях на 20 , а сега съм на 50 това търпение взе най - хубавите ми години от Живота ..... З0 години :(
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяна , а Не подмяна е Нужна !!!!! Нов Бардак със Стари *** Не ще да има Промяна !!! ДепУтат е вече Профрсия вече 30 год и затова има все подмяна без промяна !!!
195
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потърпете мутрите още няколко дни и България от последна в Европа, ще стане последна в света.
194
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брадясал, ниско подстриган, що е то?Мутра или министър или това е едно и също?
193
1
 
8
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Дончев, Дончев, умееш да говориш, не може да ти се отрече. Само че, кои ще изпълняват тези хубави неща, неграмотните и некомпетентни калинки ли, които са се окопали по върховете на властта, в институциите, в администрациите, и които окрадоха де какво можаха, и опростачиха повсеместно нацията.
192
2
 
6
 
! Отговори
Песен за паричката преди 3 години
Ако направят заплатите двойни протестите от самосебе си ще спрат!
191
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 3 години
Да търпим ли.....Плевен е с най много лечебни заведения на глава на населението в Европа...и с най висока смъртност.Полицай много...престъпност страшна.Пътищата са в окаяно състояние,проверете за 8 години колко ДГ и училища са закрити.....400 евро е "добра" заплата.По селата няма банкомати и аптеки,автомобилния парк..2005г...еии тя нова бе.Родителите ни мизерстват с 250 лв.и треперят нощем...щото едни орди безчинстват...търпение ли?Какво направи Бойко за нас а партията му.Защо се бие в гъдите...
190
2
 
1
 
! Отговори
До Бойко преди 3 години
Човек може да бачка само толкова, колкото му позволяват знанията и квалификацията. Твоите са?
189
5
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Оставка сега!БСП не може да спечели предсрочни избори.Главния прокурор е просто неграмотен и елементарно злобен ,не знам кой още не е разбрал.Излязоха децата на улицата за да ни покажат колко не струваме като хора.
188
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ние ви търпим вече 10 години , какво си мислите ,че ще промените нов бърдУк с вас няма да стане
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А каза ли ви оня с пачките срещу какво ще се дадат тези 29 милиарда евро. И аз няма да ви кажа. Само ще ви намекна да си купите ако имате с какво колани с повече дупки. Нали не си мислите че тези милиарди ще ги раздават на калпак. Нищо няма да разберете от тях както не разбрахте от еврофондовете които милиарда отидоха при обръчите от фирми.
186
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво търпение,ОСТАВКА .