Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза

Има ли обществото обединяваща идея?
Обновена: 22 юли 2020 22:28 | 22 юли 2020 22:24, Нели Христова
73

Предсрочни избори на този етап биха добавили към здравна и социална криза в страната, както и тежка политическа. Това заяви депутатът от "Атака" Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

"Дали експертен кабинет е решение на проблема, дали това ще е приемливо за гражданите, които се намират навън и поставят въпроса със сериозна острота, предстои да разберем", допълни той.

Според него самото пристъпване към търсене на отговор на исканията на протестиращите означава, че има чуваемост и съобразяване с обществения натиск.

"За да бъдат хората на улицата, това означава, че търпението им е изчерпано. Бяхме свидетели на стръмно покачващ се рейтинг на изпълнителната власт и актив, който беше проигран изключително евтино впоследствие. Работа на правителството и отговорните държавни мъже беше да запазят спокойствие", коментира Нотев.

По думите му извънредните избори се превръщат в цел, която обединява призивите на хората от площадите, но не може да се говори за никакво решение.

"Отхвърлянето на всички не може да бъде път. Първо, партиите не са готови, но и самото ни общество не е готово да изведе обединяваща идея и национално значима и отговорна цел", категоричен бе той.

Нотев допълни, че призивът за надпартийност е разумен и няма друго решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Автошествие от цялата страна , скоро към София в подкрепа на протеста!Мафията вън !
38
8
 
24
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
ОстаФкааа ! Хич не ми се влиза във пандиза! ОстаФка! Доло Бойкуу! Доло Гешеф!
37
17
 
20
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Но най-тежката политическа криза ще е сега продължаващата, ако не се подадат оставки. Оставки и сегашните депутати да заминават да копаят тунел на ,,Струма". Има кирки и лопати и няма да се мъчат машини, а охранените и отпочинали депутати да копаят денонощно..
36
7
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 3 години
"Няма да подкрепя нито Орехов, нито Бадемов, нито Фъстъков." (в. сИДЕРОВ)
35
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25И всеки престъпник като Божков да събере няколко хиляди и да си маха правителства ?
34
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза за ГЕРБ.
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Атака е е протурска клoaка на дистанционно управление от Кремъл, каквито са и техните гнусни близнаци от НФСБ. Вън антибълари!!!
32
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафиотите в затвора!Оставка!
31
7
 
10
 
! Отговори
Избори преди 3 години
До Терминал Как да управляват до гроб? Нали догодина има избори! А като ги избират може и до гроб. Всъщност, народът ги е дарил да управляват.
30
14
 
26
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Много хитро журналята успявате да внушите,че този протест е дело на незрели младежи , принудени от вируса да прекъснат образованието си и с този протест запълват времето си. Само че аз ги чух как говорят и те са доста по-мъдри от политиците ни, журналистите ни,интелигенцията ни.По вашата логика трябва да оставим крадците да крадат, защото само те могат да управляват.Извинете,но ние в Брюксел видяхме главния български преговарящ безхаберно да гледа *** и не може да комуникира с никого
29
7
 
7
 
! Отговори
Султана преди 3 години
До изнервенПраво казваш, ортаклъ. Раята са малко, дето протестират срещу законната власт на султана и Високата порта, малко са. Това не е волята на другите ***, които подкрепят властта на империята в името на аллаха и неговия пророк. Нищо няма да постигнат, османците ще владеем света. Сега сме само в 1876 година по вашия христиенски календар, пък вечността е пред нас.
28
22
 
20
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Хората не са на улицата. 5-6 000 в София и по 20-30 в други градове са мизерна част от населението на страната и нямат право силово да налагат исканията си на останалите.
27
4
 
18
 
! Отговори
Лъчо Мозъка преди 3 години
Партия АТАКЛАРЪ (ЮРУШ) , още ли е жива ??Волян не го ли изтръска Гешефф Паша със 100 000 левас на 17 април ?Той оттогава спря и партииния кабелен канал=Алфа !..Кръстена на Гръцката Азбука.От три месеца и 5 дена = няма предаване на живо и хората избягаха .
26
14
 
20
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
А КОЙ ЩЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ В СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ НА РАДЕВ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ СЪЩО КАЛИНКИ, ТЪМНОЧЕРВЕНИ ПРИ ТОВА, СЪЩО КАКТО В ПЪРВИЯ МУ КАБИНЕТ??? А И ЧУХМЕ КОЙ ГО РЕДИ.ЛИЧНО БОЖКОВ НИ ГО КАЗА.
25
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Пак ще ви бием -ако не си разбрал де.
24
10
 
21
 
! Отговори
МОЖЕ ЛИ преди 3 години
НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИ ЗАЩО, ДОКАТО БЕШЕ ЦАЦАТА ГЛАВЕН ПРОКУРОР И НЕ КВЪРШИ Н И К А К В А РАБОТА, ВСИЧКИ НИЕ УМНИ И СВОБОДОЛЮБИВИ, СИ МЪЛЧАХТЕ И НИКО НЕ КАЗВАХТЕ - АМИ ТОЧНО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ СТАНАХА ВСИЧКИ НОВИ ПОСТРОЙКИ КРАЙ МОРЕТО И НЕ САМО ТАМ, А СЕГА, КОГАТО НЯКОЙ ГИ ПОДПУКА ЯКО - РЕВЕТЕ В ПЪЛЕН ГЛАС ДА ЗАЩИТАВАТЕ ТЕЗИ ОЛИГАРСИ?????? ДАЛЕЧ СЪМ ОТ МИСЪЛТА, ЧЕ НЕЩО В БГ Е РОЗОВО. НО МИ ОТГОВОРЕТЕ НА ГОРНИЯ ВЪПРОС.
23
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много тежки времена за всички калинки на ГЕРБ, които ще бъдат изметени в един ден от служебния кабинет. Онези 50 000 които гласуваха под строй да отиват под строй пред чекмеджета. Никой няма да ви съжали.
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТерминалНе се заплесвай тук, а бързай към терминала, че да не си изпуснеш нискотарифния полет. В западна Европа само тебе чакат, да ти дават заплата 10 хил. евро щото си много 'убав.
21
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да сте толкова лоши , тамън обещаха едни 20-30млрд за усвояване и бързате да изгоните Долап-ефенди
20
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е че правителството прави кризата, но няма механизъм, по-който да бъде уволнено, ако не си върши работата и ГЕРП и ОП с Марешки не искат да го уволнят, докато народа не може, Това е само един от много проблеми заложени в сегашната конституция.