Радев предлага процент от данъците да остава в общините

Спореднего това било стимул за развитието им
201
Радев предлага процент от данъците да остава в общините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заяви днес президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.
 
Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчерта на срещата държавният глава.
 
Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети. Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит, заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1.2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.
 
Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
7
 
! Отговори
от Добруджа преди 3 години
До Анонимен- е кво от туй. аз пък бачкам да му пълня крилцата с керосин!
121
3
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... В Щатите Радев се е представил като изключителен пилот..... В щатите това *** само да го возили на самолети, изобщо и не са го допуснали да управлява. Защото си имат установен стандарт слез какво обучение може да се качиш на щатски изтребител. Така, че престани с лъжите за "професионалиста" Радев.
120
1
 
7
 
! Отговори
1989 преди 3 години
До Анонимен- важно е , че марази комунделите ,щот аз ги мразим още по вече...
119
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Щатите Радев се е представил като изключителен пилот, превъзхождайки дори много от американските пилоти. Самите американци са казали, че от чуждестранните пилоти на НАТО Радев е бил вторият най-добър след един турски пилот.
118
2
 
17
 
! Отговори
Не си в час! преди 3 години
До ПатриотКирил Ананиев е прекрасен финансист, най-добрия бюджетар, три пъти е заместник-министър на финансите, при това в правителства,сформирани от различни по цвят и убеждения партии. Министър на финансите в служебно правителство. Не познавам финансист или политик, който дане даде висока оценка за неговата работа.
117
2
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ЕвропеецБорисов е законно избран за премиер от НС бе приятелю, България е парламентарна република. Недоразумението Радев е този, който гази закона и конституцията насъсква си тълпата да свали законното правителство.
116
0
 
17
 
! Отговори
1944 преди 3 години
До БСП--Радев е като рекламите- появява се, когато е най-интересно и всички отиват да пушат.
115
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път се убеждавам, че комунист от финанси не разбира.С това предложение малките общини ще загинат съвсем.Каква сума ще остане от данъците на 10-те баби които живеят в село Горно Надолнище, че ще увеличи "сериозно" финансовите им възможности?
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се задавите, по полека :) Ако ви трябва психиатрична помощ, само кажете :)
113
3
 
17
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Тоя какво разбира от икономика и финансова политика?!Радев, вън! Не те искаме, пън!PresidEND!Радев, бай, *** си преди май!
112
2
 
13
 
! Отговори
Товариш Путин преди 3 години
Радев, молодец!
111
2
 
9
 
! Отговори
Да си образован преди 3 години
До АнонименДа си образован, не значи само да знаеш език, може и домашна прислужница да го научиш, изискват се и други умения и компетентности.
110
3
 
18
 
! Отговори
А преди 3 години
Ще върнели парите от незаконно добития апартамент за любовно гнездо с Десито. Ще плати ли компенсация на инвалида който беше бутнат на кръстовище от баща му
109
7
 
10
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
До БСПДругарят ви Радев е завършил съветска военна академия, а в база Максуел ебил на обменни начала на специализация. Не пишете глупости1
108
3
 
25
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До БСПРадев е срам за българското офицерство. Не може един натовски генерал да има манталитета на крадлив старшина артелчик от Варшавския договор!
107
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прocтитe крaдливи нeкaдърници дa cи хoдят.Cвeтът нe cвършвa c тях.Дa дoйдaт млaди, oбрaзoвaни и кaдърни хoрa.A нe eдин пoлугрaмoтник, кoйтo caмo ни излaгa пo cвeтa.Кaк пък зa 15 гoдини в пoлитикaтa и тoлкoвa хoдeнe, ядeнe и плюcкaнe, нe уcпя дa нaучи пoнe 3 думи нa aнглийcки.
106
1
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Недоразумението Радев продължава със скодоумиято си и предлага изтъркани схеми за финансиране на общините. Може ли този клоун да посочи с какви финанси ще разполага село Славяново, Харманлийско откъдето са родителите му ако се приеме неговото предложение? Няма да имат дори пари за осветление, пък камо ли за някакво развитие на инфраструктурата. Дивият популизъм обхванал този неадекватник води до големи поражения на държавността. Опасен е за България и трябва да бъде отстранен!
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек казва че работниците трябва да плащат и общински данък към заплатите, защото общината облага само имотите и *** ,по този начин ще се прибира повече пари и от работещите и общините ще имат повече пари.
104
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, на снимката то осанка,то мутра,то мут.ра.ген!!!
103
17
 
2
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Генерал-майор майор Румен Радев е военен летец-истребител, най-опитния в България. Завършил висше образование във ВВС база Максуел САЩ!! Може да Управлява с лекота 6 типа бойни самолети. Защитил доктуратура "Военна авиация" !! А Бойко М. Борисов какво е учил?? Как правилно да насочва маркуча?