Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог

Според него на протеста му липсва ясна идеология
Обновена: 30 юли 2020 09:41 | 30 юли 2020 09:30, Елка Василева
363
Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса моделът на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано", каза Каракачанов.

Според него на протеста му липсва ясна идеология.

Още по темата

"На едни места се издигат лозунги против капитализма и богатите, други протестират с европейското знаме. Няма лидери на този протест, хората говорят за промяна на Конституцията - едни искат промяна на съдебната система, други засилване на правомощията на президентската институция. Трети искат узаконяване на гей браковете. Няма ясна идея какво трябва да се случи“, коментира вицепремиерът.

„Една част са склонни на диалог, а други - не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза – едно служебно правителство, една анархия в рамките на 4-5 месеца, до нови избори, през това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандатът на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър", аргументира се Каракачанов.

Според него немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

"Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог", настоя за пореден път той.

"Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години е не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова, които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат", настоя лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
10
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
На Орлов мост има 13 пъпчиви *** ако нямаше полиция да ги пази, да са ги ошамарили вече и да са отишли при мама да реват.
53
3
 
15
 
! Отговори
До До Факт преди 3 години
Не гледай какво ти показва телевизията на Киро блажния! Вчера имаше страшно много хора. Не бях виждал толкова и на протестите срещу Пеевски 2013. Но медиите не показаха в реално време какво се случва. В 19:00 нямаше толква много. Но в 21:00 само от звука на тълпата настръхваш и си връщаш вярата в този заспал народ!
52
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате хора, стига си се пенил.Дори и 2000 души няма на площада
51
3
 
8
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
Снимката е на зависим от хунтата.В друга страна вече да е излежал присъдата си заради корупцията с паспортите.Време е за край на мафиотското управление.
50
4
 
3
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Боко опорочи протеста с платени лyмпени затварящи кръстовища.
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"""Каракачанката ли уреждаше гражданство на македонци, срещу заплащане? За един приятел питам. """това е делавера на Дондуков 1
48
2
 
9
 
! Отговори
Джъсти преди 3 години
патриоти - и диоти
47
1
 
14
 
! Отговори
ХЕ ХЕ преди 3 години
Хе Хе, какви диалогантни станахте изведнъж. Твоя съпартиец Симеонов гюнсурата (тоя с изкривената мутра, дето прилича на смеска между кюрд и куче) нарече хората на протестите лузери, а сега искате диалог?Май май усещате на къде тръгват нещата и пак се опитвате да обърнете палачинката, ама няма да мине, късно е...хората разбраха що за стока сте и че сте пишман-патриоти!МАРШ ОТ ТУКА ТАКЪВ!
46
2
 
13
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Диалог с нагли мафиоти, няма как да има...А иначе, минах се да гласувам за вас на последните парламентарни избори, та после да ми сервирате коалиция с ГЕрП...Бokлyциии!!!
45
1
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Диалог с нагли мафиоти, няма как да има...А иначе, минах се да гласувам за вас на последните парламентарни избори, та после да ми сервирате коалиция с ГЕрП...Бokлyциии!!!
44
0
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
Да беше дошъл снощи да питаш хората какво искат, шкембе!Патриот е - душа дава за наука, за свобода;но не свойта душа, братя, а душата на народа!...И е човек с добро сърце:не оставя сиромаси;но не той вас, братя, храни,а вий него със трудът си!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?изяда си и месата.
43
5
 
2
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
Ти си илитерат вчера имаше 2000 човека, ан 16 бяха 1600.къде ги видя тия хиляди. Ти виждал ли си как изглеждат 40000 излезли от стадион? Тука и 10% от това нямаше.
42
4
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ФактНа Боко можете само да му държите чурата :)))))))))))))))))))))))))))))))))До есента ще има сделка за новите кораби и машина за пехотата :)))))))))))))))))))))
41
7
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Протестът просто се скапа, *** се. Той поначало беше заченат в грях, в защита на един провалил се продажен пРезидент на враждебна нам държава, който се опитва да се скрие зад "честните и почтени" политически неграмотни и разглезени млади хора, на които вече им е "омръзнал капитализма", но не знаят с какво да го заместят. Политиката не е детска игра и проблемите не се решават с крясъци и обърнати кофи за ***, а с платформи и печелене на избори ако искаш да промениш света, който не харесваш
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечката може да пее.Тя знае 100 песни.И всичките са за круши!Шкембе Войвода също знае песни.За руйно вино и наденица "Леки"!И за властта, ах, тая пуста сладка власт!По-сладка от крушите!Ке умрем за нея!!!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиката си е политика
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диалог ли? Как в с. Пролеша оцеляват без ток и вода, но с вирус?Покажи ни първо как се прави диалог с тях.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lex:Хаха истински патриот, ама му благнаха париците от комисионата за старите тенекии ф16
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанката ли уреждаше гражданство на македонци, срещу заплащане? За един приятел питам.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде по всички чужди сайтове и телевизий, ни дават като най-корумпираната държава - включително и наглия ни премиер с пачките и записите, той нашия .... айляк, все едно не говорим за него - нагъл ...